Kanapki na pieczywie chrupkim z pastą serowo szpinakową i wędzonym łososiem

Autor: (fot. GRANEX)

Ocena

Twoja ocena

Kanapki na pieczywie chrupkim z pastą serowo szpinakową i wędzonym łososiem

Składniki:

  • 250g półtłustego twarogu
  • 100g rozdrobnionego szpinaku mrożonego
  • 3 łyżki kwaśniej śmietany
  • 3 ząbki czosnku
  • 100g łososia wędzonego w plasterkach
  • pieczywo chrupkie 7 zbóż firmy GRANEX
  • pomid

Jak przygotować:

1.Twaróg połączyć ze śmietaną, rozmrożonym szpinakiem i wyciśniętym przez praskę czosnkiem.
2.Doprawić do smaku solą.
3.Na kromeczki pieczywa wyłożyć powstała pastę, na pastę pokrojonego w paseczki łososia i pokrojone na cząstki pomidorki koktajlowe.

Informacje dodatkowe

Kategoria: przekąski

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: do 10 minut

Porcja: 5+

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



przekąski: podobne przepisy

  • Niebiański omlet

    geostudentka

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2012-03-27

    1.Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, a żółtka ubić ze śmietaną. 2.Pianę z białek dodać do ubitych żółtek i delikatnie wymieszać. 3.Na patelni rozpuścić masło, wylać masę jajeczną i rozsmarować na całej powierzchni patelni. 4.Smażyć na...

    więcej

    Niebiański omlet
  • Mini tartaletki z aksamitnym musem czekoladowym z awokado

    Redakcja

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2016-12-06

    1.Awokado przekrawamy na pół, wyciągamy pestkę, obieramy ze skórki i kroimy na małe kawałki. 2.Dodajemy obranego ze skórki banana pokrojonego na kawałki, kakao i miód. 3.Wszystko dokładnie miksujemy blenderem do uzyskania gładkiej masy. 4.Gotową masę przekładamy do...

    więcej

    Mini tartaletki z aksamitnym musem czekoladowym z awokado
  • Marmurkowe jaja przepiórcze na sałatce z fasolki szparagowej

    kaja

    powyżej 20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2012-03-09

    1. Jaja ugotować w wodzie z herbatą i solą. Następnie pokruszyć skorupkę ale jej nie zdejmować. 2. Włożyć jajka znów do wody z herbatą, ale już nie gotować. 3. Fasolkę ugotować w wodzie z solą i cukrem. Odcedzić, dodać tuńczyka w kawałkach, pomidory, plastry ogórka i cebuli. 4....

    więcej

    Marmurkowe jaja przepiórcze na sałatce z fasolki szparagowej
  • KASZI NA GORĄCO Z BOCZKIEM I ŚLIWKĄ

    Andrzej Zamojski

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2009-06-08

    Składniki: ¼ kg kaszy – pęczak jęczmienny 1 kostka rosołowa ¼ łyżeczki pieprzu ziołowego 3-4 krople oliwy z oliwek 2 łyżeczki kaszy mannej 12 arkuszy papieru ryżowego 20 dag boczku wędzonego surowego 5 dag śliwek suszonych wędzonych 100 ml soku pomarańczowego sól - do smaku pieprz...

    więcej

  • Sałatka "letnia" z jajkiem i szczypiorem

    Magda

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2008-07-03

    Gotujemy 2-3 jajka na twardo. Kroimy w grubą kostkę, dodajemy pokrojony szczypiorek, koperek. Całość polewamy śmietaną. Mieszamy. Można dodać 1 dużą łyżkę majonezu. Przyprawiamy do smaku solą.

    więcej

»kategorie: