Makaron z jajkiem

Autor: Roslinka (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • makaron
  • jajka
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • czy inne przyprawy

Jak przygotować:

1. Gotujemy makaron według instrukcji. Jeżeli tym makaronem są nitki, to należy je najpierw pokruszyć.
2. Ugotowany makaron wrzucamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju, wbijamy jajka (ilość zależna od ilości makaronu) i smażymy jak standardową jajecznicę.
3. Dodajemy przyprawy do smaku.


Informacje dodatkowe:

Oczywiście można dowolnie modyfikować przepis dodając cebulę, parówki, boczek i cokolwiek chcecie. ;)
Najlepiej do takiego podsmażania nadaje się chyba makaron "świderki".

Informacje dodatkowe

Kategoria: potrawy z makaronem

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja:

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



potrawy z makaronem: podobne przepisy

  • Makaron Błyskotki

    blyskotka

    powyżej 20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2008-10-16

    1. Gotujemy makaron dlugi do spagetti uwazajac aby nie byl rozgotowany tylko lekko twardawy. 2. Podczas gotowania makaronu wlewamy na duza patelnie troche oleju i dodajemy kolejno: pokrojone pomidory z puszki (jedna puszka), oliwki zeielone lub czarne (jeden sloiczek, chciaz gdy ktos...

    więcej

  • Makaron z pesto bazyliowym

    snowLady

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-01-08

    1. Ugotować makaron wg instrukcji na opakowaniu. Odcedzić. 2. Przygotować pesto bazyliowe z przepisu w uwagach dodatkowych

    więcej

    Makaron z pesto bazyliowym
  • Przepis na makaron z sosem szpinakowym.

    snowLady

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2010-03-06

    1.Gotujemy 1/2 paczki dowolnego makaronu. 2.Na maśle rozgrzewamy szpinak, ok 100 g. 3.Dodajemy śmietanę, 200ml, przyprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem.

    więcej

    Przepis na makaron z sosem szpinakowym.
  • Penne z ziołami włoskimi i parmezanem

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-12-18

    Makaron ugotować na pół twardo, odcedzić i zahartować w zimnej wodzie. Na oleju podsmażyć pokrojony w paseczki boczek, dodać pokrojoną w piórka cebulę i lekko zrumienić. Dodać pomidory bez skórki pokrojone w grubą kostkę, czosnek pokrojony w cienkie plasterki, doprawić...

    więcej

    Penne z ziołami włoskimi i parmezanem
  • Makaron z sosem z serków topionych

    lbd

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2008-10-11

    1.Gotujemy makaron wg wskazówek na opakowaniu 2.W niewielkim rondelku roztapiamy serki 3.Kiedy serek się roztopi, dodajemy do niego śmietanę i gotujemy ok. 3 min 4.Ugotowany i odcedzony makaron polewamy gotowym sosem i posypujemy wegetą

    więcej

»kategorie: