kurczak w sosie serowym

Autor: małykuchcik

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • makaron
  • kurczak - piersi
  • serek topiony śmietankowy - 4 "rożki"
  • ser Camembert - pół opakowania
  • śmietana kremówka

Jak przygotować:

1.Mięso myjemy, kroimy w kostkę doprawiamy solą i pieprzem i lekko podsmażamy
2.Następnie wrzucamy do brytfanki kurczaka, serki topione, ser Camembert pokrojony w kostkę i zalewamy to śmietaną
3.Pieczemy w temp. 200 stopni ok. 20 min
4.Podajemy z makaronem

Informacje dodatkowe

Kategoria: mięsa, dania mięsne

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja: 4 porcje

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



mięsa, dania mięsne: podobne przepisy

  • Żabie udka

    Mała czarna

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2009-09-05

    1.Skrzydełka płuczemy pod bieżącą woda i osuszamy 2.Dzielimy je na trzy części - końcówkę skrzydełka(trzecią część) odrzucamy(można na tym ugotować później rosół albo wywar na inną zupę) 3.Skrzydełka panierujemy w mące ziemniaczanej i obsmażamy na oleju, po czym układamy je w...

    więcej

  • Duński pasztet z wątróbki z grzankami

    Dan Cake

    powyżej 20 minut, średnie, powyżej 20zł, 2018-02-06

    1. Cebulę i boczek pokroić na kawałki, podsmażyć na patelni, a następnie zmielić dwukrotnie w maszynce do mielenia razem z wątróbką i anchois. 2. W rondelku rozpuścić masło, dodawać mąkę, a następnie bulion i mleko cały czas mieszając do uzyskania gładkiej masy. 3. Przyprawić solą,...

    więcej

    Duński pasztet z wątróbki z grzankami
  • Pharme361

    Pharme361

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2012-12-10

    Hello! bekfgkf interesting bekfgkf site! I'm really like it! Very, very bekfgkf good!

    więcej

  • Gęś po studencku

    Student K

    powyżej 20 minut, średnie, powyżej 20zł, 2010-12-01

    1.Rozmrożoną gęś dzielimy na małe części 2.Zdejmujemy tłuszcz i wkładamy do garnka 3. na głęboki talerz wsypujemy 6 opakowań majeranku 4. Na drugi talerz wysypujemy sól (6 czubatych łyżek soli morskiej) 5.Solimy kawałki i obficie obtaczamy w majeranku 6. Wszysktie części gęsi układamy w...

    więcej

    Gęś po studencku
  • Chilli con carne

    Mała czarna

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2009-09-05

    1.Cebulę(2-3 szt.) pokrojoną w kostkę szklimy na niewielkiej ilości oleju. Do cebuli dajemy 50-60 dag mięsa mielonego(najlepiej wołowego ale może być mieszane lub wieprzowe) i podsmażamy. 2.Dodajemy całą torebkę przyprawy do chilli con carne i jeszcze chwile podsmażamy....

    więcej

»kategorie: