makaron z pesto i tuńczykiem

Autor: Rozi

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • makaron
  • ser zółty
  • sól
  • oliwa
  • sos pesto
  • tuńczyk

Jak przygotować:

1. ja używam do tego cienkiego makaronu w gniazdkach(3 powinny wystarczyć). Zagotowujemy wodę z solą i oliwą i wrzucamy makaron.
2. odcedzamy makaron na sitku i wrzucamy na talerz. Dodajemy sos pesto (można kupić w Marks and Spencer- jest tam bardzo tani) około 3-4 łyżeczki i odcedzonego tuńczyka
3. makaron mieszamy i posypujemy startym serem
Gotowe!

Informacje dodatkowe

Kategoria: potrawy z makaronem

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja: na 1 osobę

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



potrawy z makaronem: podobne przepisy

  • Zielone sphagetti

    Nadya

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2011-05-18

    1.Gotujemy makaron w osolonej wodzie 2.Na patelni na łyżce oliwy podsmażamy szpinak (może być mrożony, ważne by był drobny) 3. Do szpinaku dodajemy mały ząbek czosnku i serek topiony (trójkącik wystarczy do porcji na dwie osoby) 4. W przypadku gdy sos jest za gęsty można dodać trochę...

    więcej

  • makaron z twarogiem

    cabone

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2008-07-04

    Ugotować makaron, odcedzić i przelać zimną wodą. Twaróg rozdrobnić, dodać cukier (jak kto lubi słodko) i śmietanę (ale niekoniecznie), tak aby powstał gęsty sos i wymieszać go z makaronem. Danie gotowe.

    więcej

  • Spagetthi z tuńczykiem

    Buka

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2010-08-08

    Do garnuszka wlewamu odrobinę oleju i podsmażamy na nim pokrojoną cebulę. Następnie dodajemy rozdrobnione pomidory i tuńczyka. Dodajemy przyprawy (w sumie wg uznania). Całość gotujemy, aż wszystko się mniej więcej ujednolici. Sosem dekorujemy makaron i chyba smacznego.:)

    więcej

  • Spagetti carbonara

    katarzyna

    10-20 minut, średnie, 10-20zł, 2010-08-30

    1.Na patelni zeszklić cebulę i czosnek; dodać boczek pokrojony w paski i wszystko podsmażyć. 2.Zdjąć patelnie z palnika; dodać opakowanie śmietany 18-20%, żółtko oraz starty żółty ser, sól i pieprz do smaku. Wszystko to podsmażyć aż zgęstnieje. 3.W międzyczasie ugotować makaron wg....

    więcej

  • Tagiatelle z boczkiem i borowikami

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2013-10-25

    Makaron ugotować w osolonej wodzie na półtwardo, odcedzić i zahartować w zimnej wodzie. Boczek pokroić w paseczki, cebulę w kostkę i podsmażyć na oleju, do lekkiego zrumienienia. Dodać rozmrożone i pokrojone w plasterki borowiki i całość chwilkę poddusić. Następnie wszystko zalać...

    więcej

    Tagiatelle z boczkiem i borowikami
»kategorie: