makaron z pesto i tuńczykiem

Autor: Rozi

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • makaron
  • ser zółty
  • sól
  • oliwa
  • sos pesto
  • tuńczyk

Jak przygotować:

1. ja używam do tego cienkiego makaronu w gniazdkach(3 powinny wystarczyć). Zagotowujemy wodę z solą i oliwą i wrzucamy makaron.
2. odcedzamy makaron na sitku i wrzucamy na talerz. Dodajemy sos pesto (można kupić w Marks and Spencer- jest tam bardzo tani) około 3-4 łyżeczki i odcedzonego tuńczyka
3. makaron mieszamy i posypujemy startym serem
Gotowe!

Informacje dodatkowe

Kategoria: potrawy z makaronem

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja: na 1 osobę

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



potrawy z makaronem: podobne przepisy

  • Jajecznica makaronowa

    MichałS

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2014-09-06

    1.Makaron nitki gotować wgł instrukcji na opakowaniu, i dokładnie odcedzić. 2.2 jajka roztrzepać w szklance dodać przyprawy (Sól pieprz majeranek itp). 3. Wszystko razem dokładnie zasmażyć

    więcej

  • Kurczak z papryką

    Kędziorka

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2011-12-18

    1. 1 pierś kurczaka pokroić w kostkę, 1 paprykę w paseczki. W niecałej szklance gorącej wody rozpuścić jedną kostkę rosołową (polecam ta z mniejsza zawartością soli) tak żeby zrobił się bulion. 2. do woreczka (np.śniadaniowego) wsypać około 3-4 łyżek mąki, trochę papryki z torebki, pieprzu,...

    więcej

  • Papardelle z wędzonym łososiem i pieprzem cytrynowym

    kaja

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-03-09

    1. Łososia pokroić w paseczki, cebulę w kostkę. Na oleju przesmażyć cebulę, łososia, czosnek, dodać wino, śmietanę; tworząc sos. 2. Makaron ugotować w wodzie wraz z wysypaną z saszetek herbatą. Odcedzić. 3. Makaron włożyć ponownie do garnka w którym się gotował, wlać powstały sos. Lekko...

    więcej

    Papardelle z wędzonym łososiem i pieprzem cytrynowym
  • Makaron mafioza

    fraupilz

    do 10 minut, łatwe, 10-20zł, 2010-04-03

    1. Makaron ugotować al dente i odcedzić. 2. Dodać same oliwki bez zalewy i podlać olejem. 3. Poczekać aż ostygnie - lepiej smakuje na zimno.

    więcej

  • Penne z ziołami włoskimi i parmezanem

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-12-18

    Makaron ugotować na pół twardo, odcedzić i zahartować w zimnej wodzie. Na oleju podsmażyć pokrojony w paseczki boczek, dodać pokrojoną w piórka cebulę i lekko zrumienić. Dodać pomidory bez skórki pokrojone w grubą kostkę, czosnek pokrojony w cienkie plasterki, doprawić...

    więcej

    Penne z ziołami włoskimi i parmezanem
»kategorie: