Grillowane papryki z pikantnym farszem

Autor: szef kuchni

Ocena

Twoja ocena

Grillowane papryki z pikantnym farszem

Składniki:

  • mielone
  • papryka
  • ser zółty
  • sól
  • chilli
  • 2 gałązki świeżego rozmarynu
  • 300 g sera żółtego Gouda MSM Mońki
  • 600 g mielonej baraniny (można zastąpić innym mięsem. np.: wieprzowo-wołowym)

Jak przygotować:

Paprykę umyć, przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć gniazda nasienne. Ser żółty zetrzeć na tarce, na grubych oczkach i połowę wymieszać z mięsem. Dodać również posiekany rozmaryn, płatki chili, sól do smaku i całość wymieszać. Tak przygotowanym farszem luźno (nie ubijając) wypełnić połówki papryk. Posypać pozostałym serem i grillować na wolnym ogniu pod przykryciem.
Podawać z bagietką pszenną.

Informacje dodatkowe

Kategoria: mięsa, dania mięsne

Przewidywana cena: powyżej 20zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja: 3 porcje

Trudność: średnie

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



mięsa, dania mięsne: podobne przepisy

  • Szynka z jabłkami

    Adi

    powyżej 20 minut, średnie, powyżej 20zł, 2008-09-13

    1. Kilogram szynki wieprzowej opłukać i natrzeć solą. 2. Kilka pomarańczy obrać, podzielić na cząstki i usunąć białą błonkę. Obrać kilka jabłka, pokroić je na dość duże kawałki. Jagody jałowca zdusić np. widelcem. 3. Na patelni rozgrzać olej z odrobiną masła, zrumienić mięso ze wszystkich stron....

    więcej

  • kurczak z warzywami

    Martyna

    powyżej 20 minut, średnie, powyżej 20zł, 2011-02-06

    1.Pokroić kurczaka w kostkę i lekko podsmażyć na patelni 2.Dodać pokrojoną w paski cebulkę, po kilku minutach paprykę i pomidora pokrojone w kostkę 3.Wlać sos, gotować jeszcze chwilę ciągle mieszając. Doprawić przyprawami wg smaku, wycisnąć odrobinę cytryny (dla utrzymania słodko -...

    więcej

  • Mięso duszone z cebulką

    Mała czarna

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2009-09-05

    1.W ten sposób można przygotować karkówkę, łopatkę lub żeberka. Mięso porcjujemy (żeberka dzielimy na mniejsze porcje, karkówkę i łopatkę kroimy na plasterki ok.1 cm i rozmijamy tłuczkiem) i obsmażamy aż mięso się zetnie i lekko zrumieni, po czym odkładamy je na talerz. 2.Na tym samym...

    więcej

  • Żyj smacznie i zdrowo

    Żyj smacznie i zdrowo

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2016-04-11

    1. Z mąki, wody, oliwy i szczypty soli, zagnieć ciasto. Podziel je na cztery równe porcje. Rozwałkuj je wałkiem na cieniutkie placki. Z rozwałkowanego ciasta, przy pomocy talerza, wytnij okrągłe placki. 2. Opiekaj z obu stron przygotowane placki na rozgrzanej patelni, na małym ogniu, aż...

    więcej

    Żyj smacznie i zdrowo
  • Kieszonki schabowe z sałatką serową

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2013-03-27

    Ser żółty i ogórki konserwowe zetrzeć na tarce na grubym oczku. Paprykę pokroić w cienkie paseczki, a natkę pietruszki posiekać. Dodać groszek konserwowy, majonez, pieprz do smaku i dokładnie wymieszać. Schab pieczony pokroić w grubsze plasterki i przeciąć na środku, tak by...

    więcej

    Kieszonki schabowe z sałatką serową
»kategorie: