Grillowane pieczarki z żółtym serem

Autor: gastrosfera

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • 10 większych pieczarek
  • 70 g sera Edamskiego MSM Mońki
  • sól

Jak przygotować:

Pieczarki oczyścić i umyć, następnie wyciąć ogonki, oprószyć solą i zmielonym pieprzem. Środki pieczarek wypełnić startym na tarce serem żółtym i ułożyć na ruszcie lub posmarowanej olejem tacce aluminiowej. Grillować ok. 10 minut. Pod koniec grillowania przykryć pieczarki tacką dla zapieczenie sera.

Smacznego!

Przepis na grillowane pieczarki z żółtym serem, pyszną i szybką przekąskę, poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Informacje dodatkowe

Kategoria: przekąski

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja:

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



przekąski: podobne przepisy

  • Kanapki na szybko

    $eeN

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2011-03-25

    1.Kładziemy kromkę chleba na desce 2.Smarujemy kromkę masłem bądź margaryną 3.Posypujemy kromkę cukrem 4.I gotowe i możemy jeść

    więcej

  • Pasta jajeczno-szynkowa

    Justysia

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2009-07-03

    Masło ucieramy z sokiem z cytryny. Szynkę siekamy dość drobno. Jajka siekamy i mieszamy ze śmietaną, dodajemy je do szyni i masła. Mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Odstawiamy do lodówki.

    więcej

  • OWSIANKA Z MIGDAŁAMI I TRUSKAWKAMI

    Żyj smacznie i zdrowo

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2016-04-08

    1. Pokrój w kostkę 5 truskawek. Wsyp do rondelka płatki owsiane i zalej je mlekiem. 2. Gotuj przez 1-2 minuty od momentu zagotowania. Płatki migdałów praż w piekarniku ustawionym na 160 °C przez 5 minut. 3. Gotową owsiankę wymieszaj z truskawkami pokrojonymi w kostkę. 4....

    więcej

    OWSIANKA Z MIGDAŁAMI I TRUSKAWKAMI
  • Pate z wątróbek drobiowych z galaretką z herbaty truskawkowej

    buszująca w garach

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2011-09-15

    1.Na oleju przesmażyć cebulę z wątróbką, doprawić solą i pieprzem, podlać winem dusić ok. 4 min. 2.Całość zmiksować na jednolitą masę dodając masło. 3.Z herbaty zrobić mocny napar ok. 200 ml. Rozpuścić w herbacie żelatynę. 4.Pate ułożyć w kamiennych miseczkach, zalać naparem z herbaty,...

    więcej

    Pate z wątróbek drobiowych z galaretką z herbaty truskawkowej
  • KASZI WĘDLINIARSKIE

    Andrzej Zamojski, www.kaszi.eu, fundacja@kaszi.eu

    powyżej 20 minut, średnie, do 10zł, 2009-01-22

    Składniki: 1/2 szklanki kaszy – pęczak jęczmienny 1 i 1/2 szklanki wody ½ kostki rosołowej warzywnej 3-4 krople oliwy z oliwek 1 łyżeczka kaszy mannej 4 prasowane arkusze alg morskich nori 100 g serka chrzanowego do smarowania (PHILADELFIA LUB ALMETTE) musztarda 4-5 śliwek...

    więcej

    KASZI WĘDLINIARSKIE
»kategorie: