Konfitura czereśniowo-czekoladowa w towarzystwie Bułeczki Mlecznej

Autor: Redakcja1

Ocena

Twoja ocena

Konfitura czereśniowo-czekoladowa w towarzystwie Bułeczki Mlecznej

Składniki:

  • cukier – 1.5 kg
  • gorzka czekolada min. 70% kakao – 100 g
  • mleczna czekolada – 100 g
  • rum – 1 łyżka
  • Bułeczki mleczne od Dan Cake – 1 opakowanie
  • czereśnie wydrylowane - 3 kg

Jak przygotować:

1. Czereśnie przekładamy do garnka i zasypujemy cukrem. Odstawiamy na ok. godzinę.
2. Gdy owoce puszczą sok, gotujemy je z cukrem na małym ogniu mieszając od czasu do czasu przez ok. 30 minut aż konfitura zgęstnieje.
3. Czekoladę kruszymy na małe kawałki dodajemy do gotującej się konfitury. Mieszamy do momentu rozpuszczenia czekolady.
4. Czekoladę kruszymy na małe kawałki dodajemy do gotującej się konfitury. Mieszamy do momentu rozpuszczenia czekolady.
5. Schłodzoną konfiturę możemy podać z przekrojonymi na pół Bułeczkami Mlecznymi od Dan Cake.
6. Resztę zostawiamy na zimowe wieczory.

Informacje dodatkowe

Kategoria: przekąski

Przewidywana cena: powyżej 20zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja: 10

Trudność: średnie

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



przekąski: podobne przepisy

  • Dip jogurtowy z pomarańczą

    Sylwusia

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2008-08-07

    1. Pół kubeczka jogurtu połączyć z połową kubeczka twarożku. 2. Dodać 3 łyżki soku z pomarańczy i 1 łyżeczkę startej skórki pomarańczowej. 3. Dokładnie wymieszać.

    więcej

  • Pasta kanapkowa

    Justysia

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2009-07-03

    Wszystkie składniki miksujemy. Następnie przyprawiamy i schładzamy. Posypujemy szczypiorkiem.

    więcej

  • Tosty hawajskie z szynką i ananasem

    snowLady

    do 10 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-06-16

    1. Chleb posmarować masłem. Na każdy ułożyć szynkę, plaster ananasa i sera. 2. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 st C. Ser musi się roztopić. 3. Podać z ketchupem.

    więcej

    Tosty hawajskie z szynką i ananasem
  • Niebiański omlet

    geostudentka

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2012-03-27

    1.Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, a żółtka ubić ze śmietaną. 2.Pianę z białek dodać do ubitych żółtek i delikatnie wymieszać. 3.Na patelni rozpuścić masło, wylać masę jajeczną i rozsmarować na całej powierzchni patelni. 4.Smażyć na...

    więcej

    Niebiański omlet
  • Bataty zapiekane z pieczarkami i serem żółtym

    redaktor

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2016-11-29

    Bataty dokładnie umyć i nie obierać. Podgotować w osolonej wodzie 15 min, przekroić na pół, wydrążyć częściowo środki aby zrobić miejsce na farsz. Pieczarki pokroić w cienkie plasterki, podsmażyć na maśle na wolnym ogniu, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać z pozostałym miąższem...

    więcej

    Bataty zapiekane z pieczarkami i serem żółtym
»kategorie: