Wołowina zwyczajna

Autor: POL (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • wołowina
  • oliwa (moze byc olej)
  • przyprawa włoszczyzna

Jak przygotować:

1.Cienko pokrojone kawałki wołowiny nasmarować oliwą
2. Przyprawić według uznania (można lekko nasmarować czosnkiem)
3. usmażyć i gotowe

Informacje dodatkowe

Kategoria: mięsa, dania mięsne

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja:

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



mięsa, dania mięsne: podobne przepisy

  • blaszka z pieczonym mięsem i warzywami

    coralina

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2008-05-20

    Warzywa kroimy w ćwiartki (ziemniaki można drobniej, żeby się szybciej upiekły), wrzucamy do miski i obsypujemy solą, pieprzem, ostrą papryką, czosnkiem, ziołami prowansalskimi (lub innymi według uznania). Udka myjemy i doprawiamy w podobny sposób. Blaszkę smarujemy olejem i...

    więcej

  • Wykwintna pierś z kaczki w leśnym sosie

    buszująca w garach

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-04-27

    1. Piersi z kaczki oprószyć solą pieprzem, tłuczonymi owocami jałowca, posiekanym rozmarynem, skropić octem, oliwą dokładnie wymieszać odstawić w chłodne miejsce na 12 godz. 2. Zamarynowaną kaczkę obsmażyć na mocno rozgrzanej patelni, następnie wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 st...

    więcej

    Wykwintna pierś z kaczki w leśnym sosie
  • placuszki z piersi kurczaka

    kloi

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2009-04-16

    1. Filety pokroić w kosteczkę 2. Oczywiście posolić, popieprzyć, posypać jakąś jarzynką wg uznania 3. W czystym :) naczyniu rozrobić trzy całe jajka 4. Dodać do jajek kawałki piersi 5. Pokroić pieczarki w kostkę i następnie ugotować 6. Do tych jajek z kurczakiem dodać ugotowane,...

    więcej

  • Węgierska jesień - czyli gulasz z makaronem pierożki

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2012-10-25

    Na początek gotujemy makaron, następnie hartujemy go w zimnej wodzie i odcedzamy. Mięso i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Następnie dodajemy mąkę, mieszamy i zalewamy wodą. Całość przyprawiamy i dorzucamy liść laurowy. Mięso należy dusić na wolnym ogniu do miękkości. W połowie...

    więcej

    Węgierska jesień - czyli gulasz z makaronem pierożki
  • piersi z kurczaka z sosem

    justynak112

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2010-07-19

    1.pokrój,kurczaka w plastry o szerokości ok, 0,5 cm i opanieru w mące,jajkach, bułce tartej 2.wrzuć na rozgrzaną patelnię ugotuj ziemniaki 3.sos-jedną łyżkę majonezu i 1 ketchupu wymięszaj z szczypta soli i pieprzu w miseczce nastepnie podaj upieczone mięso i ziemniaki na talerz na mięso...

    więcej

»kategorie: