zawijane z piersi kurczaka

Autor: kloi (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • kurczak - piersi
  • masło
  • ser zółty
  • jajka
  • bułka tarta
  • sól pieprz jarzynka
  • papryka konserwowa
  • korniszony

Jak przygotować:

1. Dwie spore piersi z kurczaka kroimy i bijemy jak na schabowe
2. Następnie należy je lekko osolić i opieprzyć oraz posypać jarzynką i zostawić na chwilkę
3. W tym czasie ogórki, paprykę oraz żółty ser kroimy w drobne paseczki
4. Powyższe składniki nakładamy na piersi z kurczaka i zwijamy w ruloniki ( uważając aby farsz nie wypadł)
5. Maczamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej - smażymy na oleju


Informacje dodatkowe:

Aby zawijany się nie rozwinął można użyć wykałaczek

Informacje dodatkowe

Kategoria: mięsa, dania mięsne

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja: 7-8 zawijanych

Trudność: łatwe

Przepis: zasłyszany

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



mięsa, dania mięsne: podobne przepisy

  • Biała kiełbasa w sosie chrzanowym na wstążce ząbkowanej

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2012-04-02

    Makaron ugotować w osolonej wodzie, następnie zahartować w zimnej i odcedzić. Białą kiełbasę podsmażyć na złoty kolor na patelni, podlać odrobiną wody, przykryć pokrywką i poddusić 10 minut. Śmietanę połączyć z chrzanem, doprawić do smaku solą i odrobiną cukru i doprowadzić do wrzenia. ...

    więcej

    Biała kiełbasa w sosie chrzanowym na wstążce ząbkowanej
  • PIERŚ Z KURCZAKA Z PURÉE ZIEMNIACZANO-SELEROWYM I ZIELONĄ FASOLKĄ SZPARAGOWĄ

    Żyj smacznie i zdrowo

    powyżej 20 minut, średnie, do 10zł, 2016-04-15

    1. Obierz ziemniaki i seler, ugotuj je w osolonej wodzie. 2. Fasolkę szparagową wrzuć do garnka z osoloną wodą Gotuj przez 3-4 minuty, odcedź. 3. Pierś z kurczaka dopraw solą, pieprzem i słodką papryką. Zacznij smażyć na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Smaż 5 minut z każdej strony. Potem...

    więcej

    PIERŚ Z KURCZAKA Z PURÉE ZIEMNIACZANO-SELEROWYM I ZIELONĄ FASOLKĄ SZPARAGOWĄ
  • Kiszka ziemniaczana z grzybami w śmietanie

    Redakcja

    powyżej 20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2016-06-14

    1.Oczyszczone grzyby wrzucić na gotującą i osoloną wodę. Gotować na wolnym ogniu przez 2 minuty. Następnie odcedzić i dokładnie przepłukać zimną wodą. 2.Cebulę pokroić w grube piórka i zeszklić na oleju. Następnie dodać grzyby i całość chwilę poddusić. Obie śmietany połączyć ze sobą,...

    więcej

    Kiszka ziemniaczana z grzybami w śmietanie
  • smaczna pierś z kurczaka

    kloi

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2009-10-03

    1.Umytą pierś z kurczaka osuszyć. 2.Pokroić na 4 części i ubić 3.Całe jajko roztrzepać z jarzynką, solą i pieprzem 4.Na patelni rozgrzać olej 5.Obtaczać filety w jajku a następnie w sezamie i obranym słoneczniku 6.Smażyć na patelni aż się zarumienią

    więcej

  • Tanie gotowanie - Leczo z ryżem

    HomeWorkout

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2015-09-16

    1.zaczynamy od siekania cebuli i krojenia kurczaka w większą kostkę Posiekaną cebulę solimy i przyciskamy widelcem aby szybciej zmiękła Następnie kroimy kiełbasę 2.W garnku o pojemności około 2,5l roztapiamy łyżkę masła i dodajemy łyżkę oliwy Wrzucamy do niego cebulę i przykrywamy żeby się...

    więcej

    Tanie gotowanie - Leczo z ryżem
»kategorie: