Makaron z jajkiem

Autor: Roslinka (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • makaron
  • jajka
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • czy inne przyprawy

Jak przygotować:

1. Gotujemy makaron według instrukcji. Jeżeli tym makaronem są nitki, to należy je najpierw pokruszyć.
2. Ugotowany makaron wrzucamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju, wbijamy jajka (ilość zależna od ilości makaronu) i smażymy jak standardową jajecznicę.
3. Dodajemy przyprawy do smaku.


Informacje dodatkowe:

Oczywiście można dowolnie modyfikować przepis dodając cebulę, parówki, boczek i cokolwiek chcecie. ;)
Najlepiej do takiego podsmażania nadaje się chyba makaron "świderki".

Informacje dodatkowe

Kategoria: potrawy z makaronem

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja:

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



potrawy z makaronem: podobne przepisy

  • muszelki z grzybami i kurczakiem w śmietanie

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2012-09-20

    Makaron ugotować w osolonej wodzie. Oczyszczone grzyby pokroić na cząstki, a następnie obgotować w osolonej wodzie. Filet z kurczaka oraz cebulę kroimy w średnie kostki, po czym podsmażamy na oleju. Dodajemy do tego nasze grzyby oraz obie śmietany, po czym dokładnie mieszamy. Wszystko doprawiamy...

    więcej

    muszelki z grzybami i kurczakiem w śmietanie
  • Makaron tagliatelle z jagodami i serem

    Karolina

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-08-03

    Makaron gotować w osolonej wodzie około 8 – 11 min. Po ugotowaniu zahartować i odcedzić. Masło roztopić, a następnie wymieszać z pokruszonym twarogiem i cukrem. Do tak przygotowanego sera przesypać makaronowe wstążki i wymieszać. Całość przełożyć na talerz i posypać jagodami. Smacznego!

    więcej

    Makaron tagliatelle z jagodami i serem
  • Makaron z parówkami

    koziol

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2008-06-07

    1) Wstawiamy makaron (wg przepisu na opakowaniu, na 2 osoby odpowiednia ilość to pół paczki) 2) Parówki (3 na osobę) obieramy ze skórki, kroimy na plasterki grubości ok. 8mm, wrzucamy na patelnię 3) Wrzucamy na patelnię zawartość "papierka" i dolewamy tyle...

    więcej

  • Czarno czerwone wstążki makaronowe czyli oliwka i pomidor!

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-11-26

    Etap 1. Makaron gotujemy, a w międzyczasie siekamy oliwki oraz czosnek, pomidory obieramy i kroimy w kostkę. Etap 2. Na patelnię wlewamy odrobinę oliwy z oliwek i na małym ogniu podsmażamy czosnek oraz papryczkę chilli. Następnie dodajemy oregano oraz pomidory i podsmażamy ok. 5 minut. Etap 3....

    więcej

    Czarno czerwone wstążki makaronowe czyli oliwka i pomidor!
  • Tagiatelle z boczkiem i borowikami

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2013-10-25

    Makaron ugotować w osolonej wodzie na półtwardo, odcedzić i zahartować w zimnej wodzie. Boczek pokroić w paseczki, cebulę w kostkę i podsmażyć na oleju, do lekkiego zrumienienia. Dodać rozmrożone i pokrojone w plasterki borowiki i całość chwilkę poddusić. Następnie wszystko zalać...

    więcej

    Tagiatelle z boczkiem i borowikami
»kategorie: