SoS z kotletów mielonych

Autor: Monika

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • makaron
  • mielone
  • cebula
  • papryka
  • groszek
  • kukurydza w puszce
  • fasola
  • olej
  • koncentrat pomidorowy
  • kostka rosołowa
  • ogórek
  • bazylia
  • oregano

Jak przygotować:

1. Cebulkę kroimy i przesmażamy na oleju.
2. Dodajemy pokrojone w kostkę kotlety mielone "od mamy" :) smażymy chwilkę.
3. Dolewamy rosół z kostki ( robimy tyle ile chcemy mieć sosu). CHwilkę dusimy, następnie dodajemy to co mamy, np. ogórki, paprykę, groszek, fasolkę, kukurydzę, albo 100 innych rzeczy :) Dusimy, dodajemy koncentrat pomidorowy wedle uznania :) Dusimy, żeby sos uzyskał pożądaną gęstość. Jemy z makaronem lub ryżem :)
P.S. wiem, że z przepisu wydaje się to nic specjalnego, ale jest naprawdę dobre i tani.

Informacje dodatkowe

Kategoria: potrawy z makaronem

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja:

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



potrawy z makaronem: podobne przepisy

  • Wstążka z tuńczykiem i szpinakiem

    Gastrosfera

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2013-09-23

    Szpinak podgrzać w garnku, z dodatkiem 2 łyżek jogurtu naturalnego, wycisnąć czosnek i dodać przyprawy dla smaku. Na koniec dodać tuńczyka z odrobiną oleju z puszki. Następnie ugotować makaron w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek. Odcedzić i wyłożyć porcje na talerz. Na makaron nałożyć...

    więcej

    Wstążka z tuńczykiem i szpinakiem
  • Spaghetti w szafranowym sosie z owocami morza

    Synertime

    10-20 minut, średnie, 10-20zł, 2016-11-16

    Szafran namaczamy w winie. Makaron gotujemy wg zaleceń producenta. Na oliwie z oliwek przesmażamy owoce morza oraz groszek, posiekaną cebulę i paprykę . Dodajemy wino z szafranem i dusimy przez chwilę. Dołączamy do tego makaron i zimne masło. Całość mieszamy aż makaron pokryje się sosem....

    więcej

  • Królowa kuchni węgierskiej na letnie popołudnia

    Martyna

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2012-08-16

    1.Cebulę obrać, pokroić w kostkę i lekko podsmażyć na oleju. Dodać zmielony w maszynce na grubym oczku boczek i łopatkę. 2.Zmielone mięso chwilę poddusić na patelni z cebulą. Dodać przyprawy do smaku i ugotowany na półtwardo makaron, pokrojoną natkę i masło. 3.Całość dokładnie wymieszać. ...

    więcej

    Królowa kuchni węgierskiej na letnie popołudnia
  • Świderki z musem truskawkowym i bitą śmietaną

    Gastrosfera

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2012-05-29

    Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i zahartować w zimnej. Truskawki zmiksować. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem. Makaron polać musem truskawkowym, na mus wyłożyć bitą śmietanę i udekorować listkami świeżej mięty. Potrawę można podawać na zimno i na ciepło.

    więcej

    Świderki z musem truskawkowym i bitą śmietaną
  • Urok Teściowej

    Mawi & Stachu & Lemur

    powyżej 20 minut, dla orłów, 10-20zł, 2010-04-14

    1.podsmazamy 30dkg szynki konserwowej i dwie duze cebulki (zdejmuje zewnetrzna splesniala warstwe) 2.mieszamy z 300g ugotowanego makaronu typu swiderki 3.podsmazamy 150g schabu i 150g karkowki (doprawiamy chrzanem puszka szprotek w oleju oraz 4 lyzkami koncentratu pomidorowego)...

    więcej

    Urok Teściowej
»kategorie: