Makaron z sosem z serków topionych

Autor: lbd (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • makaron
  • śmietana
  • wegeta
  • serek topiony

Jak przygotować:

1.Gotujemy makaron wg wskazówek na opakowaniu
2.W niewielkim rondelku roztapiamy serki
3.Kiedy serek się roztopi, dodajemy do niego śmietanę i gotujemy ok. 3 min
4.Ugotowany i odcedzony makaron polewamy gotowym sosem i posypujemy wegetą

Informacje dodatkowe

Kategoria: potrawy z makaronem

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: do 10 minut

Porcja: Jedna porcja

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



potrawy z makaronem: podobne przepisy

  • Zielone sphagetti

    Nadya

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2011-05-18

    1.Gotujemy makaron w osolonej wodzie 2.Na patelni na łyżce oliwy podsmażamy szpinak (może być mrożony, ważne by był drobny) 3. Do szpinaku dodajemy mały ząbek czosnku i serek topiony (trójkącik wystarczy do porcji na dwie osoby) 4. W przypadku gdy sos jest za gęsty można dodać trochę...

    więcej

  • Kurczak z papryką

    Kędziorka

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2011-12-18

    1. 1 pierś kurczaka pokroić w kostkę, 1 paprykę w paseczki. W niecałej szklance gorącej wody rozpuścić jedną kostkę rosołową (polecam ta z mniejsza zawartością soli) tak żeby zrobił się bulion. 2. do woreczka (np.śniadaniowego) wsypać około 3-4 łyżek mąki, trochę papryki z torebki, pieprzu,...

    więcej

  • Makaron z piersią kurczaka i sosem szpinakowym MNIAM

    ruda91

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-08-11

    1. Gotować makaron pene wg przepisu na opakowaniu 2. Na jednej patelni rozmrozić szpinak mrożony 3. Na drugiej smażyć pokrojoną w drobną kostkę pierś kurczaka 4. Do rozmrożonego szpinaku dodać wyciśnięty sok z kilku ząbków czosnku (wedle uznania, umiarkowana ilość to 2-3), starty na...

    więcej

  • Tagliatelle w delikatnym sosie borowikowym

    Autorka

    powyżej 20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2016-09-14

    1.Oczyszczone borowiki obgotować w osolonej wodzie przez 2 minuty. Odcedzić, wystudzić i pokroić w cienkie plasterki. 2.Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć przez parę minut na maśle na wolnym ogniu. Dodać przygotowane wcześniej grzyby i wszystko chwilę razem poddusić. Następnie dodać...

    więcej

    Tagliatelle w delikatnym sosie borowikowym
  • Ala spagetti

    Niunia

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2009-12-22

    Makaron odgotowujemy w wodzie 15 minut. Odcedzamy na sitku. Następnie sos podsmażamy na oleju z posiekaną cebulą. Makaron wykładamy na talerz i polewamy gorącym sosem. Podajemy na gorąco.

    więcej

»kategorie: