Canneloni z mieśkiem w sosie pomidorowym

Autor: ss

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • makaron
  • mielone
  • cebula
  • pomidory
  • papryka
  • czosnek
  • olej
  • sos pomidorowy w kartonie
  • pomidory w puszce

Jak przygotować:

1.500g miesą mielonego mieszanego usmażyć z 1 czerowna papryka i jedna cebulą, gdy będzie zasmazone dodac sos pomidorowy z kartonu- farsz gotowy
2. Do rondelka wrzucic druga cebulę pokrojona w kostkę, 1 paprykę czerwoną , 1 zielona i jedna zółtka pokrojona w plasterki dobrze poddusić na oliwie i dodawac wopdę , żeby sie nie przypaliło, nasteponie gdy będzie gotowe dodać pomidory z puszki- sos gotowy
3. Makaron Canneloni zalać na 2 minuty wrzątkiem będzie łatwiej wkładac farsz.
4. Jak wszystko będzie gogotowe do naczynia żaroodpornego wlać na spód sos, a nastepnie mozna wkładac makaron nadziany farszem z mięska. Wszystko zalać resztą sosu i piec w piekarniku ok. 40.min.

Informacje dodatkowe

Kategoria: potrawy z makaronem

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja: 6 porcji

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



potrawy z makaronem: podobne przepisy

  • Smażony makaron

    Wróbelek

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2012-05-14

    1.Podsmażyć cebulę i czosnek. 2.Dodać ugotowany makaron, ketchup i przyprawy. 3.Mieszać na gorącej patelni. Dodać ser.

    więcej

  • studencki obiad dla niewybrednych za <1zł

    Prostolinijna

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2013-05-28

    1. Kup najtańszy makaron, sos np. pieczeniowy lub pieczarkowy (polo 0.99zł), ser żółty w plastrach. 2. Ugotuj makaron i przygotuj sos według przepisu. 3. Porwij plaster sera na kawałki, nałóż makaron na talerz, połóż ser i włóż na chwilę do mikrofali. 4. Polej sosem....

    więcej

  • Królowa kuchni węgierskiej na letnie popołudnia

    Martyna

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2012-08-16

    1.Cebulę obrać, pokroić w kostkę i lekko podsmażyć na oleju. Dodać zmielony w maszynce na grubym oczku boczek i łopatkę. 2.Zmielone mięso chwilę poddusić na patelni z cebulą. Dodać przyprawy do smaku i ugotowany na półtwardo makaron, pokrojoną natkę i masło. 3.Całość dokładnie wymieszać. ...

    więcej

    Królowa kuchni węgierskiej na letnie popołudnia
  • Fusilli Alla Rusticana

    Maspex

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2016-10-20

    1.Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu. 2.Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i przesmażamy na niej pokrojoną w kostkę lub plasterki kiełbasę. Gdy się zrumieni dodajemy posiekaną cebulę i czosnek. Następnie dodajemy pomidory i chwilę dusimy. 3.Doprawiamy solą i pieprzem, a...

    więcej

    Fusilli Alla Rusticana
  • łatwa zapiekanka z makaronu

    kloi

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2009-06-03

    1. Należy ugotować makaron- pół paczki- może być spaghetti, ale właściwie prócz niteczek każdy się nadaje- ważne jest, żeby go nie rozgotować 2. Kiedy już odcedzimy makaron odstawiamy go na bok i zabieramy się za mięsko. 250 g mielonego mięsa wieprzowego podsmażamy na odrobinie...

    więcej

»kategorie: