Krążki cebulowe

Autor: pati

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • mąka
  • cebula
  • mleko
  • jajka
  • olej
  • woda mineralna
  • sól
  • pieprz

Jak przygotować:

1. Cebule (3-4 duże, białe) pokrój na grube plastry i podziel na krążki. Odstaw na 15 minut.
2. 4 łyżki mąki zmiksuj z jednym jajkiem, pół szklanki mleka i pół szklanki wody mineralnej oraz solą i pieprzem do smaku na ciasto o konsystencji gęstej śmietany.
3. W tak przygotowanym cieście maczaj krążki cebuli. Smaż na głębokim, bardzo gorącym oleju. Po wyłożeniu odsącz z nadmiaru tłuszczu.

Informacje dodatkowe

Kategoria: przekąski

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja:

Trudność: średnie

Przepis: znaleziony

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



przekąski: podobne przepisy

  • placuszki po studencku

    daruchaaa

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2011-02-06

    1.pokroić 5 parówek w kostkę 2.wbić 3 jajka 3.namoczyć dwie wcześniej wysuszone bułki (dają lepszy efekt niż bułka tarta, ale ona też może być) 4.dodać przyprawy (w tym pokrojony czosnek) i wymieszać dokładnie 5. piec płaskie placuszki na oleju lub oliwie z jednej strony przez...

    więcej

    placuszki po studencku
  • Pasta kanapkowa

    Justysia

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2009-07-03

    Wszystkie składniki miksujemy. Następnie przyprawiamy i schładzamy. Posypujemy szczypiorkiem.

    więcej

  • Zawijas

    Munkey

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2008-06-29

    Przygotować ciasto z pizzy Knorr`a zgodnie z instrukcją z pudełka. Rozwałkować ciasto do dowolnej grubości (wedle uznania). Posmarować ciasto sosem (znajduje się również w pudełku). Na środku położyć plaster żółtego sera. Na serze położyć parówencję. Doprawić wedle uznania...

    więcej

  • Grzanki czosnkowe z pieczarkami

    snowLady

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2010-04-19

    Chleb tostowy Czosnek Pieczarki Zioła prowansalskie Sól Olej Pieczarki smażymy na oleju. Grzanki najpierw pieczemy z 1 strony następnie smarujemy ją masłem i zgniecionym czosnkiem. Grzanka ląduje dalej na patelnie czosnkiem do góry. Jak ktoś lubi można posypać ziołami prowansalskimi, posypać...

    więcej

    Grzanki czosnkowe z pieczarkami
  • hot dog

    ancurek

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2008-10-09

    1. bułę smarujemy masełkiem i dajemy do piekarnika, czekamy aż stanie się chrupka 2. wyciągamy ją z piekarnika (nie poparzcie paluszków) dajemy parówę i dużo sera żółtego, po czym troszkę znów zapiekamy, by serek się stopił 3. na końcu ładujemy do srodka ketchup i majonez

    więcej

»kategorie: