Grillowane papryki z pikantnym farszem

Autor: szef kuchni

Ocena

Twoja ocena

Grillowane papryki z pikantnym farszem

Składniki:

  • mielone
  • papryka
  • ser zółty
  • sól
  • chilli
  • 2 gałązki świeżego rozmarynu
  • 300 g sera żółtego Gouda MSM Mońki
  • 600 g mielonej baraniny (można zastąpić innym mięsem. np.: wieprzowo-wołowym)

Jak przygotować:

Paprykę umyć, przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć gniazda nasienne. Ser żółty zetrzeć na tarce, na grubych oczkach i połowę wymieszać z mięsem. Dodać również posiekany rozmaryn, płatki chili, sól do smaku i całość wymieszać. Tak przygotowanym farszem luźno (nie ubijając) wypełnić połówki papryk. Posypać pozostałym serem i grillować na wolnym ogniu pod przykryciem.
Podawać z bagietką pszenną.

Informacje dodatkowe

Kategoria: mięsa, dania mięsne

Przewidywana cena: powyżej 20zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja: 3 porcje

Trudność: średnie

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



mięsa, dania mięsne: podobne przepisy

  • Kieszonki schabowe z sałatką serową

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2013-03-27

    Ser żółty i ogórki konserwowe zetrzeć na tarce na grubym oczku. Paprykę pokroić w cienkie paseczki, a natkę pietruszki posiekać. Dodać groszek konserwowy, majonez, pieprz do smaku i dokładnie wymieszać. Schab pieczony pokroić w grubsze plasterki i przeciąć na środku, tak by...

    więcej

    Kieszonki schabowe z sałatką serową
  • Krokiety z mięsem

    Pyza

    powyżej 20 minut, średnie, powyżej 20zł, 2010-05-05

    składniki: *NALEŚNIKI - 2 szkl mąki pszennej [ile zabierze płyn] *ok.1,5 szkl. wody i mleka [pół na pół] *2 jajka *3 łyżki oleju *1/2 łyżeczki soli FARSZ - ok. 1 kg mięsa gotowanego z rosołu (wołowe, wołowo-drobiowe) *2 duże cebule *3 ząbki czosnku *3 łyżki oleju *2 łyżki...

    więcej

    Krokiety z mięsem
  • Pomidorowy kurczak

    iltur

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2010-01-12

    1. Obrać jedną dość dużą cebulę, pokroić na ćwiartki, a potem plasterki (chyba, że ktoś woli inaczej ;-)). Wrzucić na rozgrzany wcześniej olej (najlepiej oliwę, ale z braku laku i olej dobry), poczekać aż się zeszkli. 2. Kiedy cebulka będzie gotowa należy do niej dodać...

    więcej

  • Kicha z cebulą i z sosem z serków topionych.

    Squall

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2010-10-11

    1. Ugotować ziemniaki. 2. Podsmażyć kiełbasę. 3. Dorzucić do niej cebulkę. I smażyć aż do zeszklenia. 4. W tym czasie do jakiegoś gara wrzucić serki topione dolać do nich mleka i podgrzewać aż się całkowicie roztopią. 5. Jak ziemniaki się ugotują, kiełbasa się podsmaży, cebula się zeszkli i...

    więcej

  • Biała kiełbasa w sosie chrzanowym na wstążce ząbkowanej

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2012-04-02

    Makaron ugotować w osolonej wodzie, następnie zahartować w zimnej i odcedzić. Białą kiełbasę podsmażyć na złoty kolor na patelni, podlać odrobiną wody, przykryć pokrywką i poddusić 10 minut. Śmietanę połączyć z chrzanem, doprawić do smaku solą i odrobiną cukru i doprowadzić do wrzenia. ...

    więcej

    Biała kiełbasa w sosie chrzanowym na wstążce ząbkowanej
»kategorie: