Makaron z sosem szczypiorkowym i pieczarkami

Autor: snowLady (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Makaron z sosem szczypiorkowym i pieczarkami

Składniki:

  • szczypior
  • masło
  • śmietana
  • sól
  • pieprz
  • pieczarki
  • makaron spaghetti
  • tymianek

Jak przygotować:

1.Makaron gotujemy.
2.Pieczarki smażymy na maśle, nie dusimy. Na koniec solimy.
3.Na łyżce masła gotujemy śmietanę, na lekkim gazie, dodajemy pokrojony szczypior, doprawiamy tymiankiem, solą i pieprzem.
4.Makaron układamy na talerzu, na środek sos, następnie pieczarki i można posypać odrobiną szczypiorku.
Smacznego! :)

Informacje dodatkowe

Kategoria: potrawy z makaronem

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja: dla 2

Trudność: łatwe

Przepis: zasłyszany

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



potrawy z makaronem: podobne przepisy

  • Spagetti carbonara

    katarzyna

    10-20 minut, średnie, 10-20zł, 2010-08-30

    1.Na patelni zeszklić cebulę i czosnek; dodać boczek pokrojony w paski i wszystko podsmażyć. 2.Zdjąć patelnie z palnika; dodać opakowanie śmietany 18-20%, żółtko oraz starty żółty ser, sól i pieprz do smaku. Wszystko to podsmażyć aż zgęstnieje. 3.W międzyczasie ugotować makaron wg....

    więcej

  • makaron z jajkiem i dodatkami

    Agol

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2009-11-25

    1.Gotujemy makaron w osolonej wodzie. (ilość makaronu zależy od tego ile osób będzie jadło, albo od tego ile dana osoba je.) 2.Kroimy cebulę i czosnek w plasterki (ilość dowolna)i podsmażamy na oleju aż warzywa będą miękkie. Kroimy parówki w plasterki i dodajemy do już miękkiej...

    więcej

  • Królowa kuchni węgierskiej na letnie popołudnia

    Martyna

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2012-08-16

    1.Cebulę obrać, pokroić w kostkę i lekko podsmażyć na oleju. Dodać zmielony w maszynce na grubym oczku boczek i łopatkę. 2.Zmielone mięso chwilę poddusić na patelni z cebulą. Dodać przyprawy do smaku i ugotowany na półtwardo makaron, pokrojoną natkę i masło. 3.Całość dokładnie wymieszać. ...

    więcej

    Królowa kuchni węgierskiej na letnie popołudnia
  • MAKARON Z ZIELONYM PESTO I CUKINIĄ

    pao77

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-08-09

    1.Makaron ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Cukinię obrać,usunąć nasiona i pokroić w paski. 2.Patelnię skropić oliwą z oliwek, dodać cukinię. Usmażyć do miękkości, pod koniec doprawić solą i pieprzem.Makaron przełożyć na dużą patelnię, dodać sos pesto. Chwilę podgrzewać,cały czas mieszając...

    więcej

    MAKARON Z ZIELONYM PESTO I CUKINIĄ
  • Makaron z kupą

    Kupojad

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2013-05-01

    1. gotujesz makaron 2. nad talerzem robisz kupę 3. mieszasz i gotowe

    więcej

»kategorie: