Grillowane pieczarki z żółtym serem

Autor: gastrosfera

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • 10 większych pieczarek
  • 70 g sera Edamskiego MSM Mońki
  • sól

Jak przygotować:

Pieczarki oczyścić i umyć, następnie wyciąć ogonki, oprószyć solą i zmielonym pieprzem. Środki pieczarek wypełnić startym na tarce serem żółtym i ułożyć na ruszcie lub posmarowanej olejem tacce aluminiowej. Grillować ok. 10 minut. Pod koniec grillowania przykryć pieczarki tacką dla zapieczenie sera.

Smacznego!

Przepis na grillowane pieczarki z żółtym serem, pyszną i szybką przekąskę, poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Informacje dodatkowe

Kategoria: przekąski

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja:

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



przekąski: podobne przepisy

  • domowe mc muffiny JAJKO I BEKON.

    ttk

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2012-03-26

    1. na patelni posmażyć kilka plasterków szynki lub boczku do zrumienienia i 'skurczenia się'. 2. przygotować jedno jajko sadzone - koniecznie obsmażyć je z obu stron. 3. pomidora pokroić w plasterki. 4. 2 kromki chleba zrumienić w tosterze, a następnie ciepłe posmarować...

    więcej

  • glazurwoana marchewka

    hefalump

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2008-08-07

    1. Marchewki oczyścić, umyć, oskrobać, pokroić na grube plasterki. 2. Rozgrzać masło (1-2 łyżeczki), włożyć marchewki i smażyć 5 min. mieszając, dodać bulion, sól, cukier, zmniejszyć ogień i dusić, aż marchewki pokryją się szklistym sosem.

    więcej

  • Rolki z pieczywa tostowego z dipem paprykowym

    Gastrosfera

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2016-05-31

    Świeże pieczywo tostowe rozwałkować wałkiem na ok. 0,5 cm. Na każda kromkę położyć po dwa plasterki sera żółtego i ciasno zwinąć. Zgrillować z dwóch stron na patelni na złot kolor. Przygotować dip: paprykę pokroić w cząstki i chwilę podsmażyć na oleju z pomidorów. Dodać...

    więcej

     Rolki z pieczywa tostowego z dipem paprykowym
  • Jajka faszerowane tuńczykiem

    piegowatanoska

    do 10 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-08-21

    1.Jajka gotujemy na twardo, po czym przepłukujemy zimną wodą żeby skorupka łatwiej schodziła. 2.Jajka kroimy na połówki i oddzielamy żółtko do miseczki,do której dodajemy puszkę tuńczyka i 1 dużą łyżkę majonezu. 3.Taką pastę możemy jeszcze doprawić do smaku i następnie...

    więcej

  • Czosnkowy tost

    Martyna Dzida

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2012-09-12

    1.Obedrzeć czosnek ze skorupki ochronnej. 2.Natrzeć kanapkę czosnkiem. 3.Do tostera włożyć natartą kanapę i gotowe. Smacznego :)

    więcej

»kategorie: