Błyskawiczny "zaspakajacz" głodu

Autor: sobciak88 (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • jogurt owocowy
  • płatki śniadniowe (obojętnie czy kulki
  • czy zwykłe
  • czy kakaowe
  • czy miodowe :))
  • kakao bądĹş potarta czekolada

Jak przygotować:

do jogurtu wsypać płatki, zmieszać posypać kakao i już :)

dobre są też płatki czekoladowe, dodany do nich dżem wiśniowy/truskawkowy i polana po nich bita śmietana


Informacje dodatkowe:

Raj dla podniebienia :)!

Informacje dodatkowe

Kategoria: przekąski

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: do 10 minut

Porcja:

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



przekąski: podobne przepisy

  • CAMEMBERT z ananasem

    eve_gryzie

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2009-03-19

    1. Serki kroimy w poprzek na połowę, obtaczamy w roztrzepanych widelcem żółtkach (gdy są zbyt gęste, można dodać łyżeczkę śmietanki), panierujemy w tartej bułce z orzechami, 2. smażymy na gorącym tłuszczu, rumieniąc z obu stron. 3. Na talerzykach układamy usmażone porcje, na wierzchu...

    więcej

  • Ślimaczki z ciasta francuskiego

    Redaktor

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2016-08-30

    Szynkę pokroić w drobną kostkę, pieczarki w plasterki i podsmażyć na oleju, aż z pieczarek odparuje woda. Wystudzić, dodać starty ser, suszone pomidory pokrojone w paseczki i drobno posiekaną kapustę. Doprawić do smaku pieprzem i solą oraz dokładnie wymieszać. Na płaty ciasta francuskiego...

    więcej

    Ślimaczki z ciasta francuskiego
  • Kanapki z marmoladą cebulową i łososiem

    Redakcja

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2016-07-18

    Cebulę kroimy w półkrążki, dodajemy cukier i smażymy na wolnym ogniu do momentu, aż cukier się skarmelizuje. Następnie dodajemy ocet balsamiczny, powidła i dalej smażymy na wolnym ogniu ok. ½ godziny. Pod koniec smażenia dodajemy rum. Łososia doprawiamy solą, pieprzem i smażymy na...

    więcej

    Kanapki z marmoladą cebulową i łososiem
  • Pieczarki nadziewane szparagami

    snowLady

    10-20 minut, średnie, 10-20zł, 2010-05-11

    Składniki: 5 dużych pieczarek 200 g konserwowych szparagów 1/3 papryki 1 ząbek czosnku sól pieprz oregano ok. 3 łyżek kaszy mannej 2 plastry sera żółtego 1 jajko bułka tarta otręby owsiane olej 1. Pieczarki obieramy i łyżeczką lekko wydrążamy środek. 2. Odsączone szparagi kroimy na bardzo...

    więcej

    Pieczarki nadziewane szparagami
  • Chlebek czosnkowy

    michu

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2008-05-20

    Jeśli nie masz mikrofali wykonanie zacznij od włączenia piekarnika. Najpierw chleb (może być już podeschnięty) smarujemy masłem, potem sypiemy na to sól i czosnek pokrojony w kosteczkę. W zależności od tego co mamy w domu, dodajemy jakieś ziółka. Całość idzie do piekarnika...

    więcej

»kategorie: