makaron z tunczykiem i ketchupem

Autor: muu

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • makaron
  • ketchup
  • 1. cebula
  • 2. marnowane cebulki
  • 3. ogórek konserwowy
  • tuńczyk w oleju lub sosie własnym

Jak przygotować:

1.gotujemy makaron, odcedzamy
2. do makaronu dodajemy tuńczyka i ketchup
3.do bazy dodajemy - ogórki konserwowe albo cebule, albo cebulki złote marynowane
4. mieszany i zajadamy, pycha

Informacje dodatkowe

Kategoria: potrawy z makaronem

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: do 10 minut

Porcja:

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



potrawy z makaronem: podobne przepisy

  • Makaron mafioza

    fraupilz

    do 10 minut, łatwe, 10-20zł, 2010-04-03

    1. Makaron ugotować al dente i odcedzić. 2. Dodać same oliwki bez zalewy i podlać olejem. 3. Poczekać aż ostygnie - lepiej smakuje na zimno.

    więcej

  • Canneloni z mieśkiem w sosie pomidorowym

    ss

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2009-02-04

    1.500g miesą mielonego mieszanego usmażyć z 1 czerowna papryka i jedna cebulą, gdy będzie zasmazone dodac sos pomidorowy z kartonu- farsz gotowy 2. Do rondelka wrzucic druga cebulę pokrojona w kostkę, 1 paprykę czerwoną , 1 zielona i jedna zółtka pokrojona w plasterki dobrze poddusić na...

    więcej

  • szpinak z serami i makaronem

    wuuu

    10-20 minut, średnie, 10-20zł, 2010-02-05

    1.szpinak rozdrobniony (najlepsza mrożonka hortex) rozmrażamy, odsączamy z nadmiaru wody 2.gotujemy makaron (używam pene) 3.do garnka wlewamy kilka łyżek oliwy z oliwek, (ewentualnie oleju), gdy oliwa będzie gorąca smażymy czosnek do zarumienienia. 4. dodajemy szpinak,...

    więcej

  • Zielone sphagetti

    Nadya

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2011-05-18

    1.Gotujemy makaron w osolonej wodzie 2.Na patelni na łyżce oliwy podsmażamy szpinak (może być mrożony, ważne by był drobny) 3. Do szpinaku dodajemy mały ząbek czosnku i serek topiony (trójkącik wystarczy do porcji na dwie osoby) 4. W przypadku gdy sos jest za gęsty można dodać trochę...

    więcej

  • Makaron z brokułami

    katka

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2008-07-04

    Zagotować wodę, osolić, włożyć brokuły i gotować, aż będą miękkie (około 15-20 minut. W rondlu rozpuścić masło, włożyć ugotowane brokuły, a następnie rozgnieść je dokładnie widelcem, aby razem z masłem tworzyły jednolitą masę. Ugotować makaron na półtwardo, odcedzić, ale nie przelewać...

    więcej

»kategorie: