makaron z pesto i tuńczykiem

Autor: Rozi

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • makaron
  • ser zółty
  • sól
  • oliwa
  • sos pesto
  • tuńczyk

Jak przygotować:

1. ja używam do tego cienkiego makaronu w gniazdkach(3 powinny wystarczyć). Zagotowujemy wodę z solą i oliwą i wrzucamy makaron.
2. odcedzamy makaron na sitku i wrzucamy na talerz. Dodajemy sos pesto (można kupić w Marks and Spencer- jest tam bardzo tani) około 3-4 łyżeczki i odcedzonego tuńczyka
3. makaron mieszamy i posypujemy startym serem
Gotowe!

Informacje dodatkowe

Kategoria: potrawy z makaronem

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja: na 1 osobę

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



potrawy z makaronem: podobne przepisy

  • Makaron z serkiem topionym i warzywami

    varings

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2009-05-25

    1.Ugotuj makaron przepis na opakowaniu 2.2 Szklanki mleka wlej do rondelka zagotuj i dodaj serki topione.Trzeba je rozpuscic w mleku tak aby powstał sos i dodać mrozone warzywka i tak gotowac przez chwilke.w razie potrzeby zagęszczenia sosu dodac odrobine mąki ziemniaczanej tylko z tym uwaga na...

    więcej

  • Papardelle z wędzonym łososiem i pieprzem cytrynowym

    kaja

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-03-09

    1. Łososia pokroić w paseczki, cebulę w kostkę. Na oleju przesmażyć cebulę, łososia, czosnek, dodać wino, śmietanę; tworząc sos. 2. Makaron ugotować w wodzie wraz z wysypaną z saszetek herbatą. Odcedzić. 3. Makaron włożyć ponownie do garnka w którym się gotował, wlać powstały sos. Lekko...

    więcej

    Papardelle z wędzonym łososiem i pieprzem cytrynowym
  • Jajecznica makaronowa

    MichałS

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2014-09-06

    1.Makaron nitki gotować wgł instrukcji na opakowaniu, i dokładnie odcedzić. 2.2 jajka roztrzepać w szklance dodać przyprawy (Sól pieprz majeranek itp). 3. Wszystko razem dokładnie zasmażyć

    więcej

  • Wstążka z tuńczykiem i szpinakiem

    Gastrosfera

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2013-09-23

    Szpinak podgrzać w garnku, z dodatkiem 2 łyżek jogurtu naturalnego, wycisnąć czosnek i dodać przyprawy dla smaku. Na koniec dodać tuńczyka z odrobiną oleju z puszki. Następnie ugotować makaron w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek. Odcedzić i wyłożyć porcje na talerz. Na makaron nałożyć...

    więcej

    Wstążka z tuńczykiem i szpinakiem
  • Spaghetti bolognese z paryżanek

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-07-12

    1.Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. 2.Parówki Paryżanki i cebulę drobno siekamy. Pieczarki kroimy na plasterki. Na rozgrzanym oleju podsmażamy parówki i cebulę, dodajemy pieczarki oraz przyprawy. Dusimy przez 10 min, a następnie dodajemy przecier pomidorowy,...

    więcej

    Spaghetti bolognese z paryżanek
»kategorie: