CHILI CON CARNE

Autor: Ala86

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • mielone
  • cebula
  • czosnek
  • olej
  • koncentrat pomidorowy
  • kostka rosołowa
  • pomidory w puszce
  • fasola czerwona w puszce
  • przyprawa KOTANYI do chili con carne

Jak przygotować:

1.cebulę z czosnkiem podsmażamy na patelni, dorzucamy mięsko mielone,smażymy 2-3 minuty,przyprawiamy przyprawą CHILI CON CARNE(kamis,kotanyi)gdy nie mamy: pieprz,sól,papryczka chili 1x
2.dodjaemy trochę rosołku(z kostki rosołowej) i dusimy 10 minut.Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy,fasolę z puszki i pomidory.Gotujemy 5min.REWELACJA !!
3.


Informacje dodatkowe:

podawać w bułeczkach(wcześniej wydrążyć środek i nalożyc chili, na górę można dodać smietanę.

Informacje dodatkowe

Kategoria: mięsa, dania mięsne

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja: 5porcji

Trudność: łatwe

Przepis: zasłyszany

Komentarze

  • raBarbar21, 2013-08-04

    Mega łatwe i szybkie danie!! Polecam do tego domowy koncentrat z piwnicy mamy lub babci :):) dzięki za przepis :)

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



mięsa, dania mięsne: podobne przepisy

  • Rozgrzewający bigos na zimne dni

    Gość

    powyżej 20 minut, średnie, powyżej 20zł, 2015-12-03

    Kapustę kiszoną przepłukujemy pod wodą. Odcedzamy nadmiar soku i drobno kroimy. Kapustę świeżą szatkujemy. Wkładamy je do dużego garnka, zalewamy wrzącą wodą i dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Dusimy około godziny. Kroimy drobno cebulę i podsmażamy do czasu, aż się zeszkli. Dodajemy...

    więcej

    Rozgrzewający bigos na zimne dni
  • PIERŚ Z KURCZAKA Z PURÉE ZIEMNIACZANO-SELEROWYM I ZIELONĄ FASOLKĄ SZPARAGOWĄ

    Żyj smacznie i zdrowo

    powyżej 20 minut, średnie, do 10zł, 2016-04-15

    1. Obierz ziemniaki i seler, ugotuj je w osolonej wodzie. 2. Fasolkę szparagową wrzuć do garnka z osoloną wodą Gotuj przez 3-4 minuty, odcedź. 3. Pierś z kurczaka dopraw solą, pieprzem i słodką papryką. Zacznij smażyć na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Smaż 5 minut z każdej strony. Potem...

    więcej

    PIERŚ Z KURCZAKA Z PURÉE ZIEMNIACZANO-SELEROWYM I ZIELONĄ FASOLKĄ SZPARAGOWĄ
  • kurczak w curry

    Aonia

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-11-06

    1. Pierś z kurczaka pokrój (w paski/kostkę), obsmaż na oliwie. 2. Na maśle podsmaż cebule, dodaj 1/4 papryki, pomidora, imbir, curry oraz mięso. 3. Duś 3 min., dodaj sos (po 2 łyżki: bulionu, jogurtu i oliwy)i zagotuj. Posyp kolendrą

    więcej

  • Herbaciane polędwiczki cielęce na cytrusowym carpaccio

    czarna

    10-20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2010-10-07

    1.Polędwiczki cielęce, natrzeć dokładnie herbatą, przyprawić solą, pieprzem, odstawić na 12 godz najlepiej do lodówki. 2. Następnie podsmażyć na rozgrzanej patelni i wstawić na 15 min do pieca w temp. 140 st. 3. Owoce pokroić w cienkie plastry, podsmażyć delikatnie na maśle lub przyrządzić na...

    więcej

    Herbaciane polędwiczki cielęce  na cytrusowym carpaccio
  • Żelazne prażoki z duszoną karkówką

    Redakcja

    powyżej 20 minut, średnie, powyżej 20zł, 2016-11-14

    1.Karkówkę pokroić w plastry w poprzek włókien, rozbić tłuczkiem. Dokładnie obtoczyć w mące pszennej i usmażyć na patelni na oleju do uzyskania złotego koloru. Plastry przełożyć do rondelka, a na tej samej patelni usmażyć pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Następnie podlać wodą i...

    więcej

    Żelazne prażoki z duszoną karkówką
»kategorie: