Parówki panierowane z sosem wiosennym

Autor: Gastrosfera

Ocena

Twoja ocena

Parówki panierowane z sosem wiosennym

Składniki:

  • olej
  • - parówki „Paryżanki” ZM Pekpol (opakowanie)
  • - ser żółty (3 plasterki)
  • - mąka
  • - jajko
  • - bułka tarta
  • - sól i pieprz do smaku
  • - słodka śmietanka 18% (250ml)
  • - koperek (&

Jak przygotować:

1.Każdą parówkę owinąć w plaster sera żółtego, a następnie panierować w mące, jajku, bułce tartej i jeszcze raz w jajku i bułce. Usmażyć na głębokim oleju, na złoty kolor. Podawać z sosem wiosennym.
2.Sos wiosenny
Wszystkie zioła: koperek, natka pietruszki i szczypior posiekać, połączyć ze sobą w garnku ze śmietanką. Podgrzać doprowadzając do wrzenia w trakcie często mieszając. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Smacznego!

Informacje dodatkowe

Kategoria: przekąski

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja: 3

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



przekąski: podobne przepisy

  • Konfitura czereśniowo-czekoladowa w towarzystwie Bułeczki Mlecznej

    Redakcja1

    powyżej 20 minut, średnie, powyżej 20zł, 2017-08-01

    1. Czereśnie przekładamy do garnka i zasypujemy cukrem. Odstawiamy na ok. godzinę. 2. Gdy owoce puszczą sok, gotujemy je z cukrem na małym ogniu mieszając od czasu do czasu przez ok. 30 minut aż konfitura zgęstnieje. 3. Czekoladę kruszymy na małe kawałki dodajemy do gotującej się konfitury....

    więcej

    Konfitura czereśniowo-czekoladowa w towarzystwie Bułeczki Mlecznej
  • Jajka faszerowane tuńczykiem

    piegowatanoska

    do 10 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-08-21

    1.Jajka gotujemy na twardo, po czym przepłukujemy zimną wodą żeby skorupka łatwiej schodziła. 2.Jajka kroimy na połówki i oddzielamy żółtko do miseczki,do której dodajemy puszkę tuńczyka i 1 dużą łyżkę majonezu. 3.Taką pastę możemy jeszcze doprawić do smaku i następnie...

    więcej

  • TOSTY FRANCUSKIE Z DŻEMEM TRUSKAWKOWYM

    Żyj smacznie i zdrowo

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2016-04-08

    1. Jajko dokładnie wymieszaj z mlekiem i cukrem. 2. Zamocz kromki chałki z obydwu stron w przygotowanej masie jajecznej. 3. Układaj je na rozgrzanej patelni z rozpuszczonym masłem, smaż na złoty kolor z obydwu stron. Tak usmażone tosty, posmaruj dżemem truskawkowym.

    więcej

    TOSTY FRANCUSKIE Z DŻEMEM TRUSKAWKOWYM
  • Parówki panierowane z sosem wiosennym

    Gastrosfera

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2013-09-25

    1.Każdą parówkę owinąć w plaster sera żółtego, a następnie panierować w mące, jajku, bułce tartej i jeszcze raz w jajku i bułce. Usmażyć na głębokim oleju, na złoty kolor. Podawać z sosem wiosennym. 2.Sos wiosenny Wszystkie zioła: koperek, natka pietruszki i szczypior posiekać,...

    więcej

    Parówki panierowane z sosem wiosennym
  • Pieczarki faszerowane

    Nadja

    10-20 minut, średnie, do 10zł, 2008-06-12

    Nóżki pieczarek kroimy w drobną kostkę, podobnie czynimy z cebulą (można ją także przesmażyć, ja dodaję surową). Dorzucamy przesmażone mięso sojowe lub wegetariańską krajankę sojową (mniej roboty, lecz trzeba wcześniej zalać odrobiną wrzątku by krajanka nasiąkła i dodać sporo...

    więcej

»kategorie: