Grillowane papryki z pikantnym farszem

Autor: szef kuchni

Ocena

Twoja ocena

Grillowane papryki z pikantnym farszem

Składniki:

  • mielone
  • papryka
  • ser zółty
  • sól
  • chilli
  • 2 gałązki świeżego rozmarynu
  • 300 g sera żółtego Gouda MSM Mońki
  • 600 g mielonej baraniny (można zastąpić innym mięsem. np.: wieprzowo-wołowym)

Jak przygotować:

Paprykę umyć, przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć gniazda nasienne. Ser żółty zetrzeć na tarce, na grubych oczkach i połowę wymieszać z mięsem. Dodać również posiekany rozmaryn, płatki chili, sól do smaku i całość wymieszać. Tak przygotowanym farszem luźno (nie ubijając) wypełnić połówki papryk. Posypać pozostałym serem i grillować na wolnym ogniu pod przykryciem.
Podawać z bagietką pszenną.

Informacje dodatkowe

Kategoria: mięsa, dania mięsne

Przewidywana cena: powyżej 20zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja: 3 porcje

Trudność: średnie

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



mięsa, dania mięsne: podobne przepisy

  • Królik wrocławski ze śliwkami

    spacerownik.wroclawski.eu

    powyżej 20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2008-10-08

    Królik 4 duże cebule szklanka śliwek suszonych wymoczonych w winie pół szklanki moreli suszonych wymoczonych w winie 1 1/2 szklanki śmietany 8 listków laurowych tymianek, pieprz i sól do smaku Suszone śliwki i morele wymoczyć 4 godziny w winie. Królika podzielić na porcje, natrzeć solą,...

    więcej

  • Grillowane papryki z pikantnym farszem

    szef kuchni

    powyżej 20 minut, średnie, powyżej 20zł, 2017-04-26

    Paprykę umyć, przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć gniazda nasienne. Ser żółty zetrzeć na tarce, na grubych oczkach i połowę wymieszać z mięsem. Dodać również posiekany rozmaryn, płatki chili, sól do smaku i całość wymieszać. Tak przygotowanym farszem luźno (nie...

    więcej

    Grillowane papryki z pikantnym farszem
  • Żelazne prażoki z duszoną karkówką

    Redakcja

    powyżej 20 minut, średnie, powyżej 20zł, 2016-11-14

    1.Karkówkę pokroić w plastry w poprzek włókien, rozbić tłuczkiem. Dokładnie obtoczyć w mące pszennej i usmażyć na patelni na oleju do uzyskania złotego koloru. Plastry przełożyć do rondelka, a na tej samej patelni usmażyć pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Następnie podlać wodą i...

    więcej

    Żelazne prażoki z duszoną karkówką
  • Kurczak tandori z herbacianym jogurtem

    gotująca

    10-20 minut, średnie, powyżej 20zł, 2011-08-04

    1. Wszystkie przyprawy utłuc w moździerzu, przyprawić nimi kurczaka pokrojonego w grubą kostkę. 2. Jogurt wymieszać z herbatą wysypaną z torebek, dodać do kurczaka. Całość wymieszać, upiec w piekarniku w 180 stopniach przez 30 min. 3. Podawać z sałatą.

    więcej

    Kurczak tandori z herbacianym jogurtem
  • PIERŚ Z KURCZAKA Z PURÉE ZIEMNIACZANO-SELEROWYM I ZIELONĄ FASOLKĄ SZPARAGOWĄ

    Żyj smacznie i zdrowo

    powyżej 20 minut, średnie, do 10zł, 2016-04-15

    1. Obierz ziemniaki i seler, ugotuj je w osolonej wodzie. 2. Fasolkę szparagową wrzuć do garnka z osoloną wodą Gotuj przez 3-4 minuty, odcedź. 3. Pierś z kurczaka dopraw solą, pieprzem i słodką papryką. Zacznij smażyć na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Smaż 5 minut z każdej strony. Potem...

    więcej

    PIERŚ Z KURCZAKA Z PURÉE ZIEMNIACZANO-SELEROWYM I ZIELONĄ FASOLKĄ SZPARAGOWĄ
»kategorie: