Makaron z sosem szczypiorkowym i pieczarkami

Autor: snowLady (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Makaron z sosem szczypiorkowym i pieczarkami

Składniki:

  • szczypior
  • masło
  • śmietana
  • sól
  • pieprz
  • pieczarki
  • makaron spaghetti
  • tymianek

Jak przygotować:

1.Makaron gotujemy.
2.Pieczarki smażymy na maśle, nie dusimy. Na koniec solimy.
3.Na łyżce masła gotujemy śmietanę, na lekkim gazie, dodajemy pokrojony szczypior, doprawiamy tymiankiem, solą i pieprzem.
4.Makaron układamy na talerzu, na środek sos, następnie pieczarki i można posypać odrobiną szczypiorku.
Smacznego! :)

Informacje dodatkowe

Kategoria: potrawy z makaronem

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja: dla 2

Trudność: łatwe

Przepis: zasłyszany

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



potrawy z makaronem: podobne przepisy

  • Orientalny rosół z jajecznym makaronem

    synertime

    powyżej 20 minut, średnie, powyżej 20zł, 2016-12-08

    W dużym garnku gotujemy 4 litry wody. Kiedy zacznie już wrzeć, wkładamy do niej kości oraz mięso i zostawiamy całość na bardzo dużym ogniu przez najbliższe 5 minut. Po tym czasie wyjmujemy wymienione produkty i dokładnie płuczemy je zimną wodą. Wylewamy płyn, myjemy garnek i nalewamy do niego...

    więcej

    Orientalny rosół z jajecznym makaronem
  • Jajecznica makaronowa

    MichałS

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2014-09-06

    1.Makaron nitki gotować wgł instrukcji na opakowaniu, i dokładnie odcedzić. 2.2 jajka roztrzepać w szklance dodać przyprawy (Sól pieprz majeranek itp). 3. Wszystko razem dokładnie zasmażyć

    więcej

  • tzw. żółty makaron :)

    mev

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2009-07-29

    1. gotujemy makaron 2. smazymy kielbase z cebula 3. laczymy makaron z kielbasa i cebula 4. dodajemy ketchup 5. dodajemy ser 6. pozwalamy aby ser wszystko polaczyl

    więcej

  • Zielone sphagetti

    Nadya

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2011-05-18

    1.Gotujemy makaron w osolonej wodzie 2.Na patelni na łyżce oliwy podsmażamy szpinak (może być mrożony, ważne by był drobny) 3. Do szpinaku dodajemy mały ząbek czosnku i serek topiony (trójkącik wystarczy do porcji na dwie osoby) 4. W przypadku gdy sos jest za gęsty można dodać trochę...

    więcej

  • Spaghetti bolognese z paryżanek

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-07-12

    1.Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. 2.Parówki Paryżanki i cebulę drobno siekamy. Pieczarki kroimy na plasterki. Na rozgrzanym oleju podsmażamy parówki i cebulę, dodajemy pieczarki oraz przyprawy. Dusimy przez 10 min, a następnie dodajemy przecier pomidorowy,...

    więcej

    Spaghetti bolognese z paryżanek
»kategorie: