muszelki z grzybami i kurczakiem w śmietanie

Autor: Gastrosfera (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

muszelki z grzybami i kurczakiem w śmietanie

Składniki:

  • Makaron – muszelki - 250g
  • podgrzybek świeży - 500g
  • kurka świeża - 250g
  • cebula -2 średnie sztuki
  • filet z kurczaka - 200g
  • olej - 3 łyżki
  • śmietana kwaśna 18% - 300ml
  • śmietanka słodka

Jak przygotować:

Makaron ugotować w osolonej wodzie. Oczyszczone grzyby pokroić na cząstki, a następnie obgotować w osolonej wodzie. Filet z kurczaka oraz cebulę kroimy w średnie kostki, po czym podsmażamy na oleju. Dodajemy do tego nasze grzyby oraz obie śmietany, po czym dokładnie mieszamy. Wszystko doprawiamy dla smaku, solą, świeżo zmielonym pieprzem. Na koniec na podgrzany makaron wykładamy grzyby z kurczakiem w śmietanie, posypujemy posiekaną natką pietruszki i gotowe!

Smacznego!

Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, szefa kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Informacje dodatkowe

Kategoria: potrawy z makaronem

Przewidywana cena: powyżej 20zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja: 4 porcje

Trudność: łatwe

Przepis: zasłyszany

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



potrawy z makaronem: podobne przepisy

  • macaroni cheese

    tyni

    do 10 minut, łatwe, 10-20zł, 2009-01-05

    1.Ugotować makaron i odcedzić. Wrzucić z powrotem do garnka i postawić na bardzo małym ogniu. 2.Pokroić parówki (zimne) na plasterki - osobiście polecam Berlinki. Ilość według uznania, proporcjonalna do ilości makaronu. Wrzucić plasterki parówek do makaronu i mieszać. 3.Dorzucić...

    więcej

  • Przepis na makaron z sosem paprykowym

    snowLady

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2010-02-25

    1.Gotujemy makaron. 2.Smażymy cebulkę na szklisto, dodajemy papryki pokrojone w wąskie paski, kukurydzę i pomidory. 3.Gdy papryka będzie miękka przyprawiamy wg gustu. Smacznego!

    więcej

    Przepis na makaron z sosem paprykowym
  • Lazania bieluchowa

    Alan89

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2014-02-14

    1. Płaty lazanii gotujemy 4-7 minuty w osolonym wrzątku. Odsączamy. 2. Naczynie żaroodporne o wymiarach 35x24 smarujemy oliwą i układamy 5 płatów lazanii. 3. Ugotowane i utłuczone ziemniaki odstawiamy do ostygnięcia. 4. Cebulę pokrojoną w drobną kostkę zeszklić na maśle. 5. Chudy...

    więcej

    Lazania bieluchowa
  • Spaghetti bezglutenowe z krewetkami i jarmużem

    Index Food

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2017-03-16

    1. Czosnek, cebulę, imbir obierz i pokrój w kostkę. Chili pokrój (jeśli wolisz łagodniejsze danie, to usuń pestki, które są bardzo ostre). 2. Rozgrzej 3 łyżki oliwy i przełóż pokrojone warzywa. Smaż 3–4 minuty często mieszając. 3. Rozmrożone krewetki dodaj na...

    więcej

    Spaghetti bezglutenowe z krewetkami i jarmużem
  • Penne z ziołami włoskimi i parmezanem

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-12-18

    Makaron ugotować na pół twardo, odcedzić i zahartować w zimnej wodzie. Na oleju podsmażyć pokrojony w paseczki boczek, dodać pokrojoną w piórka cebulę i lekko zrumienić. Dodać pomidory bez skórki pokrojone w grubą kostkę, czosnek pokrojony w cienkie plasterki, doprawić...

    więcej

    Penne z ziołami włoskimi i parmezanem
»kategorie: