Makaron mafioza

Autor: fraupilz (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • olej
  • makaron razowy
  • czarne oliwki

Jak przygotować:

1. Makaron ugotować al dente i odcedzić.
2. Dodać same oliwki bez zalewy i podlać olejem.
3. Poczekać aż ostygnie - lepiej smakuje na zimno.


Informacje dodatkowe:

Banalne, ale naprawdę pyszne! Nie uwierzysz dopóki nie spróbujesz.

Informacje dodatkowe

Kategoria: potrawy z makaronem

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: do 10 minut

Porcja: garnek

Trudność: łatwe

Przepis: zasłyszany

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



potrawy z makaronem: podobne przepisy

  • przepis na tani makaron z tuńczykiem

    kloi

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2009-05-08

    1. na patelni rozpuścić serek topiony, 2. do niego dodać pokrojoną w księżyce jedną cebulę, pięć skrojonych w paski pieczarek oraz przeciśnięty przez maszynkę ząbek czosnku 3. do wszystkiego dodajemy odsączonego tuńczyka z puszki 4. doprawiamy do smaku i trzymamy jeszcze przez chwilę na...

    więcej

  • Orientalny rosół z jajecznym makaronem

    synertime

    powyżej 20 minut, średnie, powyżej 20zł, 2016-12-08

    W dużym garnku gotujemy 4 litry wody. Kiedy zacznie już wrzeć, wkładamy do niej kości oraz mięso i zostawiamy całość na bardzo dużym ogniu przez najbliższe 5 minut. Po tym czasie wyjmujemy wymienione produkty i dokładnie płuczemy je zimną wodą. Wylewamy płyn, myjemy garnek i nalewamy do niego...

    więcej

    Orientalny rosół z jajecznym makaronem
  • makaron z twarogiem

    cabone

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2008-07-04

    Ugotować makaron, odcedzić i przelać zimną wodą. Twaróg rozdrobnić, dodać cukier (jak kto lubi słodko) i śmietanę (ale niekoniecznie), tak aby powstał gęsty sos i wymieszać go z makaronem. Danie gotowe.

    więcej

  • Smażony makaron

    Wróbelek

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2012-05-14

    1.Podsmażyć cebulę i czosnek. 2.Dodać ugotowany makaron, ketchup i przyprawy. 3.Mieszać na gorącej patelni. Dodać ser.

    więcej

  • Królowa kuchni węgierskiej na letnie popołudnia

    Martyna

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2012-08-16

    1.Cebulę obrać, pokroić w kostkę i lekko podsmażyć na oleju. Dodać zmielony w maszynce na grubym oczku boczek i łopatkę. 2.Zmielone mięso chwilę poddusić na patelni z cebulą. Dodać przyprawy do smaku i ugotowany na półtwardo makaron, pokrojoną natkę i masło. 3.Całość dokładnie wymieszać. ...

    więcej

    Królowa kuchni węgierskiej na letnie popołudnia
»kategorie: