Krążki cebulowe

Autor: pati

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • mąka
  • cebula
  • mleko
  • jajka
  • olej
  • woda mineralna
  • sól
  • pieprz

Jak przygotować:

1. Cebule (3-4 duże, białe) pokrój na grube plastry i podziel na krążki. Odstaw na 15 minut.
2. 4 łyżki mąki zmiksuj z jednym jajkiem, pół szklanki mleka i pół szklanki wody mineralnej oraz solą i pieprzem do smaku na ciasto o konsystencji gęstej śmietany.
3. W tak przygotowanym cieście maczaj krążki cebuli. Smaż na głębokim, bardzo gorącym oleju. Po wyłożeniu odsącz z nadmiaru tłuszczu.

Informacje dodatkowe

Kategoria: przekąski

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja:

Trudność: średnie

Przepis: znaleziony

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



przekąski: podobne przepisy

  • Pasta z tuńczyka

    Ulala

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2010-04-02

    1.Jajka gotujemy na twardo przez ok 8 minut. Następnie trzemy na tarce o grubych oczkach. 2.Do miski wrzucamy tuńczyka z puszki. 3.Szczypior drobno kroimy. 4.Całość mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego! :)

    więcej

    Pasta z tuńczyka
  • Dip jogurtowy z pomarańczą

    Sylwusia

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2008-08-07

    1. Pół kubeczka jogurtu połączyć z połową kubeczka twarożku. 2. Dodać 3 łyżki soku z pomarańczy i 1 łyżeczkę startej skórki pomarańczowej. 3. Dokładnie wymieszać.

    więcej

  • Tortilla z kurczakiem

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-11-26

    Filet z kurczaka pokroić w paseczki, doprawić solą i pieprzem. Podsmażyć na patelni na złoty kolor. Pokroić pomidora w cienkie plasterki, paprykę w paski, a marchewkę i por w cieniutkie paseczki. Tortillę podgrzać na suchej patelni, a następnie posmarować ją Sosem musztardowo-paprykowym Tarsmak,...

    więcej

    Tortilla z kurczakiem
  • Rogaliki francuskie nadziewane cielęciną z kozim serem

    buszująca w garach

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2012-04-27

    1. Cielęcinę pokroić w cienkie paski zalać 150 ml mocnego naparu herbacianego, odstawić w chłodne miejsce na 2-3 godz. 2. Mięso dobrze odsączyć, oprószyć suszonymi pomidorami, doprawić solą i pieprzem. 3. Ciasto pokroić w trójkąty napełnić mięsem, dodać plasterek koziego sera,...

    więcej

    Rogaliki francuskie nadziewane cielęciną z kozim serem
  • glazurwoana marchewka

    hefalump

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2008-08-07

    1. Marchewki oczyścić, umyć, oskrobać, pokroić na grube plasterki. 2. Rozgrzać masło (1-2 łyżeczki), włożyć marchewki i smażyć 5 min. mieszając, dodać bulion, sól, cukier, zmniejszyć ogień i dusić, aż marchewki pokryją się szklistym sosem.

    więcej

»kategorie: