makaron z tunczykiem i ketchupem

Autor: muu

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • makaron
  • ketchup
  • 1. cebula
  • 2. marnowane cebulki
  • 3. ogórek konserwowy
  • tuńczyk w oleju lub sosie własnym

Jak przygotować:

1.gotujemy makaron, odcedzamy
2. do makaronu dodajemy tuńczyka i ketchup
3.do bazy dodajemy - ogórki konserwowe albo cebule, albo cebulki złote marynowane
4. mieszany i zajadamy, pycha

Informacje dodatkowe

Kategoria: potrawy z makaronem

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: do 10 minut

Porcja:

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



potrawy z makaronem: podobne przepisy

  • Wstęgi z kurczakiem, kurkami w sosie śmietanowym

    aga

    powyżej 20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2012-08-21

    1. pierś z kurczaka albo indyka pokroić w kostkę, dodać sól, pieprz, trochę pesto albo grzybów suszonych ewentualnie inne przyprawy wg uznania (można przygotować dzień wcześniej przechowując w lodówce żeby się zamarynowała) 2. tak przygotowany drób smażymy na oliwie,...

    więcej

  • Makaron z sosem śmietanowym

    Goś

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2013-05-27

    1. Pokrój cebulę i kiełbasę w kostkę (cebulę w małą, kiełbasę w dużą) i podsmaż na oleju. 2. Makaron ugotuj w osolonej wodzie. 3.Do cebuli i kiełbasy dodaj śmietanę i przyprawy. Wymieszaj. 4. Do powyższego sosu dodaj makaron, wymieszaj

    więcej

  • Makaron z parówkami

    koziol

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2008-06-07

    1) Wstawiamy makaron (wg przepisu na opakowaniu, na 2 osoby odpowiednia ilość to pół paczki) 2) Parówki (3 na osobę) obieramy ze skórki, kroimy na plasterki grubości ok. 8mm, wrzucamy na patelnię 3) Wrzucamy na patelnię zawartość "papierka" i dolewamy tyle...

    więcej

  • Makaron świderki z sosem bolońskim, tofu i oliwkami

    Ella

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2011-01-01

    1. Połowę makaronu gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. 2. Sos wlewamy do rondelka, dodajemy całe oliwki i tofu pokrojone w kostkę. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Podgrzewamy. 3. Można doprawić oregano, tymiankiem i tabasco lub ostrą papryką. Smacznego!

    więcej

    Makaron świderki z sosem bolońskim, tofu i oliwkami
  • Makaron tagliatelle z sosem egzotycznym

    snowLady

    powyżej 20 minut, średnie, powyżej 20zł, 2010-01-26

    1.Ugotować makaron. Odcedzić. Rozmrożone owoce morza pokroić w plastry. 2.Cebulkę i por pokroić w kostkę. Zeszklij na gorącej oliwie (3 łyżki). Następnie dodaj surimi i krewetki. Skropić sokiem z limonki. 3.Wlej wino, bulion i śmietanę (150ml), zagotuj. Dopraw solą i pieprzem....

    więcej

»kategorie: