Grillowane papryki z pikantnym farszem

Autor: szef kuchni

Ocena

Twoja ocena

Grillowane papryki z pikantnym farszem

Składniki:

  • mielone
  • papryka
  • ser zółty
  • sól
  • chilli
  • 2 gałązki świeżego rozmarynu
  • 300 g sera żółtego Gouda MSM Mońki
  • 600 g mielonej baraniny (można zastąpić innym mięsem. np.: wieprzowo-wołowym)

Jak przygotować:

Paprykę umyć, przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć gniazda nasienne. Ser żółty zetrzeć na tarce, na grubych oczkach i połowę wymieszać z mięsem. Dodać również posiekany rozmaryn, płatki chili, sól do smaku i całość wymieszać. Tak przygotowanym farszem luźno (nie ubijając) wypełnić połówki papryk. Posypać pozostałym serem i grillować na wolnym ogniu pod przykryciem.
Podawać z bagietką pszenną.

Informacje dodatkowe

Kategoria: mięsa, dania mięsne

Przewidywana cena: powyżej 20zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja: 3 porcje

Trudność: średnie

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



mięsa, dania mięsne: podobne przepisy

  • Leczo z paryżanek

    gastrosfera

    10-20 minut, średnie, 10-20zł, 2012-06-01

    1. Paprykę kroimy w kostkę. 2. Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki. 3. Cukinię szatkujemy. 4. Paryżanki kroimy w talarki. 5. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i szklimy cebulę, a następnie podsmażamy razem z nią parówki. 6. Przekładamy cebulę z parówkami do garnka,...

    więcej

  • Quesadilla z kurczakiem i warzywami

    Gość

    powyżej 20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2015-11-24

    Fileta z kurczaka, cebulę, obie papryki pokroić w koskę i podsmażyć na oleju. Dodać fasolkę, kukurydzę i przekrojone na pół pomidorki. Doprawić do smaku solą i chwilę poddusić pod przykryciem. Tak przygotowany farsz rozłożyć naprzemiennie na plackach tortilli, każdą warstwę posypując...

    więcej

    Quesadilla z kurczakiem i warzywami
  • Węgierska jesień - czyli gulasz z makaronem pierożki

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2012-10-25

    Na początek gotujemy makaron, następnie hartujemy go w zimnej wodzie i odcedzamy. Mięso i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Następnie dodajemy mąkę, mieszamy i zalewamy wodą. Całość przyprawiamy i dorzucamy liść laurowy. Mięso należy dusić na wolnym ogniu do miękkości. W połowie...

    więcej

    Węgierska jesień - czyli gulasz z makaronem pierożki
  • Krokiety z mięsem

    Pyza

    powyżej 20 minut, średnie, powyżej 20zł, 2010-05-05

    składniki: *NALEŚNIKI - 2 szkl mąki pszennej [ile zabierze płyn] *ok.1,5 szkl. wody i mleka [pół na pół] *2 jajka *3 łyżki oleju *1/2 łyżeczki soli FARSZ - ok. 1 kg mięsa gotowanego z rosołu (wołowe, wołowo-drobiowe) *2 duże cebule *3 ząbki czosnku *3 łyżki oleju *2 łyżki...

    więcej

    Krokiety z mięsem
  • kurczak pomidorowo-pomarańczowy

    Mola123

    powyżej 20 minut, dla orłów, 10-20zł, 2010-09-24

    1. gotujemy ryż w osolonej wodzie 2. pierś z kurczka po umyciu kroimy w średniej wielkości kostkę 3. pomidora parzymy w celu obrania go ze skórki i również kroimy w kostkę 4. pomarańcze obieramy, dzielimy na cząstki i kroimy 5. wrzucamy kurczaka na patelnie, przesmarzamy, zalewamy szklanką soku...

    więcej

»kategorie: