makaron z salami
Autor: Ulka
Ocena
Twoja ocena
Składniki:
- makaron
- pomidory
- fasola
- salami
- liść laurowy
Jak przygotować:
1.makaron (ok.250g) gotujemy al dente
2.pokrojone na kawałki salami (ok.70g) wrzucamy na patelnię-bez żadnego tłuszczu
3.do przysmażonego salami dodajemy po pół puszki pomidorów i fasoli białej;wrzucamy kilka liści laurowych
4. makaron przekładamy do sosu, mieszamy
Informacje dodatkowe:
sos świetnie smakuje z dodatkiem posiekanej papryczki chilli i posiekanym ząbkiem czosnku.
Informacje dodatkowe
Kategoria: potrawy z makaronem
Przewidywana cena: do 10zł
Czas wykonania: do 10 minut
Porcja: 2 porcje
Trudność: łatwe
Przepis: własny
Dodaj komentarz
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.
potrawy z makaronem: podobne przepisy
-
zapiekanka z makaronu
anonim
10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2009-05-17
1.makaron ugotuj 2.zmieszaj w misce ugotowany makaron z grosz. i kukurydza 3.parówki pokrój na plasterki 4.wrzuć wszystko do żaroodpornego naczynia 5.ser zetrzyj 6.posyp wszystko to co jest w naczyniu serem 7.nastaw to w piekarniku 200 stopni
-
Makaron mafioza
do 10 minut, łatwe, 10-20zł, 2010-04-03
1. Makaron ugotować al dente i odcedzić. 2. Dodać same oliwki bez zalewy i podlać olejem. 3. Poczekać aż ostygnie - lepiej smakuje na zimno.
-
Penne z ziołami włoskimi i parmezanem
powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-12-18
Makaron ugotować na pół twardo, odcedzić i zahartować w zimnej wodzie. Na oleju podsmażyć pokrojony w paseczki boczek, dodać pokrojoną w piórka cebulę i lekko zrumienić. Dodać pomidory bez skórki pokrojone w grubą kostkę, czosnek pokrojony w cienkie plasterki, doprawić...
-
Makaron z sosem serowym
Mała czarna
10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2009-09-04
1.Ugotować makaron według przepisu 2.Do rondelka wlać trochę wody aby dno było przykryte, dodać szczyptę jarzynki i serki topione(najlepiej je porwać na mniejsze kawałki) 3.Gotować na wolnym ogniu aż serki się rozpuszczą 4.W tym czasie makaron jest już pewnie gotowy, wtedy wystarczy go...
-
Święta już tuż tuż! – przepis na wigilijne łazanki z kapustą i grzybami
Martyna
powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-12-17
Makaron ugotować w osolonej wodzie, następnie zahartować w zimnej i odcedzić. Kapustę ugotować do miękkości, wystudzić, odcisnąć i drobno pokroić. Osobno ugotować grzyby i pokroić w paseczki. Na maśle usmażyć drobno pokrojoną cebulę, dodać kapustę, grzyby i doprawić do smaku solą i pieprzem. ...
Przepisy na email, zamów przepisy na cały tydzień
Najwyżej oceniane przepisy

-
Duński pasztet z wątróbki...
-
Szybki tort pomarańczowy z żuraw...
-
Tosty XXL z buraczanym hummusem ...
-
Zdrowa owsianka
-
Ekspresowe ciasto z konfiturą pi...
-
Zupa z pokrzywy i mięty z grzankami
-
SAŁATKA ZE ŚLEDZIA A’LA M...
-
Sałatka arbuzowa z dressingiem z...
-
Orzeźwiająca sałatka arbuzowa z ...
-
Tartaletki pistacjowe z sosem po...