Zapiekanka z makaronem i kurczakiem

Autor: sven_son (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • makaron
  • kurczak - piersi
  • ser zółty
  • olej
  • bazylia
  • zioła prowansalskie
  • oregano
  • itp.
  • sos w proszku (z torebki)
  • warzywa na patelnię z ziołami i papryką HORTEX (lub inne)

Jak przygotować:

1. Ugotować al dente ok. 200g makaronu penne (pół opakowania Lubella Pełne Ziarno) z odrobiną oliwy z oliwek. W międzyczasie wysmarować tłuszczem naczynie żaroodporne. Ugotowany i odcedzony makaron wyłożyć do naczynia.
2. Dwie pojedyncze piersi z kurczaka pokroić w kostkę. Podsmażyć na oliwie z oliwek z dodatkiem soli, bazylii, ziół. Wyłożyć do naczynia, na warstwie makaronu.
3. Warzywa na patelnię przyrządzić zgodnie z opisem na opakowaniu (poddusić i podsmażyć na patelni) i również wyłożyć do nacznia.
4. Przyrządzić sos i wylać na wyłożone do naczynia produkty. Całość dokładnie przykryć plastrami sera żółtego.
5. Wstawić do piekarnika na 220 stopni na około 20 min. i gotowe.
SMACZNEGO!

Informacje dodatkowe

Kategoria: potrawy z makaronem

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja:

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



potrawy z makaronem: podobne przepisy

  • Makaron z pesto bazyliowym

    snowLady

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-01-08

    1. Ugotować makaron wg instrukcji na opakowaniu. Odcedzić. 2. Przygotować pesto bazyliowe z przepisu w uwagach dodatkowych

    więcej

    Makaron z pesto bazyliowym
  • Makaron z brokułami

    katka

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2008-07-04

    Zagotować wodę, osolić, włożyć brokuły i gotować, aż będą miękkie (około 15-20 minut. W rondlu rozpuścić masło, włożyć ugotowane brokuły, a następnie rozgnieść je dokładnie widelcem, aby razem z masłem tworzyły jednolitą masę. Ugotować makaron na półtwardo, odcedzić, ale nie przelewać...

    więcej

  • Królowa kuchni węgierskiej na letnie popołudnia

    Martyna

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2012-08-16

    1.Cebulę obrać, pokroić w kostkę i lekko podsmażyć na oleju. Dodać zmielony w maszynce na grubym oczku boczek i łopatkę. 2.Zmielone mięso chwilę poddusić na patelni z cebulą. Dodać przyprawy do smaku i ugotowany na półtwardo makaron, pokrojoną natkę i masło. 3.Całość dokładnie wymieszać. ...

    więcej

    Królowa kuchni węgierskiej na letnie popołudnia
  • Makaron tagliatelle z sosem egzotycznym

    snowLady

    powyżej 20 minut, średnie, powyżej 20zł, 2010-01-26

    1.Ugotować makaron. Odcedzić. Rozmrożone owoce morza pokroić w plastry. 2.Cebulkę i por pokroić w kostkę. Zeszklij na gorącej oliwie (3 łyżki). Następnie dodaj surimi i krewetki. Skropić sokiem z limonki. 3.Wlej wino, bulion i śmietanę (150ml), zagotuj. Dopraw solą i pieprzem....

    więcej

  • Makaron z parówkami

    koziol

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2008-06-07

    1) Wstawiamy makaron (wg przepisu na opakowaniu, na 2 osoby odpowiednia ilość to pół paczki) 2) Parówki (3 na osobę) obieramy ze skórki, kroimy na plasterki grubości ok. 8mm, wrzucamy na patelnię 3) Wrzucamy na patelnię zawartość "papierka" i dolewamy tyle...

    więcej

»kategorie: