makaron z pesto i tuńczykiem

Autor: Rozi

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • makaron
  • ser zółty
  • sól
  • oliwa
  • sos pesto
  • tuńczyk

Jak przygotować:

1. ja używam do tego cienkiego makaronu w gniazdkach(3 powinny wystarczyć). Zagotowujemy wodę z solą i oliwą i wrzucamy makaron.
2. odcedzamy makaron na sitku i wrzucamy na talerz. Dodajemy sos pesto (można kupić w Marks and Spencer- jest tam bardzo tani) około 3-4 łyżeczki i odcedzonego tuńczyka
3. makaron mieszamy i posypujemy startym serem
Gotowe!

Informacje dodatkowe

Kategoria: potrawy z makaronem

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja: na 1 osobę

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



potrawy z makaronem: podobne przepisy

  • Jajecznica makaronowa

    MichałS

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2014-09-06

    1.Makaron nitki gotować wgł instrukcji na opakowaniu, i dokładnie odcedzić. 2.2 jajka roztrzepać w szklance dodać przyprawy (Sól pieprz majeranek itp). 3. Wszystko razem dokładnie zasmażyć

    więcej

  • Makaron z sosem jogurtowo pieczarkowym

    agaton

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2011-07-18

    * 1/4 opakowania makaronu pióra / penne (ok. 120 g) - 55 gr * 1/2 małej cebuli (38 g) - 13 gr * 6 średnich pieczarek (ok. 160 g) - 1,20 zł * kubeczek jogurtu naturalnego (200 ml) - 97 gr * bazylia i oregano dla smaku * mąka do zagęszczenia sosu * olej do smażenia 1. Makaron gotujemy...

    więcej

    Makaron z sosem jogurtowo  pieczarkowym
  • Letnie smaki zimową porą - czyli makaronowa sałatka ze szparagami

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2012-10-31

    W pierwszej kolejności gotujemy al dente Międzybrodzki Makaron świderki. Szparagi należy delikatnie podgotować na parze, a szynkę pokroić na drobne kawałki i podsmażyć na patelni. Makaron łączymy razem ze szparagami oraz szynką. Na zakończenie musimy wymieszać ocet balsamiczny, oliwę i sok z...

    więcej

    Letnie smaki zimową porą - czyli makaronowa sałatka ze szparagami
  • Królowa kuchni węgierskiej na letnie popołudnia

    Martyna

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2012-08-16

    1.Cebulę obrać, pokroić w kostkę i lekko podsmażyć na oleju. Dodać zmielony w maszynce na grubym oczku boczek i łopatkę. 2.Zmielone mięso chwilę poddusić na patelni z cebulą. Dodać przyprawy do smaku i ugotowany na półtwardo makaron, pokrojoną natkę i masło. 3.Całość dokładnie wymieszać. ...

    więcej

    Królowa kuchni węgierskiej na letnie popołudnia
  • Świderki z musem truskawkowym i bitą śmietaną

    Gastrosfera

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2012-05-29

    Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i zahartować w zimnej. Truskawki zmiksować. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem. Makaron polać musem truskawkowym, na mus wyłożyć bitą śmietanę i udekorować listkami świeżej mięty. Potrawę można podawać na zimno i na ciepło.

    więcej

    Świderki z musem truskawkowym i bitą śmietaną
»kategorie: