Kanapki a la Małysz ;)

Autor: rudas

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • banany
  • margaryna
  • wszelkie bakalie:
  • orzechy
  • rodzynki
  • lub po prostu mieszanka studencka
  • chleb tostowy

Jak przygotować:

Dwie kromki chleba smarujemy cienką warstwą margaryny, żeby dodatki nam nie spadły. Na jednej kromce układamy wedle uznania plasterki bananów, orzechy włoskie, ziemne, nerkowca, rodzynki, itp. Przykrywamy drugą kromką chleba.


Informacje dodatkowe:

Kanapki a la Małysz, ale w wersji deluxe. ;)

Informacje dodatkowe

Kategoria: przekąski

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: do 10 minut

Porcja:

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



przekąski: podobne przepisy

  • Kanapki z marmoladą cebulową i łososiem

    Redakcja

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2016-07-18

    Cebulę kroimy w półkrążki, dodajemy cukier i smażymy na wolnym ogniu do momentu, aż cukier się skarmelizuje. Następnie dodajemy ocet balsamiczny, powidła i dalej smażymy na wolnym ogniu ok. ½ godziny. Pod koniec smażenia dodajemy rum. Łososia doprawiamy solą, pieprzem i smażymy na...

    więcej

    Kanapki z marmoladą cebulową i łososiem
  • Croque madame – najsłynniejszy francuski tost

    Gastrosfera

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2013-09-05

    Na dwóch kromkach pieczywa kładziemy po plasterku sera – takiej wielkości, aby przykrywały całą kromkę, po 2 plasterki szynki oraz ponownie plasterki sera. Przykrywamy pozostałymi kromkami chleba. Każdą kanapkę smarujemy masłem po dwóch zewnętrznych stronach. Smażymy na...

    więcej

    Croque madame – najsłynniejszy francuski tost
  • Bataty zapiekane z pieczarkami i serem żółtym

    redaktor

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2016-11-29

    Bataty dokładnie umyć i nie obierać. Podgotować w osolonej wodzie 15 min, przekroić na pół, wydrążyć częściowo środki aby zrobić miejsce na farsz. Pieczarki pokroić w cienkie plasterki, podsmażyć na maśle na wolnym ogniu, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać z pozostałym miąższem...

    więcej

    Bataty zapiekane z pieczarkami i serem żółtym
  • Tosty z pomidorami i ziołami

    BiBi

    powyżej 20 minut, dla orłów, 10-20zł, 2008-08-27

    1. Bagietkę pokroić ukośnie na kilka(naście) kromek i opiec w piekarniku. 2. Obrany czosnek posypać solą, rozgnieść, dodać masła, wymieszać. Tak zrobionym masłem czosnkowym posmarować bagietki. 3. Każdy pomidor pokroić na grube plastry i ułożyć je na papierowym ręczniku. Zioła drobno...

    więcej

  • Wytrawne mini babeczki z aksamitną pastą jajeczną, łososiem i ajerkoniakiem

    Redakcja1

    powyżej 20 minut, średnie, powyżej 20zł, 2017-05-04

    1. Jajka ugotować na twardo, po wystudzeniu przekroić na pół, oddzielić delikatnie żółtko od białek. 2. Żółtka umieścić w misce, dodać majonez lub jogurt grecki, drobno posiekanego łososia i likier jajeczny. 3. Dodać pokruszone płatki migdałowe, wymieszać. Doprawić do smaku...

    więcej

    Wytrawne mini babeczki z aksamitną pastą jajeczną, łososiem i ajerkoniakiem
»kategorie: