Parówki panierowane z sosem wiosennym

Autor: Gastrosfera

Ocena

Twoja ocena

Parówki panierowane z sosem wiosennym

Składniki:

  • olej
  • - parówki „Paryżanki” ZM Pekpol (opakowanie)
  • - ser żółty (3 plasterki)
  • - mąka
  • - jajko
  • - bułka tarta
  • - sól i pieprz do smaku
  • - słodka śmietanka 18% (250ml)
  • - koperek (&

Jak przygotować:

1.Każdą parówkę owinąć w plaster sera żółtego, a następnie panierować w mące, jajku, bułce tartej i jeszcze raz w jajku i bułce. Usmażyć na głębokim oleju, na złoty kolor. Podawać z sosem wiosennym.
2.Sos wiosenny
Wszystkie zioła: koperek, natka pietruszki i szczypior posiekać, połączyć ze sobą w garnku ze śmietanką. Podgrzać doprowadzając do wrzenia w trakcie często mieszając. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Smacznego!

Informacje dodatkowe

Kategoria: przekąski

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja: 3

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



przekąski: podobne przepisy

  • KREM JOGURTOWY Z OWOCAMI LEŚNYMI I KRUSZONKĄ CYNAMONOWĄ

    Żyj smacznie i zdrowo

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2016-04-22

    1. Żółtka zmiksuj z dwiema łyżkami brązowego cukru na kogel-mogel. 2. Dodaj jogurt i mieszaj, aż całość stanie się jednolita. 3. Mąkę połącz z masłem, 1 łyżką brązowego cukru oraz cynamonem w jednolitą masę i całość zagnieć. 4. Tak powstałą kruszonkę, wysyp na blachę wyłożoną papierem do...

    więcej

    KREM JOGURTOWY Z OWOCAMI LEŚNYMI I KRUSZONKĄ CYNAMONOWĄ
  • Bataty zapiekane z pieczarkami i serem żółtym

    redaktor

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2016-11-29

    Bataty dokładnie umyć i nie obierać. Podgotować w osolonej wodzie 15 min, przekroić na pół, wydrążyć częściowo środki aby zrobić miejsce na farsz. Pieczarki pokroić w cienkie plasterki, podsmażyć na maśle na wolnym ogniu, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać z pozostałym miąższem...

    więcej

    Bataty zapiekane z pieczarkami i serem żółtym
  • GRZANKI Z PIECZARKAMI

    varings

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2009-05-25

    Przygotowanie: Grzybki i czosnek pokroic w cienkie plasterki, na patelni rozgrzać około łyżki oliwy, wrzucić grzyby z czosnkiem i smażyć na wolnym ogniu około 5 minut, doprawić solą i pieprzem. Listki bazylii pokroic na wąskie paseczki, wymieszać z łyżeczką oliwy dodać do usmażonych grzybków, w...

    więcej

  • Rogaliki francuskie nadziewane cielęciną z kozim serem

    buszująca w garach

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2012-04-27

    1. Cielęcinę pokroić w cienkie paski zalać 150 ml mocnego naparu herbacianego, odstawić w chłodne miejsce na 2-3 godz. 2. Mięso dobrze odsączyć, oprószyć suszonymi pomidorami, doprawić solą i pieprzem. 3. Ciasto pokroić w trójkąty napełnić mięsem, dodać plasterek koziego sera,...

    więcej

    Rogaliki francuskie nadziewane cielęciną z kozim serem
  • SAŁATKA ZE ŚLEDZIA A’LA MATJAS, SELERA NACIOWEGO I KORNISZONÓW

    Matylda Dubiecka

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2017-09-19

    Przygotowanie: 1. Filet ze śledzia i seler naciowy kroimy w grubszą kostkę. 2. Gruszkę kroimy w kostkę, korniszony w grubsze plasterki, siekamy cebulę i szczypior, a marchewkę kroimy w julienne (bardzo cienkie paski). 3. Wszystkie składniki przekładamy do miski i delikatnie mieszamy. Dodajemy...

    więcej

»kategorie: