GRZANKI Z PIECZARKAMI

Autor: varings (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • 1 ząbek czosnku
  • trochę oliwy (najlepiej z oliwek)
  • sól
  • pieprz
  • kilka listków bazylii
  • 4 kromki bułki (na grzanki)
  • 200 gram pieczarek (lub borowkiow jak ktos posiada)

Jak przygotować:

Przygotowanie:
Grzybki i czosnek pokroic w cienkie plasterki, na patelni rozgrzać około łyżki oliwy, wrzucić grzyby z czosnkiem i smażyć na wolnym ogniu około 5 minut, doprawić solą i pieprzem. Listki bazylii pokroic na wąskie paseczki, wymieszać z łyżeczką oliwy dodać do usmażonych grzybków, w między czasie przygotować grzanki z bułki (np w tosterze,piekarniku, na patelni)

Informacje dodatkowe

Kategoria: przekąski

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: do 10 minut

Porcja: 2 PORCJE

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



przekąski: podobne przepisy

  • Mini tartaletki z aksamitnym musem czekoladowym z awokado

    Redakcja

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2016-12-06

    1.Awokado przekrawamy na pół, wyciągamy pestkę, obieramy ze skórki i kroimy na małe kawałki. 2.Dodajemy obranego ze skórki banana pokrojonego na kawałki, kakao i miód. 3.Wszystko dokładnie miksujemy blenderem do uzyskania gładkiej masy. 4.Gotową masę przekładamy do...

    więcej

    Mini tartaletki z aksamitnym musem czekoladowym z awokado
  • Kanapki na pieczywie chrupkim z pastą serowo szpinakową i wędzonym łososiem

    (fot. GRANEX)

    do 10 minut, łatwe, 10-20zł, 2011-11-02

    1.Twaróg połączyć ze śmietaną, rozmrożonym szpinakiem i wyciśniętym przez praskę czosnkiem. 2.Doprawić do smaku solą. 3.Na kromeczki pieczywa wyłożyć powstała pastę, na pastę pokrojonego w paseczki łososia i pokrojone na cząstki pomidorki koktajlowe.

    więcej

    Kanapki na pieczywie chrupkim z pastą serowo szpinakową i wędzonym łososiem
  • Mini kanapeczki z konfiturą z buraka i śledzikiem

    Redaktorzy

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2017-03-08

    1.Cebulę pokroić w drobną kostkę i poddusić na maśle. Dodać starkowane na grubym oczku buraki, cukier, sok z cytryny i ocet jabłkowy. Doprawić imbirem, cynamonem i dusić na wolnym ogniu do miękkości, często mieszając. 2.Po ok. 30 minutach, gdy płyn odparuje, a buraki zmiękną dodać podprażone na...

    więcej

    Mini kanapeczki z konfiturą z buraka i śledzikiem
  • Domowe nachosy

    mbc

    powyżej 20 minut, średnie, powyżej 20zł, 2017-05-23

    W misce wymieszać mąkę i wszystkie przyprawy. Wodę z olejem zagotować i dodać do mąki z przyprawami. Wymieszać dokładnie drewnianą łyżką i lekko wyrobić. Odstawić do ostygnięcia. Ciasto podzielić na trzy części i rozwałkować na cieniutki placek na podsypanej mąką stolnicy. Pokroić w...

    więcej

    Domowe nachosy
  • Rogaliki francuskie nadziewane cielęciną z kozim serem

    buszująca w garach

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2012-04-27

    1. Cielęcinę pokroić w cienkie paski zalać 150 ml mocnego naparu herbacianego, odstawić w chłodne miejsce na 2-3 godz. 2. Mięso dobrze odsączyć, oprószyć suszonymi pomidorami, doprawić solą i pieprzem. 3. Ciasto pokroić w trójkąty napełnić mięsem, dodać plasterek koziego sera,...

    więcej

    Rogaliki francuskie nadziewane cielęciną z kozim serem
»kategorie: