Makaron z cynamonem

Autor: Mała czarna

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • makaron
  • masło
  • cukier
  • cynamon

Jak przygotować:

1.Porcję ugotowanego makaronu podsmażamy na łyżce masła aż będzie ciepły
2.Doprawiamy do smaku cukrem i cynamonem


Informacje dodatkowe:

Świetne gdy ma się ochotę na coś słodkiego i trzeba się pozbyć makaronu :)

Informacje dodatkowe

Kategoria: potrawy z makaronem

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: do 10 minut

Porcja: 1

Trudność: łatwe

Przepis: zasłyszany

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



potrawy z makaronem: podobne przepisy

  • Urok Teściowej

    Mawi & Stachu & Lemur

    powyżej 20 minut, dla orłów, 10-20zł, 2010-04-14

    1.podsmazamy 30dkg szynki konserwowej i dwie duze cebulki (zdejmuje zewnetrzna splesniala warstwe) 2.mieszamy z 300g ugotowanego makaronu typu swiderki 3.podsmazamy 150g schabu i 150g karkowki (doprawiamy chrzanem puszka szprotek w oleju oraz 4 lyzkami koncentratu pomidorowego)...

    więcej

    Urok Teściowej
  • Makaron z sosem szczypiorkowym i pieczarkami

    snowLady

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2010-02-09

    1.Makaron gotujemy. 2.Pieczarki smażymy na maśle, nie dusimy. Na koniec solimy. 3.Na łyżce masła gotujemy śmietanę, na lekkim gazie, dodajemy pokrojony szczypior, doprawiamy tymiankiem, solą i pieprzem. 4.Makaron układamy na talerzu, na środek sos, następnie pieczarki i można posypać odrobiną...

    więcej

    Makaron z sosem szczypiorkowym i pieczarkami
  • Makaron z pesto bazyliowym

    snowLady

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-01-08

    1. Ugotować makaron wg instrukcji na opakowaniu. Odcedzić. 2. Przygotować pesto bazyliowe z przepisu w uwagach dodatkowych

    więcej

    Makaron z pesto bazyliowym
  • Królowa kuchni węgierskiej na letnie popołudnia

    Martyna

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2012-08-16

    1.Cebulę obrać, pokroić w kostkę i lekko podsmażyć na oleju. Dodać zmielony w maszynce na grubym oczku boczek i łopatkę. 2.Zmielone mięso chwilę poddusić na patelni z cebulą. Dodać przyprawy do smaku i ugotowany na półtwardo makaron, pokrojoną natkę i masło. 3.Całość dokładnie wymieszać. ...

    więcej

    Królowa kuchni węgierskiej na letnie popołudnia
  • Spaghetti po grecku

    pusia

    powyżej 20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2013-03-02

    1.Włoszczyznę (marchewka, seler, pietruszka)i cebulę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Wrzucamy na patelnie, na rozgrzany olej i ciągle mieszając chwilkę podsmażamy (tak aby się nie przyrumieniło). 2. Wlewamy ok. pół szklanki wody i dusimy pod przykryciem ok. 10...

    więcej

»kategorie: