Mini tartaletki z aksamitnym musem czekoladowym z awokado

Autor: Redakcja

Ocena

Twoja ocena

Mini tartaletki z aksamitnym musem czekoladowym z awokado

Składniki:

  • 12 Babeczek mini do nadzień słodkich (np. od Dan Cake)
  • 2 małe. dojrzałe awokado
  • dwie czubate łyżki kakao
  • 1 banan
  • 2 łyżki miodu
  • pół tabliczki gorzkiej czekolady

Jak przygotować:

1.Awokado przekrawamy na pół, wyciągamy pestkę, obieramy ze skórki i kroimy na małe kawałki.
2.Dodajemy obranego ze skórki banana pokrojonego na kawałki, kakao i miód.
3.Wszystko dokładnie miksujemy blenderem do uzyskania gładkiej masy.
4.Gotową masę przekładamy do mini babeczek dan cake.
5.Gorzką czekoladę strugamy obieraczką do warzyw i obsypujemy każdą nadzianą musem babeczkę.


Informacje dodatkowe:

Gdyby masa wydała się zbyt gęsta, można dodać odrobinę mleka.

Informacje dodatkowe

Kategoria: przekąski

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja: 12

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



przekąski: podobne przepisy

  • KASZI

    Andrzej Zamojski, fundacja@kaszi.eu

    powyżej 20 minut, średnie, do 10zł, 2008-11-27

    Przepis na KASZI WEGETARIAŃSKIE Składniki: 1/2 szklanki kaszy – pęczak jęczmienny 1 i 1/2 szklanki wody ½ kostki rosołowej warzywnej 3-4 krople oliwy z oliwek 1 łyżeczka kaszy mannej 4 prasowane arkusze alg morskich nori 100 g serka do smarowania PHILADELFIA 4-5 śliwek suszonych...

    więcej

    KASZI
  • Kanapki a la Małysz ;)

    rudas

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2008-09-13

    Dwie kromki chleba smarujemy cienką warstwą margaryny, żeby dodatki nam nie spadły. Na jednej kromce układamy wedle uznania plasterki bananów, orzechy włoskie, ziemne, nerkowca, rodzynki, itp. Przykrywamy drugą kromką chleba.

    więcej

  • Chrupiące grzanki z papryką, łososiem oraz serem żółtym

    redaktor

    powyżej 20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2016-11-29

    Paprykę pokroić w cienkie paski. Bagietkę podzielić na małe kromki, każdą z nich posmarować oliwą, ułożyć na blaszce i wstawić do rozgrzanego piekarnika (200°C) na ok 5 – 7 minut lub do uzyskania pożądanej chrupkości. Na każdą kromkę nałożyć paprykę, pokrojonego w cienkie paski łososia...

    więcej

    Chrupiące grzanki z papryką, łososiem oraz serem żółtym
  • Kieszonki w cieście francuskim

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-08-06

    Ciasto francuskie rozmrażamy i kroimy w kwadraty o boku 12 cm. Parówki Paryżanki kroimy wzdłuż i wkładamy w nacięcie kawałek sera. Następnie Paryżanki układamy w cieście, zaginając rogi do środka. Pieczemy w piekarniku z termoobiegiem, zgodnie z zaleceniami producenta ciasta. Podajemy z...

    więcej

    Kieszonki w cieście francuskim
  • Rogaliki francuskie nadziewane cielęciną z kozim serem

    buszująca w garach

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2012-04-27

    1. Cielęcinę pokroić w cienkie paski zalać 150 ml mocnego naparu herbacianego, odstawić w chłodne miejsce na 2-3 godz. 2. Mięso dobrze odsączyć, oprószyć suszonymi pomidorami, doprawić solą i pieprzem. 3. Ciasto pokroić w trójkąty napełnić mięsem, dodać plasterek koziego sera,...

    więcej

    Rogaliki francuskie nadziewane cielęciną z kozim serem
»kategorie: