Krążki cebulowe

Autor: pati

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • mąka
  • cebula
  • mleko
  • jajka
  • olej
  • woda mineralna
  • sól
  • pieprz

Jak przygotować:

1. Cebule (3-4 duże, białe) pokrój na grube plastry i podziel na krążki. Odstaw na 15 minut.
2. 4 łyżki mąki zmiksuj z jednym jajkiem, pół szklanki mleka i pół szklanki wody mineralnej oraz solą i pieprzem do smaku na ciasto o konsystencji gęstej śmietany.
3. W tak przygotowanym cieście maczaj krążki cebuli. Smaż na głębokim, bardzo gorącym oleju. Po wyłożeniu odsącz z nadmiaru tłuszczu.

Informacje dodatkowe

Kategoria: przekąski

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja:

Trudność: średnie

Przepis: znaleziony

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



przekąski: podobne przepisy

  • Pasta jajeczna z serem żółtym MSM Mońki Gouda

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-11-30

    Sposób przygotowania: Jajka ugotować na twardo i odstawić w celu wystudzenia. Ser żółty MSM Mońki Gouda zetrzeć na tarce do miski. Do sera wsypać drobno posiekane por i cebulę, a następnie obrane jajka. Można je poszatkować widelcem w misce. Do zawartości dodać łyżkę majonezu i 2...

    więcej

      Pasta jajeczna z serem żółtym MSM Mońki Gouda
  • OWSIANKA Z MIGDAŁAMI I TRUSKAWKAMI

    Żyj smacznie i zdrowo

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2016-04-08

    1. Pokrój w kostkę 5 truskawek. Wsyp do rondelka płatki owsiane i zalej je mlekiem. 2. Gotuj przez 1-2 minuty od momentu zagotowania. Płatki migdałów praż w piekarniku ustawionym na 160 °C przez 5 minut. 3. Gotową owsiankę wymieszaj z truskawkami pokrojonymi w kostkę. 4....

    więcej

    OWSIANKA Z MIGDAŁAMI I TRUSKAWKAMI
  • TOSTY FRANCUSKIE Z DŻEMEM TRUSKAWKOWYM

    Żyj smacznie i zdrowo

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2016-04-08

    1. Jajko dokładnie wymieszaj z mlekiem i cukrem. 2. Zamocz kromki chałki z obydwu stron w przygotowanej masie jajecznej. 3. Układaj je na rozgrzanej patelni z rozpuszczonym masłem, smaż na złoty kolor z obydwu stron. Tak usmażone tosty, posmaruj dżemem truskawkowym.

    więcej

    TOSTY FRANCUSKIE Z DŻEMEM TRUSKAWKOWYM
  • Krewetki marynowane w zielonej herbacie

    buszująca w garach

    10-20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2011-09-15

    1.Zaparzyć herbatę w 150 ml gorącej wody. Do letniego naparu dodać czosnek, skórkę cytrynową i paprykę. 2.Krewetki oczyścić i włożyć do powstałej marynaty na min 2 godziny. 3.Krewetki usmażyć na oleju. Na patelni po usmażeniu krewetek z marynaty, wina i śmietany przygotować sos....

    więcej

    Krewetki marynowane w zielonej herbacie
  • Sałatka "letnia" z jajkiem i szczypiorem

    Magda

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2008-07-03

    Gotujemy 2-3 jajka na twardo. Kroimy w grubą kostkę, dodajemy pokrojony szczypiorek, koperek. Całość polewamy śmietaną. Mieszamy. Można dodać 1 dużą łyżkę majonezu. Przyprawiamy do smaku solą.

    więcej

»kategorie: