Chlebek czosnkowy

Autor: michu (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • czosnek
  • chleb
  • sól
  • ew. jakieś ziółka

Jak przygotować:

Jeśli nie masz mikrofali wykonanie zacznij od włączenia piekarnika. Najpierw chleb (może być już podeschnięty) smarujemy masłem, potem sypiemy na to sól i czosnek pokrojony w kosteczkę. W zależności od tego co mamy w domu, dodajemy jakieś ziółka. Całość idzie do piekarnika (mikrofali). Pycha!

Informacje dodatkowe

Kategoria: przekąski

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: do 10 minut

Porcja: zależna od chleba

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



przekąski: podobne przepisy

  • Pasta herbaciany łosoś

    buszująca w garach

    do 10 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-02-21

    1. Włożyć razem plastry łososia, masło, zawartość torebek herbacianych, łyżkę wody i koperek do miksera. Następnie całość zmiksować, aż do uzyskania jednolitego koloru. 2. Podawać na talerzach z chlebem.

    więcej

    Pasta herbaciany łosoś
  • KASZI WĘDLINIARSKIE

    Andrzej Zamojski, www.kaszi.eu, fundacja@kaszi.eu

    powyżej 20 minut, średnie, do 10zł, 2009-01-22

    Składniki: 1/2 szklanki kaszy – pęczak jęczmienny 1 i 1/2 szklanki wody ½ kostki rosołowej warzywnej 3-4 krople oliwy z oliwek 1 łyżeczka kaszy mannej 4 prasowane arkusze alg morskich nori 100 g serka chrzanowego do smarowania (PHILADELFIA LUB ALMETTE) musztarda 4-5 śliwek...

    więcej

    KASZI WĘDLINIARSKIE
  • Grillowane pieczarki z żółtym serem

    gastrosfera

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2013-05-20

    Pieczarki oczyścić i umyć, następnie wyciąć ogonki, oprószyć solą i zmielonym pieprzem. Środki pieczarek wypełnić startym na tarce serem żółtym i ułożyć na ruszcie lub posmarowanej olejem tacce aluminiowej. Grillować ok. 10 minut. Pod koniec grillowania przykryć pieczarki tacką dla...

    więcej

  • CHRUPIĄCE TOSTY Z MOZZARELLĄ I SALSĄ POMIDOROWĄ Z ZIOŁAMI

    Żyj smacznie i zdrowo

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2016-04-29

    1. Pokrój mozzarellę na 4 plastry, połóż po 2 plastry na każdej kromce i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180˚C, aż się zarumienią (10-15 minut). 2. Pomidor i cebulę pokrój w drobną kosteczkę. Wymieszaj je z łyżeczką oliwy, dopraw solą i pieprzem. 3. Na gotowe tosty z...

    więcej

    CHRUPIĄCE TOSTY Z MOZZARELLĄ I SALSĄ POMIDOROWĄ Z ZIOŁAMI
  • Kieszonki w cieście francuskim

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-08-06

    Ciasto francuskie rozmrażamy i kroimy w kwadraty o boku 12 cm. Parówki Paryżanki kroimy wzdłuż i wkładamy w nacięcie kawałek sera. Następnie Paryżanki układamy w cieście, zaginając rogi do środka. Pieczemy w piekarniku z termoobiegiem, zgodnie z zaleceniami producenta ciasta. Podajemy z...

    więcej

    Kieszonki w cieście francuskim
»kategorie: