Krążki cebulowe

Autor: pati

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • mąka
  • cebula
  • mleko
  • jajka
  • olej
  • woda mineralna
  • sól
  • pieprz

Jak przygotować:

1. Cebule (3-4 duże, białe) pokrój na grube plastry i podziel na krążki. Odstaw na 15 minut.
2. 4 łyżki mąki zmiksuj z jednym jajkiem, pół szklanki mleka i pół szklanki wody mineralnej oraz solą i pieprzem do smaku na ciasto o konsystencji gęstej śmietany.
3. W tak przygotowanym cieście maczaj krążki cebuli. Smaż na głębokim, bardzo gorącym oleju. Po wyłożeniu odsącz z nadmiaru tłuszczu.

Informacje dodatkowe

Kategoria: przekąski

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja:

Trudność: średnie

Przepis: znaleziony

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



przekąski: podobne przepisy

  • Parówki panierowane z sosem wiosennym

    Gastrosfera

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2013-09-25

    1.Każdą parówkę owinąć w plaster sera żółtego, a następnie panierować w mące, jajku, bułce tartej i jeszcze raz w jajku i bułce. Usmażyć na głębokim oleju, na złoty kolor. Podawać z sosem wiosennym. 2.Sos wiosenny Wszystkie zioła: koperek, natka pietruszki i szczypior posiekać,...

    więcej

    Parówki panierowane z sosem wiosennym
  • Sos czosnkowy do mięs, frytek, pizzy, kurczaka i jajek

    snowLady

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2012-06-16

    1. Majonez wymieszać ze śmietaną w proporcji 1:1. Wersja light to zmienić śmietanę jogurtem naturalnym. 2. Dodać przeciśnięty czosnek ( na 2 łyżki majonezu - ząbek, na 4 łyżki 2 ząbki czosnku) 3. Całość doprawić solą i ziołami prowansalskimi albo oregano.

    więcej

    Sos czosnkowy do mięs, frytek, pizzy, kurczaka i jajek
  • OWSIANKA Z MIGDAŁAMI I TRUSKAWKAMI

    Żyj smacznie i zdrowo

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2016-04-08

    1. Pokrój w kostkę 5 truskawek. Wsyp do rondelka płatki owsiane i zalej je mlekiem. 2. Gotuj przez 1-2 minuty od momentu zagotowania. Płatki migdałów praż w piekarniku ustawionym na 160 °C przez 5 minut. 3. Gotową owsiankę wymieszaj z truskawkami pokrojonymi w kostkę. 4....

    więcej

    OWSIANKA Z MIGDAŁAMI I TRUSKAWKAMI
  • Pieczarki nadziewane szparagami

    snowLady

    10-20 minut, średnie, 10-20zł, 2010-05-11

    Składniki: 5 dużych pieczarek 200 g konserwowych szparagów 1/3 papryki 1 ząbek czosnku sól pieprz oregano ok. 3 łyżek kaszy mannej 2 plastry sera żółtego 1 jajko bułka tarta otręby owsiane olej 1. Pieczarki obieramy i łyżeczką lekko wydrążamy środek. 2. Odsączone szparagi kroimy na bardzo...

    więcej

    Pieczarki nadziewane szparagami
  • GRZANKI Z PIECZARKAMI

    varings

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2009-05-25

    Przygotowanie: Grzybki i czosnek pokroic w cienkie plasterki, na patelni rozgrzać około łyżki oliwy, wrzucić grzyby z czosnkiem i smażyć na wolnym ogniu około 5 minut, doprawić solą i pieprzem. Listki bazylii pokroic na wąskie paseczki, wymieszać z łyżeczką oliwy dodać do usmażonych grzybków, w...

    więcej

»kategorie: