makaron z pesto i tuńczykiem

Autor: Rozi

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • makaron
  • ser zółty
  • sól
  • oliwa
  • sos pesto
  • tuńczyk

Jak przygotować:

1. ja używam do tego cienkiego makaronu w gniazdkach(3 powinny wystarczyć). Zagotowujemy wodę z solą i oliwą i wrzucamy makaron.
2. odcedzamy makaron na sitku i wrzucamy na talerz. Dodajemy sos pesto (można kupić w Marks and Spencer- jest tam bardzo tani) około 3-4 łyżeczki i odcedzonego tuńczyka
3. makaron mieszamy i posypujemy startym serem
Gotowe!

Informacje dodatkowe

Kategoria: potrawy z makaronem

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja: na 1 osobę

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



potrawy z makaronem: podobne przepisy

  • Makaron z sosem

    koziol

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2008-06-09

    1) Cebulę kroimy w kostkę, mieszamy z mięsem mielonym (1 opakowanie- ok. 500g), wrzucamy na patelnię, dodajemy oleju 2) Smażymy ok. 10 minut na średnim ogniu (jeżeli mamy dobrą patelnię to na dużym - będzie szybciej 3) W połowie smażenia wstawiamy makaron 4)...

    więcej

  • Makaron z sosem śmietanowym

    Goś

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2013-05-27

    1. Pokrój cebulę i kiełbasę w kostkę (cebulę w małą, kiełbasę w dużą) i podsmaż na oleju. 2. Makaron ugotuj w osolonej wodzie. 3.Do cebuli i kiełbasy dodaj śmietanę i przyprawy. Wymieszaj. 4. Do powyższego sosu dodaj makaron, wymieszaj

    więcej

  • Łosoś duszony na wstążkach z sosem porowo-śmietanowym

    Gastrosfera

    10-20 minut, średnie, do 10zł, 2012-02-17

    Makaron ugotować w posolonej wodzie, zahartować w zimnej i odcedzić. Łososia doprawić solą i pieprzem, podsmażyć w oleju z obu stron, a następnie podlać wodą i poddusić 3 – 4 minuty. Pora oczyścić, pokroić w krążki i podsmażyć na oleju. Dodać śmietanę, wino, doprawić do smaku i doprowadzić...

    więcej

    Łosoś duszony na wstążkach z sosem porowo-śmietanowym
  • Zielone sphagetti

    Nadya

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2011-05-18

    1.Gotujemy makaron w osolonej wodzie 2.Na patelni na łyżce oliwy podsmażamy szpinak (może być mrożony, ważne by był drobny) 3. Do szpinaku dodajemy mały ząbek czosnku i serek topiony (trójkącik wystarczy do porcji na dwie osoby) 4. W przypadku gdy sos jest za gęsty można dodać trochę...

    więcej

  • Makaron w sosie serowo szpinakowym

    Adamus

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2009-04-02

    1.Zamrożony szpinak rozpuszczamy na patelni (na porcję dla dwóch osób wystarczy pół paczki szpinaku) i czekamy aż woda ze szpinaku się odparuje. Kiedy woda odparuje dodajemy około 2 drobno posiekane, średnie ząbki czosnku do szpinaku i łyżkę (albo 2) śmietany. Mieszamy wszystko....

    więcej

»kategorie: