makaron z pesto i tuńczykiem

Autor: Rozi

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • makaron
  • ser zółty
  • sól
  • oliwa
  • sos pesto
  • tuńczyk

Jak przygotować:

1. ja używam do tego cienkiego makaronu w gniazdkach(3 powinny wystarczyć). Zagotowujemy wodę z solą i oliwą i wrzucamy makaron.
2. odcedzamy makaron na sitku i wrzucamy na talerz. Dodajemy sos pesto (można kupić w Marks and Spencer- jest tam bardzo tani) około 3-4 łyżeczki i odcedzonego tuńczyka
3. makaron mieszamy i posypujemy startym serem
Gotowe!

Informacje dodatkowe

Kategoria: potrawy z makaronem

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja: na 1 osobę

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



potrawy z makaronem: podobne przepisy

  • Królowa kuchni węgierskiej na letnie popołudnia

    Martyna

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2012-08-16

    1.Cebulę obrać, pokroić w kostkę i lekko podsmażyć na oleju. Dodać zmielony w maszynce na grubym oczku boczek i łopatkę. 2.Zmielone mięso chwilę poddusić na patelni z cebulą. Dodać przyprawy do smaku i ugotowany na półtwardo makaron, pokrojoną natkę i masło. 3.Całość dokładnie wymieszać. ...

    więcej

    Królowa kuchni węgierskiej na letnie popołudnia
  • Makaron wstążka z pomidorkami i kurczakiem

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2013-01-04

    Makaron należy ugotować al dente. Filet kroimy na cząsteczki i smażymy, a po chwili dolewamy wody. Mięso dusimy na małym ogniu przez około 10 minut po czym dodajemy czosnek. Tłuszcz oraz wodę odlewamy, a w zamian dodajemy śmietankę z pokrojonymi pomidorami. W ostatnim etapie dorzucamy mięso i...

    więcej

    Makaron wstążka z pomidorkami i kurczakiem
  • Makaron mafioza

    fraupilz

    do 10 minut, łatwe, 10-20zł, 2010-04-03

    1. Makaron ugotować al dente i odcedzić. 2. Dodać same oliwki bez zalewy i podlać olejem. 3. Poczekać aż ostygnie - lepiej smakuje na zimno.

    więcej

  • Papardelle z wędzonym łososiem i pieprzem cytrynowym

    kaja

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-03-09

    1. Łososia pokroić w paseczki, cebulę w kostkę. Na oleju przesmażyć cebulę, łososia, czosnek, dodać wino, śmietanę; tworząc sos. 2. Makaron ugotować w wodzie wraz z wysypaną z saszetek herbatą. Odcedzić. 3. Makaron włożyć ponownie do garnka w którym się gotował, wlać powstały sos. Lekko...

    więcej

    Papardelle z wędzonym łososiem i pieprzem cytrynowym
  • łatwa zapiekanka z makaronu

    kloi

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2009-06-03

    1. Należy ugotować makaron- pół paczki- może być spaghetti, ale właściwie prócz niteczek każdy się nadaje- ważne jest, żeby go nie rozgotować 2. Kiedy już odcedzimy makaron odstawiamy go na bok i zabieramy się za mięsko. 250 g mielonego mięsa wieprzowego podsmażamy na odrobinie...

    więcej

»kategorie: