kotlet ala szwajcar

Autor: POL (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • mielone
  • schab
  • cebula
  • papryka
  • czosnek
  • ser zółty
  • olej
  • bułka tarta
  • ogórek
  • Przyprawa włoszczyzna

Jak przygotować:

1.Kupić 4 grubo pokrojone kawałki schabu- ważne aby były grube
2. Mięso mielone gnieść, dobrze doprawić- według smaku(pieprzu, soli przyprawa do mielonego, włoszczyzna)
3. Pokroić ogórki (kiszone), paprykę w drobne kawałki najlepiej paski (mogą być kosteczki).
4. Pokroić cebulę w drobną kosteczkę
5. Na środku schabowego lekko naciąć malutki otwór, następnie zrobić taką jakby kieszeń starając się, aby był jak najmniejszy otwór w kotlecie a zarazem jak największa kieszeń...
6. Pokroić ser żółty w drobna kosteczkę
7. Następnie wszystko wkładać do kieszeni - ser, paprykę, ogórka i cebulę... Na końcu nadziać kotleta mielonym, tak jakbyśmy chcieli zakleić otwór zrobiony przez nóż. Należy uważać aby kotlet nie był za bardzo napakowany, nie powinien być zbyt wypukły, powinien być w miarę płaski
8. Przyprawić schabowe, posypać panierką, bądĹş obtoczyć w jajku i bułce tartej.
9. Czynności powtórzyć z pozostałymi schabowymi
10. Można smażyć
smacznego - gorąco polecam (mężczyĹşni - tą potrawą zrobią wrażenie na paniach... kobiety na mężczyznach jeszcze większe)


Informacje dodatkowe:

Otwór robić poprzez poruszanie części noża zanurzonej w kotlecie równolegle do powierzchni kotleta. Trzeba uważać żeby dziura nie przeszła na wylot - bardzo ważne, jeśli tak zrobimy ser będzie nam wypływał i przypalał się

Informacje dodatkowe

Kategoria: mięsa, dania mięsne

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja: 4

Trudność: średnie

Przepis: zasłyszany

Komentarze

  • julka, 2011-02-19

    Jesli ma takie wrażenie zrobić na mężczyźnie to muszę sie zastanowić aby coś takiego przygotować:)Jakie ma być mięso mielone?

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



mięsa, dania mięsne: podobne przepisy

  • Węgierska jesień - czyli gulasz z makaronem pierożki

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2012-10-25

    Na początek gotujemy makaron, następnie hartujemy go w zimnej wodzie i odcedzamy. Mięso i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Następnie dodajemy mąkę, mieszamy i zalewamy wodą. Całość przyprawiamy i dorzucamy liść laurowy. Mięso należy dusić na wolnym ogniu do miękkości. W połowie...

    więcej

    Węgierska jesień - czyli gulasz z makaronem pierożki
  • Tanie gotowanie - Leczo z ryżem

    HomeWorkout

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2015-09-16

    1.zaczynamy od siekania cebuli i krojenia kurczaka w większą kostkę Posiekaną cebulę solimy i przyciskamy widelcem aby szybciej zmiękła Następnie kroimy kiełbasę 2.W garnku o pojemności około 2,5l roztapiamy łyżkę masła i dodajemy łyżkę oliwy Wrzucamy do niego cebulę i przykrywamy żeby się...

    więcej

    Tanie gotowanie - Leczo z ryżem
  • Chilli con carne

    Mała czarna

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2009-09-05

    1.Cebulę(2-3 szt.) pokrojoną w kostkę szklimy na niewielkiej ilości oleju. Do cebuli dajemy 50-60 dag mięsa mielonego(najlepiej wołowego ale może być mieszane lub wieprzowe) i podsmażamy. 2.Dodajemy całą torebkę przyprawy do chilli con carne i jeszcze chwile podsmażamy....

    więcej

  • Grillowane papryki z pikantnym farszem

    szef kuchni

    powyżej 20 minut, średnie, powyżej 20zł, 2017-04-26

    Paprykę umyć, przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć gniazda nasienne. Ser żółty zetrzeć na tarce, na grubych oczkach i połowę wymieszać z mięsem. Dodać również posiekany rozmaryn, płatki chili, sól do smaku i całość wymieszać. Tak przygotowanym farszem luźno (nie...

    więcej

    Grillowane papryki z pikantnym farszem
  • Kurczak z rusztu wędzony w herbacie

    buszująca w garach

    powyżej 20 minut, średnie, powyżej 20zł, 2012-02-21

    1. Pieprz, sól, anyż i cynamon prażyć na średnim ogniu, aż sól stanie się lekko brązowa, a pozostałe składniki uwolnią swój aromat. Usunąć anyż i cynamon, a pieprz i sól utłuc na proszek. 2. Natrzeć nim filety z kurczaka, przykryć je i odstawić do lodówki na...

    więcej

    Kurczak z rusztu wędzony w herbacie
»kategorie: