Makaron z jajkiem, cebulą i parówką

Autor: esorrion

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • makaron
  • parówki
  • cebula
  • jajka
  • olej

Jak przygotować:

1. Ugotować pół paczki makaronu (ja używam rosołowego, ale wybór należy do was).
2. W międzyczasie na rozgrzaną patelnię z tłuszczem dodajemy posiekaną cebulę (1 większą) i 1 parówkę (ja dodaję sojową). Doprawiamy solą, pieprzem i vegetą.
3. Ugotowany i odcedzony makaron przekładamy na patelnię z zeszkloną cebulą i podsmażoną parówką i mieszamy. Nie żałujmy oleju- by wszystko dobrze się przegryzło.
4. Robimy miejsce na patelni- przesuwając łyżką makaron, i wbijamy tu 2 jajka, które doprawiamy solą i pieprzem, po czym szybko bełtamy. Na koniec mieszamy zmącone jajka z makaronem, do momentu aż się zetną. Voila! ;)

Informacje dodatkowe

Kategoria: potrawy z makaronem

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja: na 1 (głodną) osobę

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



potrawy z makaronem: podobne przepisy

  • makaron z łososiem

    mev

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2009-07-29

    1. gotujemy makaron ( nie ma za specjalnie znaczenia jaki, ja najbardziej lubię kokardy ) 2. smażymy wędzonego łososia pociętego w kawałki aż się porozpada +/- 4 minuty 3. dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę ( ja preferuje czerwoną ) 4. jak cebula dojdzie dodajemy śmietanę...

    więcej

  • Makaron z sosem jogurtowo pieczarkowym

    agaton

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2011-07-18

    * 1/4 opakowania makaronu pióra / penne (ok. 120 g) - 55 gr * 1/2 małej cebuli (38 g) - 13 gr * 6 średnich pieczarek (ok. 160 g) - 1,20 zł * kubeczek jogurtu naturalnego (200 ml) - 97 gr * bazylia i oregano dla smaku * mąka do zagęszczenia sosu * olej do smażenia 1. Makaron gotujemy...

    więcej

    Makaron z sosem jogurtowo  pieczarkowym
  • Makaron z sosem szczypiorkowym i pieczarkami

    snowLady

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2010-02-09

    1.Makaron gotujemy. 2.Pieczarki smażymy na maśle, nie dusimy. Na koniec solimy. 3.Na łyżce masła gotujemy śmietanę, na lekkim gazie, dodajemy pokrojony szczypior, doprawiamy tymiankiem, solą i pieprzem. 4.Makaron układamy na talerzu, na środek sos, następnie pieczarki i można posypać odrobiną...

    więcej

    Makaron z sosem szczypiorkowym i pieczarkami
  • Dominiczkowy makaron

    ryku123

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2010-09-04

    1. Warzywa umyć i pokroić (pół pomidora-w kostkę; jedną małą cebulkę-drobno). 2. Wcześniej ugotowany makaron (pół paczki-nitki) również pokroić. 3. Na rozgrzany olej wrzucić cebulkę i pomidora - podsmażyć. 4. Gdy pomidor zacznie się rozpadać - dodać makaron...

    więcej

  • Banalna zapiekanka makaronowa

    ikunia

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2009-10-05

    1.Paczkę makaronu typu świderki wsypać do miski. 2.Dodać 30-50 dag mięsa mielonego oraz 1,5 dużej cebuli pokrojonej w kostkę. 3.W osobnym pojemniku rozrobić sos z torebki według przepisu i wlać do miski. 4. Wszystko wymieszać dokładnie i przełożyć do wysmarowanego margaryną naczynia...

    więcej

»kategorie: