Krążki cebulowe

Autor: pati

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • mąka
  • cebula
  • mleko
  • jajka
  • olej
  • woda mineralna
  • sól
  • pieprz

Jak przygotować:

1. Cebule (3-4 duże, białe) pokrój na grube plastry i podziel na krążki. Odstaw na 15 minut.
2. 4 łyżki mąki zmiksuj z jednym jajkiem, pół szklanki mleka i pół szklanki wody mineralnej oraz solą i pieprzem do smaku na ciasto o konsystencji gęstej śmietany.
3. W tak przygotowanym cieście maczaj krążki cebuli. Smaż na głębokim, bardzo gorącym oleju. Po wyłożeniu odsącz z nadmiaru tłuszczu.

Informacje dodatkowe

Kategoria: przekąski

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja:

Trudność: średnie

Przepis: znaleziony

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



przekąski: podobne przepisy

  • Krewetki marynowane w zielonej herbacie

    buszująca w garach

    10-20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2011-09-15

    1.Zaparzyć herbatę w 150 ml gorącej wody. Do letniego naparu dodać czosnek, skórkę cytrynową i paprykę. 2.Krewetki oczyścić i włożyć do powstałej marynaty na min 2 godziny. 3.Krewetki usmażyć na oleju. Na patelni po usmażeniu krewetek z marynaty, wina i śmietany przygotować sos....

    więcej

    Krewetki marynowane w zielonej herbacie
  • Panierowana cukinia

    czarnamalina

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2009-08-22

    1. Cukinię obrać i pokroić na grube plastry 2. Przygotować panierkę mieszając jajka z przyprawami 3. Każdy plasterek zamoczyć w panierce z obu stron, następnie w bułce tartej. 4. Smażyć na podgrzanym wcześniej oleju.

    więcej

  • Szynka w galarecie, z sosem z musztardy francuskiej i kaparów

    Mat. prasowe

    do 10 minut, łatwe, 10-20zł, 2013-08-01

    1. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego!

    więcej

    Szynka w galarecie, z sosem z musztardy francuskiej i kaparów
  • Raclette

    Gastrosfera

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2013-03-27

    Składniki kładziemy na płycie grzejnej urządzenia. W patelenkach umieszczamy ser. A następnie wkładamy je pod nagrzany grill. Możemy zapiekać dowolne składniki, pamiętajmy tylko, by nie napełniać patelenek zbyt wysoko, ponieważ zbyt duża ilość składników na raz sprawi, że nie upieką się...

    więcej

    Raclette
  • Pasta jajeczno-szynkowa

    Justysia

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2009-07-03

    Masło ucieramy z sokiem z cytryny. Szynkę siekamy dość drobno. Jajka siekamy i mieszamy ze śmietaną, dodajemy je do szyni i masła. Mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Odstawiamy do lodówki.

    więcej

»kategorie: