CHILI CON CARNE

Autor: Ala86

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • mielone
  • cebula
  • czosnek
  • olej
  • koncentrat pomidorowy
  • kostka rosołowa
  • pomidory w puszce
  • fasola czerwona w puszce
  • przyprawa KOTANYI do chili con carne

Jak przygotować:

1.cebulę z czosnkiem podsmażamy na patelni, dorzucamy mięsko mielone,smażymy 2-3 minuty,przyprawiamy przyprawą CHILI CON CARNE(kamis,kotanyi)gdy nie mamy: pieprz,sól,papryczka chili 1x
2.dodjaemy trochę rosołku(z kostki rosołowej) i dusimy 10 minut.Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy,fasolę z puszki i pomidory.Gotujemy 5min.REWELACJA !!
3.


Informacje dodatkowe:

podawać w bułeczkach(wcześniej wydrążyć środek i nalożyc chili, na górę można dodać smietanę.

Informacje dodatkowe

Kategoria: mięsa, dania mięsne

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja: 5porcji

Trudność: łatwe

Przepis: zasłyszany

Komentarze

  • raBarbar21, 2013-08-04

    Mega łatwe i szybkie danie!! Polecam do tego domowy koncentrat z piwnicy mamy lub babci :):) dzięki za przepis :)

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



mięsa, dania mięsne: podobne przepisy

  • Mięso dla psa

    nilla456

    do 10 minut, średnie, powyżej 20zł, 2013-07-09

    1.kiełbase baleron kurzczak pokroić podsmażyć 2.wątrubke ugotować parówkki również 3.Mielone i schab zmielić usmażyć 4. wszystko do blendera zmiksować na papke i dodać do tego troche mięsa Z KIEŁBASY POKROJONEJ W pakio kropki i kwadracika Dla psów smacznego :):):)

    więcej

  • blaszka z pieczonym mięsem i warzywami

    coralina

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2008-05-20

    Warzywa kroimy w ćwiartki (ziemniaki można drobniej, żeby się szybciej upiekły), wrzucamy do miski i obsypujemy solą, pieprzem, ostrą papryką, czosnkiem, ziołami prowansalskimi (lub innymi według uznania). Udka myjemy i doprawiamy w podobny sposób. Blaszkę smarujemy olejem i...

    więcej

  • Wysztafirowane polędwiczki po kujawsku

    Redakcja

    powyżej 20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2016-07-08

    1.Polędwiczki wieprzowe doprawić solą, pieprzem i odstawić na minimum godzinę do lodówki. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć polędwiczki na złoty kolor z obu stron. Podlać winem i poddusić ok. 10 minut. 2.Chrzan połączyć ze śmietanką, doprawić do smaku solą i cukrem. Całość wlać na...

    więcej

    Wysztafirowane polędwiczki po kujawsku
  • Szaszłyki mięsno-warzywne z sosem czosnkowym

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2012-08-30

    Mięso, boczek i paprykę pokroić na kawałki, cebulę na ósemki, a pieczarki pozostawić w całości. Wszystkie składniki nadziać na przemian na szpatułki. Z oleju, sosu sojowego i przypraw zrobić zalewę, dokładnie wysmarować nią szaszłyki, a następnie odstawić do lodówki na minimum...

    więcej

    Szaszłyki mięsno-warzywne z sosem czosnkowym
  • Johnd791

    Johnd791

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2017-02-20

    Thank you for some other informative website. Where else may just I am getting that kind of info written in such an ideal means? I've a venture that I am just now working on, and I have been on the glance out for such info. egafkekacafk

    więcej

»kategorie: