makaron z pesto i tuńczykiem

Autor: Rozi

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • makaron
  • ser zółty
  • sól
  • oliwa
  • sos pesto
  • tuńczyk

Jak przygotować:

1. ja używam do tego cienkiego makaronu w gniazdkach(3 powinny wystarczyć). Zagotowujemy wodę z solą i oliwą i wrzucamy makaron.
2. odcedzamy makaron na sitku i wrzucamy na talerz. Dodajemy sos pesto (można kupić w Marks and Spencer- jest tam bardzo tani) około 3-4 łyżeczki i odcedzonego tuńczyka
3. makaron mieszamy i posypujemy startym serem
Gotowe!

Informacje dodatkowe

Kategoria: potrawy z makaronem

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja: na 1 osobę

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



potrawy z makaronem: podobne przepisy

  • tzw. żółty makaron :)

    mev

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2009-07-29

    1. gotujemy makaron 2. smazymy kielbase z cebula 3. laczymy makaron z kielbasa i cebula 4. dodajemy ketchup 5. dodajemy ser 6. pozwalamy aby ser wszystko polaczyl

    więcej

  • Banalna zapiekanka makaronowa

    ikunia

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2009-10-05

    1.Paczkę makaronu typu świderki wsypać do miski. 2.Dodać 30-50 dag mięsa mielonego oraz 1,5 dużej cebuli pokrojonej w kostkę. 3.W osobnym pojemniku rozrobić sos z torebki według przepisu i wlać do miski. 4. Wszystko wymieszać dokładnie i przełożyć do wysmarowanego margaryną naczynia...

    więcej

  • Diabelskie Pappardelle

    MBC

    powyżej 20 minut, średnie, powyżej 20zł, 2017-03-29

    1.Makaron gotuj 7 minut w dużej ilości osolonej wody. 2.Wlej olej na dużą, rozgrzaną patelnię. Kiedy olej będzie już gorący, dodaj do niego masło. Gdy masło zacznie się pienić i robić brązowe, na patelnię dodaj polędwicę wołową. Po uzyskaniu przez mięso ładnego ciemno-brązowego koloru...

    więcej

    Diabelskie Pappardelle
  • Makaron z kupą

    Kupojad

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2013-05-01

    1. gotujesz makaron 2. nad talerzem robisz kupę 3. mieszasz i gotowe

    więcej

  • Królowa kuchni węgierskiej na letnie popołudnia

    Martyna

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2012-08-16

    1.Cebulę obrać, pokroić w kostkę i lekko podsmażyć na oleju. Dodać zmielony w maszynce na grubym oczku boczek i łopatkę. 2.Zmielone mięso chwilę poddusić na patelni z cebulą. Dodać przyprawy do smaku i ugotowany na półtwardo makaron, pokrojoną natkę i masło. 3.Całość dokładnie wymieszać. ...

    więcej

    Królowa kuchni węgierskiej na letnie popołudnia
»kategorie: