Konfitura czereśniowo-czekoladowa w towarzystwie Bułeczki Mlecznej

Autor: Redakcja1

Ocena

Twoja ocena

Konfitura czereśniowo-czekoladowa w towarzystwie Bułeczki Mlecznej

Składniki:

  • cukier – 1.5 kg
  • gorzka czekolada min. 70% kakao – 100 g
  • mleczna czekolada – 100 g
  • rum – 1 łyżka
  • Bułeczki mleczne od Dan Cake – 1 opakowanie
  • czereśnie wydrylowane - 3 kg

Jak przygotować:

1. Czereśnie przekładamy do garnka i zasypujemy cukrem. Odstawiamy na ok. godzinę.
2. Gdy owoce puszczą sok, gotujemy je z cukrem na małym ogniu mieszając od czasu do czasu przez ok. 30 minut aż konfitura zgęstnieje.
3. Czekoladę kruszymy na małe kawałki dodajemy do gotującej się konfitury. Mieszamy do momentu rozpuszczenia czekolady.
4. Czekoladę kruszymy na małe kawałki dodajemy do gotującej się konfitury. Mieszamy do momentu rozpuszczenia czekolady.
5. Schłodzoną konfiturę możemy podać z przekrojonymi na pół Bułeczkami Mlecznymi od Dan Cake.
6. Resztę zostawiamy na zimowe wieczory.

Informacje dodatkowe

Kategoria: przekąski

Przewidywana cena: powyżej 20zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja: 10

Trudność: średnie

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



przekąski: podobne przepisy

  • Chrupiące grzanki z papryką, łososiem oraz serem żółtym

    redaktor

    powyżej 20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2016-11-29

    Paprykę pokroić w cienkie paski. Bagietkę podzielić na małe kromki, każdą z nich posmarować oliwą, ułożyć na blaszce i wstawić do rozgrzanego piekarnika (200°C) na ok 5 – 7 minut lub do uzyskania pożądanej chrupkości. Na każdą kromkę nałożyć paprykę, pokrojonego w cienkie paski łososia...

    więcej

    Chrupiące grzanki z papryką, łososiem oraz serem żółtym
  • Batony czekoladowe z płatków

    Pyszka

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2016-10-24

    1. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. 2. Małą keksówkę wyłóż papierem do pieczenia i wylej czekoladę. 3. Do rondelka dodaj masło. Wlej miód i podgrzej chwilę. 4. Wsyp kakao i wymieszaj składniki. 5. Płatki (u mnie Lubella Mlekołaki Choco Kulki) przełóż do miski. Wlej...

    więcej

  • SAŁATKA ZE ŚLEDZIA A’LA MATJAS, SELERA NACIOWEGO I KORNISZONÓW

    Matylda Dubiecka

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2017-09-19

    Przygotowanie: 1. Filet ze śledzia i seler naciowy kroimy w grubszą kostkę. 2. Gruszkę kroimy w kostkę, korniszony w grubsze plasterki, siekamy cebulę i szczypior, a marchewkę kroimy w julienne (bardzo cienkie paski). 3. Wszystkie składniki przekładamy do miski i delikatnie mieszamy. Dodajemy...

    więcej

  • Pasta jajeczno-szynkowa

    Justysia

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2009-07-03

    Masło ucieramy z sokiem z cytryny. Szynkę siekamy dość drobno. Jajka siekamy i mieszamy ze śmietaną, dodajemy je do szyni i masła. Mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Odstawiamy do lodówki.

    więcej

  • Futbolowe tosty

    Gastrosfera

    do 10 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-05-18

    1. Przygotuj warzywa – umyj pomidorki, paprykę, sałatę, pietruszkę, obierz zielonego ogórka. 2. Pokrój paprykę i ogórka (w plasterki). 3. Przypiecz chleb tostowy. 4. Wykonaj kanapki przekładając kromki chleba tostowego żółtym serem, szynką i warzywami. 5....

    więcej

    Futbolowe tosty
»kategorie: