Kanapki na pieczywie chrupkim z pastą serowo szpinakową i wędzonym łososiem

Autor: (fot. GRANEX)

Ocena

Twoja ocena

Kanapki na pieczywie chrupkim z pastą serowo szpinakową i wędzonym łososiem

Składniki:

  • 250g półtłustego twarogu
  • 100g rozdrobnionego szpinaku mrożonego
  • 3 łyżki kwaśniej śmietany
  • 3 ząbki czosnku
  • 100g łososia wędzonego w plasterkach
  • pieczywo chrupkie 7 zbóż firmy GRANEX
  • pomid

Jak przygotować:

1.Twaróg połączyć ze śmietaną, rozmrożonym szpinakiem i wyciśniętym przez praskę czosnkiem.
2.Doprawić do smaku solą.
3.Na kromeczki pieczywa wyłożyć powstała pastę, na pastę pokrojonego w paseczki łososia i pokrojone na cząstki pomidorki koktajlowe.

Informacje dodatkowe

Kategoria: przekąski

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: do 10 minut

Porcja: 5+

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



przekąski: podobne przepisy

  • Tosty hawajskie z szynką i ananasem

    snowLady

    do 10 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-06-16

    1. Chleb posmarować masłem. Na każdy ułożyć szynkę, plaster ananasa i sera. 2. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 st C. Ser musi się roztopić. 3. Podać z ketchupem.

    więcej

    Tosty hawajskie z szynką i ananasem
  • Kieszonki w cieście francuskim

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-08-06

    Ciasto francuskie rozmrażamy i kroimy w kwadraty o boku 12 cm. Parówki Paryżanki kroimy wzdłuż i wkładamy w nacięcie kawałek sera. Następnie Paryżanki układamy w cieście, zaginając rogi do środka. Pieczemy w piekarniku z termoobiegiem, zgodnie z zaleceniami producenta ciasta. Podajemy z...

    więcej

    Kieszonki w cieście francuskim
  • tosty z farszem pieczarkowym

    Tanushka_OoO

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2008-12-14

    1.pieczarki umyć, obrać, utrzeć albo drobno posiekać i wrzucić na patelnie z rozgrzaym olejem 2.dodać cebulę i przyprawy, dusić tak żeby nie rozgotować 3.chleb posmarować masełkiem, między dwie skibki włożyć farsz pieczarkowy(nie przeginać, bo wypynie i zasyfi toster)i plasterek zółtego...

    więcej

  • Śledzie w oleju

    Magda

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2009-04-16

    Śledzie przepłukujemy pod bieżącą wodą, kroimy na mniejsze kawałki (ok. 3-4 szt. z jednego fileta). Układamy w misce, skrapiamy sokiem z cytryny. Kroimy 2-3 duże celule na prążki i pokrywamy nią śledzie, dodajemy jeszcze pokrojoną paprykę i natkę pietruszki. Całość polewamy...

    więcej

  • Grzanki czosnkowe z pieczarkami

    snowLady

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2010-04-19

    Chleb tostowy Czosnek Pieczarki Zioła prowansalskie Sól Olej Pieczarki smażymy na oleju. Grzanki najpierw pieczemy z 1 strony następnie smarujemy ją masłem i zgniecionym czosnkiem. Grzanka ląduje dalej na patelnie czosnkiem do góry. Jak ktoś lubi można posypać ziołami prowansalskimi, posypać...

    więcej

    Grzanki czosnkowe z pieczarkami
»kategorie: