Krążki cebulowe

Autor: pati

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • mąka
  • cebula
  • mleko
  • jajka
  • olej
  • woda mineralna
  • sól
  • pieprz

Jak przygotować:

1. Cebule (3-4 duże, białe) pokrój na grube plastry i podziel na krążki. Odstaw na 15 minut.
2. 4 łyżki mąki zmiksuj z jednym jajkiem, pół szklanki mleka i pół szklanki wody mineralnej oraz solą i pieprzem do smaku na ciasto o konsystencji gęstej śmietany.
3. W tak przygotowanym cieście maczaj krążki cebuli. Smaż na głębokim, bardzo gorącym oleju. Po wyłożeniu odsącz z nadmiaru tłuszczu.

Informacje dodatkowe

Kategoria: przekąski

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja:

Trudność: średnie

Przepis: znaleziony

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



przekąski: podobne przepisy

  • Grillowane pieczarki z żółtym serem

    gastrosfera

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2013-05-20

    Pieczarki oczyścić i umyć, następnie wyciąć ogonki, oprószyć solą i zmielonym pieprzem. Środki pieczarek wypełnić startym na tarce serem żółtym i ułożyć na ruszcie lub posmarowanej olejem tacce aluminiowej. Grillować ok. 10 minut. Pod koniec grillowania przykryć pieczarki tacką dla...

    więcej

  • GRZANKI Z PIECZARKAMI

    varings

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2009-05-25

    Przygotowanie: Grzybki i czosnek pokroic w cienkie plasterki, na patelni rozgrzać około łyżki oliwy, wrzucić grzyby z czosnkiem i smażyć na wolnym ogniu około 5 minut, doprawić solą i pieprzem. Listki bazylii pokroic na wąskie paseczki, wymieszać z łyżeczką oliwy dodać do usmażonych grzybków, w...

    więcej

  • Tosty z mozzarellą

    snowLady

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2010-01-23

    1.Kromki posmarować masłem. 2.Na 2 z nich nałożyć 2 plastry sera i plaster pomidora. 3.Posypujemy posiekaną bazylią ale nie za dużo. 4. Pieczemy w opiekaczu.

    więcej

  • Marmurkowe jaja przepiórcze na sałatce z fasolki szparagowej

    kaja

    powyżej 20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2012-03-09

    1. Jaja ugotować w wodzie z herbatą i solą. Następnie pokruszyć skorupkę ale jej nie zdejmować. 2. Włożyć jajka znów do wody z herbatą, ale już nie gotować. 3. Fasolkę ugotować w wodzie z solą i cukrem. Odcedzić, dodać tuńczyka w kawałkach, pomidory, plastry ogórka i cebuli. 4....

    więcej

    Marmurkowe jaja przepiórcze na sałatce z fasolki szparagowej
  • grzanki :D

    ernestyna

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2011-02-27

    Kilka kromek chleba posmaruj masłem, posyp cukrem i cynamonem natepnie zapiecz w piecyku az beda brązowe i chrupiące.Mozesz podawac z plasterkami banana.

    więcej

»kategorie: