Makaron z sosem z serków topionych

Autor: lbd (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • makaron
  • śmietana
  • wegeta
  • serek topiony

Jak przygotować:

1.Gotujemy makaron wg wskazówek na opakowaniu
2.W niewielkim rondelku roztapiamy serki
3.Kiedy serek się roztopi, dodajemy do niego śmietanę i gotujemy ok. 3 min
4.Ugotowany i odcedzony makaron polewamy gotowym sosem i posypujemy wegetą

Informacje dodatkowe

Kategoria: potrawy z makaronem

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: do 10 minut

Porcja: Jedna porcja

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



potrawy z makaronem: podobne przepisy

  • Spaghetti z pomidorami i bazylią

    marysia

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2008-10-22

    1.makaron ugotować, odcedzić i przełożyć do miseczki 2.pomidora obrać ze skóry pokroić w kosteczkę, wrzucić do makaronu 3.polać oliwą z oliwek 4.posypać dużą ilością drobno porwanych liści bazyli i świeżo zmielonym pieprzem

    więcej

  • Smażony makaron

    Wróbelek

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2012-05-14

    1.Podsmażyć cebulę i czosnek. 2.Dodać ugotowany makaron, ketchup i przyprawy. 3.Mieszać na gorącej patelni. Dodać ser.

    więcej

  • Zielone sphagetti

    Nadya

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2011-05-18

    1.Gotujemy makaron w osolonej wodzie 2.Na patelni na łyżce oliwy podsmażamy szpinak (może być mrożony, ważne by był drobny) 3. Do szpinaku dodajemy mały ząbek czosnku i serek topiony (trójkącik wystarczy do porcji na dwie osoby) 4. W przypadku gdy sos jest za gęsty można dodać trochę...

    więcej

  • makaron z twarogiem

    cabone

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2008-07-04

    Ugotować makaron, odcedzić i przelać zimną wodą. Twaróg rozdrobnić, dodać cukier (jak kto lubi słodko) i śmietanę (ale niekoniecznie), tak aby powstał gęsty sos i wymieszać go z makaronem. Danie gotowe.

    więcej

  • Szybki makaron z kurczakiem

    Hot cat.

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2010-08-05

    Jest to potrawa jednogarnkowa. Dla odważnych. Smak specyficzny. 1. Do garnka wlewamy 3 łyżki oleju i smażymy 1 cebulę pokrojoną w kostkę. Nie ma znaczenia w jaką kostkę pokroimy cebulę. Smażymy na szklisto. 2. Następnie kroimy 1 filet z kurczaka, w kawałki, jakie nam się podobają. I dorzucamy...

    więcej

»kategorie: