Capellini alla marinara

Autor: Synertime

Ocena

Twoja ocena

Capellini alla marinara

Składniki:

  • makaron
  • 200 g makaronu Malma Capellini Nidi
  • Oliwa z oliwek
  • Pół puszki pomidorów pelati
  • 150 g krewetek
  • 150 g fileta z dorsza lub halibuta
  • 25 g masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 szalotki
  • 25 g natki pietrusz

Jak przygotować:

Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu. W tym czasie w garnku na oliwie przesmażamy posiekany czosnek i szalotki. Dodajemy krewetki, pokrojoną w kostkę rybę oraz doprawiamy solą i pieprzem. Przesmażamy chwilę i dodajemy wino. Następnie dodajemy pomidory z puszki i dusimy. Zdejmujemy pokrywkę i chwilę gotujemy. Dodajemy pokrojone na kawałki masło i posiekaną natkę. Dodajemy ugotowany makaron i podajemy gorący.

Informacje dodatkowe

Kategoria: potrawy z makaronem

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja: 3

Trudność: średnie

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



potrawy z makaronem: podobne przepisy

  • MAKARON RAZOWY ZE SZPINAKIEM I ORZECHAMI WŁOSKIMI

    Żyj smacznie i zdrowo

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2016-04-14

    1. Makaron ugotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. 2. Na dużej patelni rozgrzej oliwę z oliwek, podsmaż delikatnie czosnek pokrojony w plastry, dodaj umyte listki szpinaku. 3. Smaż całość przez 30 sekund, dodaj orzechy i pokrojony w kostkę ser feta. Dopraw solą i pieprzem. 4. Ugotowany...

    więcej

    MAKARON RAZOWY ZE SZPINAKIEM I ORZECHAMI WŁOSKIMI
  • Makaron z serkiem topionym i warzywami

    varings

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2009-05-25

    1.Ugotuj makaron przepis na opakowaniu 2.2 Szklanki mleka wlej do rondelka zagotuj i dodaj serki topione.Trzeba je rozpuscic w mleku tak aby powstał sos i dodać mrozone warzywka i tak gotowac przez chwilke.w razie potrzeby zagęszczenia sosu dodac odrobine mąki ziemniaczanej tylko z tym uwaga na...

    więcej

  • pesto z penne

    Martyna

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-08-03

    1.Makaron ugotować w osolonej wodzie 8 minut. Po odsączeniu warto go skropić odrobiną oleju – nie będzie się kleił i nie będzie pił wody. 2.Rukolę razem z pestkami dyni, czosnkiem, oliwą oraz startym parmezanem należy rozdrobnić blenderem. 3. Sól i pieprz dodajemy dla smaku....

    więcej

    pesto z penne
  • Święta już tuż tuż! – przepis na wigilijne łazanki z kapustą i grzybami

    Martyna

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-12-17

    Makaron ugotować w osolonej wodzie, następnie zahartować w zimnej i odcedzić. Kapustę ugotować do miękkości, wystudzić, odcisnąć i drobno pokroić. Osobno ugotować grzyby i pokroić w paseczki. Na maśle usmażyć drobno pokrojoną cebulę, dodać kapustę, grzyby i doprawić do smaku solą i pieprzem. ...

    więcej

    Święta już tuż tuż! – przepis na wigilijne łazanki z kapustą i grzybami
  • Łosoś duszony na wstążkach z sosem porowo-śmietanowym

    Gastrosfera

    10-20 minut, średnie, do 10zł, 2012-02-17

    Makaron ugotować w posolonej wodzie, zahartować w zimnej i odcedzić. Łososia doprawić solą i pieprzem, podsmażyć w oleju z obu stron, a następnie podlać wodą i poddusić 3 – 4 minuty. Pora oczyścić, pokroić w krążki i podsmażyć na oleju. Dodać śmietanę, wino, doprawić do smaku i doprowadzić...

    więcej

    Łosoś duszony na wstążkach z sosem porowo-śmietanowym
»kategorie: