placuszki z piersi kurczaka

Autor: kloi (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • kurczak - piersi
  • papryka
  • jajka
  • olej
  • pieczarki
  • natka pietruszki

Jak przygotować:

1. Filety pokroić w kosteczkę
2. Oczywiście posolić, popieprzyć, posypać jakąś jarzynką wg uznania
3. W czystym :) naczyniu rozrobić trzy całe jajka
4. Dodać do jajek kawałki piersi
5. Pokroić pieczarki w kostkę i następnie ugotować
6. Do tych jajek z kurczakiem dodać ugotowane, przestudzone lekko pieczarki, pokrojoną w kostkę, surową paprykę, 3 łyżki mąki ziemniaczane, 3 łyżki oleju oraz poszatkowaną natkę pietruszki
7. Wszystko pięknie wymieszać
8. Smażyć na rozgrzanym oleju


Informacje dodatkowe:

całe to ciasto na patelnie należy wykładać łyżką..
uwaga! na paprykę- łatwo się przypala

Informacje dodatkowe

Kategoria: mięsa, dania mięsne

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja: 6 placuszków

Trudność: łatwe

Przepis: zasłyszany

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



mięsa, dania mięsne: podobne przepisy

  • Wołowina zwyczajna

    POL

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2008-06-07

    1.Cienko pokrojone kawałki wołowiny nasmarować oliwą 2. Przyprawić według uznania (można lekko nasmarować czosnkiem) 3. usmażyć i gotowe

    więcej

  • Krokiety z mięsem

    Pyza

    powyżej 20 minut, średnie, powyżej 20zł, 2010-05-05

    składniki: *NALEŚNIKI - 2 szkl mąki pszennej [ile zabierze płyn] *ok.1,5 szkl. wody i mleka [pół na pół] *2 jajka *3 łyżki oleju *1/2 łyżeczki soli FARSZ - ok. 1 kg mięsa gotowanego z rosołu (wołowe, wołowo-drobiowe) *2 duże cebule *3 ząbki czosnku *3 łyżki oleju *2 łyżki...

    więcej

    Krokiety z mięsem
  • Mięso duszone z cebulką

    Mała czarna

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2009-09-05

    1.W ten sposób można przygotować karkówkę, łopatkę lub żeberka. Mięso porcjujemy (żeberka dzielimy na mniejsze porcje, karkówkę i łopatkę kroimy na plasterki ok.1 cm i rozmijamy tłuczkiem) i obsmażamy aż mięso się zetnie i lekko zrumieni, po czym odkładamy je na talerz. 2.Na tym samym...

    więcej

  • Johnd791

    Johnd791

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2017-02-20

    Thank you for some other informative website. Where else may just I am getting that kind of info written in such an ideal means? I've a venture that I am just now working on, and I have been on the glance out for such info. egafkekacafk

    więcej

  • Gęś po studencku

    Student K

    powyżej 20 minut, średnie, powyżej 20zł, 2010-12-01

    1.Rozmrożoną gęś dzielimy na małe części 2.Zdejmujemy tłuszcz i wkładamy do garnka 3. na głęboki talerz wsypujemy 6 opakowań majeranku 4. Na drugi talerz wysypujemy sól (6 czubatych łyżek soli morskiej) 5.Solimy kawałki i obficie obtaczamy w majeranku 6. Wszysktie części gęsi układamy w...

    więcej

    Gęś po studencku
»kategorie: