Makaron z jajkiem

Autor: Roslinka (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • makaron
  • jajka
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • czy inne przyprawy

Jak przygotować:

1. Gotujemy makaron według instrukcji. Jeżeli tym makaronem są nitki, to należy je najpierw pokruszyć.
2. Ugotowany makaron wrzucamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju, wbijamy jajka (ilość zależna od ilości makaronu) i smażymy jak standardową jajecznicę.
3. Dodajemy przyprawy do smaku.


Informacje dodatkowe:

Oczywiście można dowolnie modyfikować przepis dodając cebulę, parówki, boczek i cokolwiek chcecie. ;)
Najlepiej do takiego podsmażania nadaje się chyba makaron "świderki".

Informacje dodatkowe

Kategoria: potrawy z makaronem

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja:

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



potrawy z makaronem: podobne przepisy

  • MAKARON RAZOWY ZE SZPINAKIEM I ORZECHAMI WŁOSKIMI

    Żyj smacznie i zdrowo

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2016-04-14

    1. Makaron ugotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. 2. Na dużej patelni rozgrzej oliwę z oliwek, podsmaż delikatnie czosnek pokrojony w plastry, dodaj umyte listki szpinaku. 3. Smaż całość przez 30 sekund, dodaj orzechy i pokrojony w kostkę ser feta. Dopraw solą i pieprzem. 4. Ugotowany...

    więcej

    MAKARON RAZOWY ZE SZPINAKIEM I ORZECHAMI WŁOSKIMI
  • Kurczak z papryką

    Kędziorka

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2011-12-18

    1. 1 pierś kurczaka pokroić w kostkę, 1 paprykę w paseczki. W niecałej szklance gorącej wody rozpuścić jedną kostkę rosołową (polecam ta z mniejsza zawartością soli) tak żeby zrobił się bulion. 2. do woreczka (np.śniadaniowego) wsypać około 3-4 łyżek mąki, trochę papryki z torebki, pieprzu,...

    więcej

  • Królowa kuchni węgierskiej na letnie popołudnia

    Martyna

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2012-08-16

    1.Cebulę obrać, pokroić w kostkę i lekko podsmażyć na oleju. Dodać zmielony w maszynce na grubym oczku boczek i łopatkę. 2.Zmielone mięso chwilę poddusić na patelni z cebulą. Dodać przyprawy do smaku i ugotowany na półtwardo makaron, pokrojoną natkę i masło. 3.Całość dokładnie wymieszać. ...

    więcej

    Królowa kuchni węgierskiej na letnie popołudnia
  • Makaron z serkiem topionym i warzywami

    varings

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2009-05-25

    1.Ugotuj makaron przepis na opakowaniu 2.2 Szklanki mleka wlej do rondelka zagotuj i dodaj serki topione.Trzeba je rozpuscic w mleku tak aby powstał sos i dodać mrozone warzywka i tak gotowac przez chwilke.w razie potrzeby zagęszczenia sosu dodac odrobine mąki ziemniaczanej tylko z tym uwaga na...

    więcej

  • Łosoś duszony na wstążkach z sosem porowo-śmietanowym

    Gastrosfera

    10-20 minut, średnie, do 10zł, 2012-02-17

    Makaron ugotować w posolonej wodzie, zahartować w zimnej i odcedzić. Łososia doprawić solą i pieprzem, podsmażyć w oleju z obu stron, a następnie podlać wodą i poddusić 3 – 4 minuty. Pora oczyścić, pokroić w krążki i podsmażyć na oleju. Dodać śmietanę, wino, doprawić do smaku i doprowadzić...

    więcej

    Łosoś duszony na wstążkach z sosem porowo-śmietanowym
»kategorie: