Czosnkowy tost

Autor: Martyna Dzida

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • czosnek
  • Chleb
  • Chleb i Czosnek

Jak przygotować:

1.Obedrzeć czosnek ze skorupki ochronnej.
2.Natrzeć kanapkę czosnkiem.
3.Do tostera włożyć natartą kanapę i gotowe.
Smacznego :)

Informacje dodatkowe

Kategoria: przekąski

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: do 10 minut

Porcja:

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



przekąski: podobne przepisy

  • TARTA CYTRYNOWA Z MALINAMI

    Żyj smacznie i zdrowo

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2016-04-29

    1. Masło utrzyj z cukrem, następnie dodaj jajka i mąkę. Zagnieć ciasto, owiń je folią spożywczą i odstaw do lodówki na 30 minut. 2. Po wyjęciu z lodówki rozwałkuj ciasto na placek grubości 3-4 mm, powinien być większy od formy do tarty, którą posiadasz. Ciasto nawiń na...

    więcej

    TARTA CYTRYNOWA Z MALINAMI
  • Kanapki z hummusem z bobu

    Redakcja1

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2017-06-23

    1. Bób płuczemy i wrzucamy do wrzącej wody. Gotujemy przez ok. 5 minut aż będzie miękki. 2. Bób odcedzamy, lekko schładzamy, obieramy z łupinek i przekładamy do blendera. 3. Dodajemy pastę tahini, obrany czosnek, listki mięty, sok z cytryny, wodę. 4. Blendujemy na gładką masę i...

    więcej

    Kanapki z hummusem z bobu
  • Sałatka "letnia" z jajkiem i szczypiorem

    Magda

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2008-07-03

    Gotujemy 2-3 jajka na twardo. Kroimy w grubą kostkę, dodajemy pokrojony szczypiorek, koperek. Całość polewamy śmietaną. Mieszamy. Można dodać 1 dużą łyżkę majonezu. Przyprawiamy do smaku solą.

    więcej

  • Kanapki z serem, pomidorem i szczypiorkiem

    snowLady

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2012-06-16

    1. Pomidora i szczypiorek dokładnie umyć. Pomidora pokroić w plastry, szczypiorek posiekać. 2. Kromki posmarować masłem, ułożyć plasterek sera, pomidora i posypać szczypiorkiem. 3. Kanapki doprawić solą i pieprzem.

    więcej

    Kanapki z serem, pomidorem i szczypiorkiem
  • Panierowane pomidory

    Mosti

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2010-03-04

    1. Pomidory oparzyć i obrać ze skórki, wykroić szypułki. Pokroić w 1cm plastry 2. Posypać solą i pieprzem, można też suszoną bazylią 3. Wsypać mąkę do głębokiego talerza, jajka rozbić i roztrzepać w drugim, a bułkę tartą w trzecim. 4. Pomidory obtoczyć w mące, w jajkach i bułce. Na patelni...

    więcej

»kategorie: