makaron z twarogiem

Autor: cabone

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • makaron
  • ser biały
  • jogurt naturalny

Jak przygotować:

Ugotować makaron, odcedzić i przelać zimną wodą. Twaróg rozdrobnić, dodać cukier (jak kto lubi słodko) i śmietanę (ale niekoniecznie), tak aby powstał gęsty sos i wymieszać go z makaronem. Danie gotowe.


Informacje dodatkowe:

proste i pyszne, wlasciwie na zimno najelpsze

Informacje dodatkowe

Kategoria: potrawy z makaronem

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: do 10 minut

Porcja: 500gr makaronu

Trudność: łatwe

Przepis: znaleziony

Komentarze

  • krufka, 2008-09-16

    najlepsze do tego są małe świderki, a całość posypana cynamonem :)

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



potrawy z makaronem: podobne przepisy

  • ser ze smietaną

    szefunio

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2010-03-26

    1. ser żółty pokrojony w kostkę wrzucamy na patelnie, bez żadnego dodatkowego tłuszczu. czekamy aż się roztopi, mieszając tak aby się nie przypalił. gdy już jest roztopiony wlewamy małą śmietanę i energicznie mieszamy, tak by się ładna masa zrobiła. 2.gotujemy makaron jakikolwiek i tyle ile...

    więcej

  • Pizza z makaronu

    Gastrosfera

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2013-09-24

    Wbijamy jajka i dodajemy do nich przeciśnięty czosnek, sól, pieprz oraz oregano, na koniec ugotowany wcześniej Makaron Międzybrodzki. Całość dokładnie mieszamy. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę. Naszą makaronową masę dzielimy na dwie części (ponieważ wyjdzie dość duża porcja) –...

    więcej

    Pizza z makaronu
  • Makaron tagliatelle z sosem egzotycznym

    snowLady

    powyżej 20 minut, średnie, powyżej 20zł, 2010-01-26

    1.Ugotować makaron. Odcedzić. Rozmrożone owoce morza pokroić w plastry. 2.Cebulkę i por pokroić w kostkę. Zeszklij na gorącej oliwie (3 łyżki). Następnie dodaj surimi i krewetki. Skropić sokiem z limonki. 3.Wlej wino, bulion i śmietanę (150ml), zagotuj. Dopraw solą i pieprzem....

    więcej

  • Penne z ziołami włoskimi i parmezanem

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-12-18

    Makaron ugotować na pół twardo, odcedzić i zahartować w zimnej wodzie. Na oleju podsmażyć pokrojony w paseczki boczek, dodać pokrojoną w piórka cebulę i lekko zrumienić. Dodać pomidory bez skórki pokrojone w grubą kostkę, czosnek pokrojony w cienkie plasterki, doprawić...

    więcej

    Penne z ziołami włoskimi i parmezanem
  • łatwa zapiekanka z makaronu

    kloi

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2009-06-03

    1. Należy ugotować makaron- pół paczki- może być spaghetti, ale właściwie prócz niteczek każdy się nadaje- ważne jest, żeby go nie rozgotować 2. Kiedy już odcedzimy makaron odstawiamy go na bok i zabieramy się za mięsko. 250 g mielonego mięsa wieprzowego podsmażamy na odrobinie...

    więcej

»kategorie: