Koktajl ananasowy

Autor: mala_mi (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • plaster ananasa
  • sok z 1/2 cytryny
  • kilka listków bazylii
  • 1/2 szklanki wody mineralnej

Jak przygotować:

Wszystkie składniki należy dokładnie razem zmiksować.


Informacje dodatkowe:

Aby koktajl był rzeczywiście niskokaloryczny NIE należy używać ananasów z puszki - są one zalewane dodatkowo sokiem, przez co się "kandyzują" i zawierają więcej cukru.

Informacje dodatkowe

Kategoria: niskokaloryczne

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: do 10 minut

Porcja: 1 osoba

Trudność: łatwe

Przepis: znaleziony

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



niskokaloryczne: podobne przepisy

  • musli z jogurtem

    Nadja

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2008-06-10

    Mieszamy dowolne ilości: otrębów, siemia, ziaren wszelakich, płatków owsianych oraz owoców i orzechów jakie tylko lubimy (czy też posiadamy). Zalewamy jogurtem/maślanką czy też kefirem. Dużo błonnika więc dużo zdrowia:)

    więcej

  • płatki owsiane z owocem i yogurtem

    toshiko

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2011-02-10

    1.pół szklanki ( lub dowolnie) płatków owsianych błyskawicznych lub do spożywania na surowo np. z Lidla 2.3/4 szklanki wody przegotowanej z wyciśniętą 1/2 cytryną ( ciepła zimą lub zimna latem). Zmiksowany lub starty na tarce lub rozgnieciony dowolny owoc 3.ok. 150-200 g...

    więcej

  • Koktajl malinowo-mleczny

    hefalump

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2008-09-11

    Zmiksować nieco ponad 1/2 szklanki mleka z 2 łyżkami twarożku oraz 10 dag malin.

    więcej

  • Tarta szpinakowa z fetą

    Sylwusia

    powyżej 20 minut, dla orłów, 10-20zł, 2008-09-13

    1. Po 15 dag twarogu, mąki i margaryny oraz 1 jajko i szczyptę soli zgnieść razem. Włożyć na godzinę do lodówki. Następnie podzielić na pół i wylepić dwie formy. Piec 15 minut w temp. 180 stopni. 2. Niecałe pół kilograma szpinaku sparzyć. Na oliwie zeszklić kilka ząbków posiekanego czosnku,...

    więcej

  • Ślimaki z czosnkiem i pietruszką

    Marian

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2014-07-23

    Ślimaki "Escargot -ślimak w sosie własnym" wylewamy z puszki i przepłukujemy pod bieżącą wodą; na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy posiekany czosnek i cebulkę, i podsmażamy wraz ze ślimakami, dodajemy sól , pieprz dla smaku oraz natkę pietruszki; całość na małym ogniu...

    więcej

    Ślimaki z czosnkiem i pietruszką
»kategorie: