Parówki panierowane z sosem wiosennym

Autor: Gastrosfera

Ocena

Twoja ocena

Parówki panierowane z sosem wiosennym

Składniki:

  • olej
  • - parówki „Paryżanki” ZM Pekpol (opakowanie)
  • - ser żółty (3 plasterki)
  • - mąka
  • - jajko
  • - bułka tarta
  • - sól i pieprz do smaku
  • - słodka śmietanka 18% (250ml)
  • - koperek (&

Jak przygotować:

1.Każdą parówkę owinąć w plaster sera żółtego, a następnie panierować w mące, jajku, bułce tartej i jeszcze raz w jajku i bułce. Usmażyć na głębokim oleju, na złoty kolor. Podawać z sosem wiosennym.
2.Sos wiosenny
Wszystkie zioła: koperek, natka pietruszki i szczypior posiekać, połączyć ze sobą w garnku ze śmietanką. Podgrzać doprowadzając do wrzenia w trakcie często mieszając. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Smacznego!

Informacje dodatkowe

Kategoria: przekąski

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja: 3

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



przekąski: podobne przepisy

  • ROLADKI Z CUKINII Z SERKIEM ŚMIETANKOWYM Z ZIOŁAMI I TARTYM OGÓRKIEM ORAZ Z PAPRYKOWYM FARSZ

    Żyj smacznie i zdrowo

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2016-04-29

    1. Ogórek zetrzyj na grubych oczkach tarki, odrobinę posól i połóż na gęstym sitku, żeby odciekła z niego woda. 2. Cukinie pokrój w cienkie plastry i usmaż na patelni grillowej po 1 minucie z każdej strony. 3. W jednej miseczce wymieszaj 100 g serka z posiekanymi...

    więcej

    ROLADKI Z CUKINII Z SERKIEM ŚMIETANKOWYM Z ZIOŁAMI  I TARTYM OGÓRKIEM ORAZ Z PAPRYKOWYM FARSZ
  • Sos czosnkowy do mięs, frytek, pizzy, kurczaka i jajek

    snowLady

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2012-06-16

    1. Majonez wymieszać ze śmietaną w proporcji 1:1. Wersja light to zmienić śmietanę jogurtem naturalnym. 2. Dodać przeciśnięty czosnek ( na 2 łyżki majonezu - ząbek, na 4 łyżki 2 ząbki czosnku) 3. Całość doprawić solą i ziołami prowansalskimi albo oregano.

    więcej

    Sos czosnkowy do mięs, frytek, pizzy, kurczaka i jajek
  • Sałatka "letnia" z jajkiem i szczypiorem

    Magda

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2008-07-03

    Gotujemy 2-3 jajka na twardo. Kroimy w grubą kostkę, dodajemy pokrojony szczypiorek, koperek. Całość polewamy śmietaną. Mieszamy. Można dodać 1 dużą łyżkę majonezu. Przyprawiamy do smaku solą.

    więcej

  • CHRUPIĄCE TOSTY Z MOZZARELLĄ I SALSĄ POMIDOROWĄ Z ZIOŁAMI

    Żyj smacznie i zdrowo

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2016-04-29

    1. Pokrój mozzarellę na 4 plastry, połóż po 2 plastry na każdej kromce i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180˚C, aż się zarumienią (10-15 minut). 2. Pomidor i cebulę pokrój w drobną kosteczkę. Wymieszaj je z łyżeczką oliwy, dopraw solą i pieprzem. 3. Na gotowe tosty z...

    więcej

    CHRUPIĄCE TOSTY Z MOZZARELLĄ I SALSĄ POMIDOROWĄ Z ZIOŁAMI
  • SAŁATKA ZE ŚLEDZIA A’LA MATJAS, SELERA NACIOWEGO I KORNISZONÓW

    Matylda Dubiecka

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2017-09-19

    Przygotowanie: 1. Filet ze śledzia i seler naciowy kroimy w grubszą kostkę. 2. Gruszkę kroimy w kostkę, korniszony w grubsze plasterki, siekamy cebulę i szczypior, a marchewkę kroimy w julienne (bardzo cienkie paski). 3. Wszystkie składniki przekładamy do miski i delikatnie mieszamy. Dodajemy...

    więcej

»kategorie: