Czosnkowy tost

Autor: Martyna Dzida

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • czosnek
  • Chleb
  • Chleb i Czosnek

Jak przygotować:

1.Obedrzeć czosnek ze skorupki ochronnej.
2.Natrzeć kanapkę czosnkiem.
3.Do tostera włożyć natartą kanapę i gotowe.
Smacznego :)

Informacje dodatkowe

Kategoria: przekąski

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: do 10 minut

Porcja:

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



przekąski: podobne przepisy

  • Pasta jajeczna z serem żółtym MSM Mońki Gouda

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-11-30

    Sposób przygotowania: Jajka ugotować na twardo i odstawić w celu wystudzenia. Ser żółty MSM Mońki Gouda zetrzeć na tarce do miski. Do sera wsypać drobno posiekane por i cebulę, a następnie obrane jajka. Można je poszatkować widelcem w misce. Do zawartości dodać łyżkę majonezu i 2...

    więcej

      Pasta jajeczna z serem żółtym MSM Mońki Gouda
  • GRZANKI Z PIECZARKAMI

    varings

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2009-05-25

    Przygotowanie: Grzybki i czosnek pokroic w cienkie plasterki, na patelni rozgrzać około łyżki oliwy, wrzucić grzyby z czosnkiem i smażyć na wolnym ogniu około 5 minut, doprawić solą i pieprzem. Listki bazylii pokroic na wąskie paseczki, wymieszać z łyżeczką oliwy dodać do usmażonych grzybków, w...

    więcej

  • Konfitura czereśniowo-czekoladowa w towarzystwie Bułeczki Mlecznej

    Redakcja1

    powyżej 20 minut, średnie, powyżej 20zł, 2017-08-01

    1. Czereśnie przekładamy do garnka i zasypujemy cukrem. Odstawiamy na ok. godzinę. 2. Gdy owoce puszczą sok, gotujemy je z cukrem na małym ogniu mieszając od czasu do czasu przez ok. 30 minut aż konfitura zgęstnieje. 3. Czekoladę kruszymy na małe kawałki dodajemy do gotującej się konfitury....

    więcej

    Konfitura czereśniowo-czekoladowa w towarzystwie Bułeczki Mlecznej
  • KASZI NA GORĄCO Z BOCZKIEM I ŚLIWKĄ

    Andrzej Zamojski

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2009-06-08

    Składniki: ¼ kg kaszy – pęczak jęczmienny 1 kostka rosołowa ¼ łyżeczki pieprzu ziołowego 3-4 krople oliwy z oliwek 2 łyżeczki kaszy mannej 12 arkuszy papieru ryżowego 20 dag boczku wędzonego surowego 5 dag śliwek suszonych wędzonych 100 ml soku pomarańczowego sól - do smaku pieprz...

    więcej

  • Jajka faszerowane tuńczykiem

    piegowatanoska

    do 10 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-08-21

    1.Jajka gotujemy na twardo, po czym przepłukujemy zimną wodą żeby skorupka łatwiej schodziła. 2.Jajka kroimy na połówki i oddzielamy żółtko do miseczki,do której dodajemy puszkę tuńczyka i 1 dużą łyżkę majonezu. 3.Taką pastę możemy jeszcze doprawić do smaku i następnie...

    więcej

»kategorie: