Grillowane papryki z pikantnym farszem
Autor: szef kuchni
Ocena
Twoja ocena
Składniki:
- mielone
- papryka
- ser zółty
- sól
- chilli
- 2 gałązki świeżego rozmarynu
- 300 g sera żółtego Gouda MSM Mońki
- 600 g mielonej baraniny (można zastąpić innym mięsem. np.: wieprzowo-wołowym)
Jak przygotować:
Paprykę umyć, przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć gniazda nasienne. Ser żółty zetrzeć na tarce, na grubych oczkach i połowę wymieszać z mięsem. Dodać również posiekany rozmaryn, płatki chili, sól do smaku i całość wymieszać. Tak przygotowanym farszem luźno (nie ubijając) wypełnić połówki papryk. Posypać pozostałym serem i grillować na wolnym ogniu pod przykryciem.
Podawać z bagietką pszenną.
Informacje dodatkowe
Kategoria: mięsa, dania mięsne
Przewidywana cena: powyżej 20zł
Czas wykonania: powyżej 20 minut
Porcja: 3 porcje
Trudność: średnie
Przepis: własny

Dodaj komentarz
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.
mięsa, dania mięsne: podobne przepisy
-
Quesadilla z kurczakiem i warzywami
Gość
powyżej 20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2015-11-24
Fileta z kurczaka, cebulę, obie papryki pokroić w koskę i podsmażyć na oleju. Dodać fasolkę, kukurydzę i przekrojone na pół pomidorki. Doprawić do smaku solą i chwilę poddusić pod przykryciem. Tak przygotowany farsz rozłożyć naprzemiennie na plackach tortilli, każdą warstwę posypując...
-
Favourite fried chicken
10-20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2010-07-26
1.Ugotuj spaghetti 2.pokrój na małe kawałki i smaż czosnek na oliwie z oliwek aż nabierze złotawy kolor 3.dodaj bazylii i pietruszki (nie liście) po kilku sekundach dodaj pomidory krojone bez skórki, najlepiej z puszki, tak z 400g na 2 porcje 4. duś przez 10 minut, dosyp soli i pieprzu...
-
blaszka z pieczonym mięsem i warzywami
powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2008-05-20
Warzywa kroimy w ćwiartki (ziemniaki można drobniej, żeby się szybciej upiekły), wrzucamy do miski i obsypujemy solą, pieprzem, ostrą papryką, czosnkiem, ziołami prowansalskimi (lub innymi według uznania). Udka myjemy i doprawiamy w podobny sposób. Blaszkę smarujemy olejem i...
-
Chilli con carne
Mała czarna
powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2009-09-05
1.Cebulę(2-3 szt.) pokrojoną w kostkę szklimy na niewielkiej ilości oleju. Do cebuli dajemy 50-60 dag mięsa mielonego(najlepiej wołowego ale może być mieszane lub wieprzowe) i podsmażamy. 2.Dodajemy całą torebkę przyprawy do chilli con carne i jeszcze chwile podsmażamy....
-
Boczek z grilla faszerowany mięsem mielonym
Gastrosfera
powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2013-07-19
1.Mięso mielone dokładnie wymieszaj wraz z przyprawami. 2. Uformuj z niego nieduże kulki i owiń je plastrami boczku. 3.Przygotowane nakłuwaj pojedynczo na wykałaczkę, a następnie natłuść szaszłyki w odrobinie oleju. Połóż na średnio rozgrzany ruszt. Piecz przez około 20 minut, od czasu...
Przepisy na email, zamów przepisy na cały tydzień
Najwyżej oceniane przepisy

-
Duński pasztet z wątróbki...
-
Szybki tort pomarańczowy z żuraw...
-
Tosty XXL z buraczanym hummusem ...
-
Zdrowa owsianka
-
Ekspresowe ciasto z konfiturą pi...
-
Zupa z pokrzywy i mięty z grzankami
-
SAŁATKA ZE ŚLEDZIA A’LA M...
-
Sałatka arbuzowa z dressingiem z...
-
Orzeźwiająca sałatka arbuzowa z ...
-
Tartaletki pistacjowe z sosem po...