Makaron z sosem z serków topionych

Autor: lbd (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • makaron
  • śmietana
  • wegeta
  • serek topiony

Jak przygotować:

1.Gotujemy makaron wg wskazówek na opakowaniu
2.W niewielkim rondelku roztapiamy serki
3.Kiedy serek się roztopi, dodajemy do niego śmietanę i gotujemy ok. 3 min
4.Ugotowany i odcedzony makaron polewamy gotowym sosem i posypujemy wegetą

Informacje dodatkowe

Kategoria: potrawy z makaronem

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: do 10 minut

Porcja: Jedna porcja

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



potrawy z makaronem: podobne przepisy

  • Canneloni z mieśkiem w sosie pomidorowym

    ss

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2009-02-04

    1.500g miesą mielonego mieszanego usmażyć z 1 czerowna papryka i jedna cebulą, gdy będzie zasmazone dodac sos pomidorowy z kartonu- farsz gotowy 2. Do rondelka wrzucic druga cebulę pokrojona w kostkę, 1 paprykę czerwoną , 1 zielona i jedna zółtka pokrojona w plasterki dobrze poddusić na...

    więcej

  • Letnie smaki zimową porą - czyli makaronowa sałatka ze szparagami

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2012-10-31

    W pierwszej kolejności gotujemy al dente Międzybrodzki Makaron świderki. Szparagi należy delikatnie podgotować na parze, a szynkę pokroić na drobne kawałki i podsmażyć na patelni. Makaron łączymy razem ze szparagami oraz szynką. Na zakończenie musimy wymieszać ocet balsamiczny, oliwę i sok z...

    więcej

    Letnie smaki zimową porą - czyli makaronowa sałatka ze szparagami
  • przepis na życie

    niedzi

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2012-04-03

    1.ugotowany makaron rzucamy na rozgrzną patelnie i smażymy tak do zarumienia polecam ze skwarkami a na koniec usmażony makaron mieszamy z twarogiem.

    więcej

  • Świderki z musem truskawkowym i bitą śmietaną

    Gastrosfera

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2012-05-29

    Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i zahartować w zimnej. Truskawki zmiksować. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem. Makaron polać musem truskawkowym, na mus wyłożyć bitą śmietanę i udekorować listkami świeżej mięty. Potrawę można podawać na zimno i na ciepło.

    więcej

    Świderki z musem truskawkowym i bitą śmietaną
  • Łosoś duszony na wstążkach z sosem porowo-śmietanowym

    Gastrosfera

    10-20 minut, średnie, do 10zł, 2012-02-17

    Makaron ugotować w posolonej wodzie, zahartować w zimnej i odcedzić. Łososia doprawić solą i pieprzem, podsmażyć w oleju z obu stron, a następnie podlać wodą i poddusić 3 – 4 minuty. Pora oczyścić, pokroić w krążki i podsmażyć na oleju. Dodać śmietanę, wino, doprawić do smaku i doprowadzić...

    więcej

    Łosoś duszony na wstążkach z sosem porowo-śmietanowym
»kategorie: