Kanapki na pieczywie chrupkim z pastą serowo szpinakową i wędzonym łososiem

Autor: (fot. GRANEX)

Ocena

Twoja ocena

Kanapki na pieczywie chrupkim z pastą serowo szpinakową i wędzonym łososiem

Składniki:

  • 250g półtłustego twarogu
  • 100g rozdrobnionego szpinaku mrożonego
  • 3 łyżki kwaśniej śmietany
  • 3 ząbki czosnku
  • 100g łososia wędzonego w plasterkach
  • pieczywo chrupkie 7 zbóż firmy GRANEX
  • pomid

Jak przygotować:

1.Twaróg połączyć ze śmietaną, rozmrożonym szpinakiem i wyciśniętym przez praskę czosnkiem.
2.Doprawić do smaku solą.
3.Na kromeczki pieczywa wyłożyć powstała pastę, na pastę pokrojonego w paseczki łososia i pokrojone na cząstki pomidorki koktajlowe.

Informacje dodatkowe

Kategoria: przekąski

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: do 10 minut

Porcja: 5+

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



przekąski: podobne przepisy

  • CAMEMBERT z ananasem

    eve_gryzie

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2009-03-19

    1. Serki kroimy w poprzek na połowę, obtaczamy w roztrzepanych widelcem żółtkach (gdy są zbyt gęste, można dodać łyżeczkę śmietanki), panierujemy w tartej bułce z orzechami, 2. smażymy na gorącym tłuszczu, rumieniąc z obu stron. 3. Na talerzykach układamy usmażone porcje, na wierzchu...

    więcej

  • KREM JOGURTOWY Z OWOCAMI LEŚNYMI I KRUSZONKĄ CYNAMONOWĄ

    Żyj smacznie i zdrowo

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2016-04-22

    1. Żółtka zmiksuj z dwiema łyżkami brązowego cukru na kogel-mogel. 2. Dodaj jogurt i mieszaj, aż całość stanie się jednolita. 3. Mąkę połącz z masłem, 1 łyżką brązowego cukru oraz cynamonem w jednolitą masę i całość zagnieć. 4. Tak powstałą kruszonkę, wysyp na blachę wyłożoną papierem do...

    więcej

    KREM JOGURTOWY Z OWOCAMI LEŚNYMI I KRUSZONKĄ CYNAMONOWĄ
  • Jajka faszerowane tuńczykiem

    piegowatanoska

    do 10 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-08-21

    1.Jajka gotujemy na twardo, po czym przepłukujemy zimną wodą żeby skorupka łatwiej schodziła. 2.Jajka kroimy na połówki i oddzielamy żółtko do miseczki,do której dodajemy puszkę tuńczyka i 1 dużą łyżkę majonezu. 3.Taką pastę możemy jeszcze doprawić do smaku i następnie...

    więcej

  • Wytrawne gofry z serem żółtym, cukinią i ziołami

    redaktor

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2016-11-29

    Cukinię zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Mąkę, żółtka, mleko, olej, proszek do pieczenia oraz sól połączyć i miksować do otrzymania jednolitej masy. Ciasto powinno mieć odpowiednią gęstość (taką jak w przypadku ciasta na naleśniki). W osobnej misce ubić białka na sztywno i...

    więcej

    Wytrawne gofry z serem żółtym, cukinią i ziołami
  • Fondue z różnych gatunków sera

    szef kuchni

    powyżej 20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2017-04-12

    Kociołek do fondue nasmarować przekrojonym na pół czosnkiem. Ser drobno zetrzeć, i podgrzać w rondelku do uzyskania jednolitej masy. Mieszając dodać śmietanę, a następnie łyżeczkę masła, aby uzyskać bardziej kremowy smak. Stopniowo podlać winem, dodać zioła i dalej mieszać. Po uzyskaniu...

    więcej

    Fondue z różnych gatunków sera
»kategorie: