blaszka z pieczonym mięsem i warzywami

Autor: coralina (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • ziemniaki
  • kurczak - udko
  • marchew
  • cebula
  • papryka
  • olej
  • przyprawy

Jak przygotować:

Warzywa kroimy w ćwiartki (ziemniaki można drobniej, żeby się szybciej upiekły), wrzucamy do miski i obsypujemy solą, pieprzem, ostrą papryką, czosnkiem, ziołami prowansalskimi (lub innymi według uznania). Udka myjemy i doprawiamy w podobny sposób.
Blaszkę smarujemy olejem i układamy na niej mięso oraz warzywa. Całość pieczemy w piekarniku w temp. około 200 stopni, przez 40 minut. Od czasu do czasu należy przełożyć mięso na drugą stronę i pilnować, aby nic się za mocno nie przypiekło.


Informacje dodatkowe:

Jeśli chodzi o warzywa, mogą być oczywiście dodane także i inne, według uznania.
Cebula piecze się najszybciej, dlatego może być z wierzchu wręcz lekko zwęglona, ale wtedy po prostu zdejmujemy wierzchnią warstwę.

Informacje dodatkowe

Kategoria: mięsa, dania mięsne

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja: 4 porcje

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



mięsa, dania mięsne: podobne przepisy

  • Johnd791

    Johnd791

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2017-02-20

    Thank you for some other informative website. Where else may just I am getting that kind of info written in such an ideal means? I've a venture that I am just now working on, and I have been on the glance out for such info. egafkekacafk

    więcej

  • zawijane z piersi kurczaka

    kloi

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2009-05-22

    1. Dwie spore piersi z kurczaka kroimy i bijemy jak na schabowe 2. Następnie należy je lekko osolić i opieprzyć oraz posypać jarzynką i zostawić na chwilkę 3. W tym czasie ogórki, paprykę oraz żółty ser kroimy w drobne paseczki 4. Powyższe składniki nakładamy na piersi z kurczaka i zwijamy w...

    więcej

  • Biała kiełbasa w sosie chrzanowym na wstążce ząbkowanej

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2012-04-02

    Makaron ugotować w osolonej wodzie, następnie zahartować w zimnej i odcedzić. Białą kiełbasę podsmażyć na złoty kolor na patelni, podlać odrobiną wody, przykryć pokrywką i poddusić 10 minut. Śmietanę połączyć z chrzanem, doprawić do smaku solą i odrobiną cukru i doprowadzić do wrzenia. ...

    więcej

    Biała kiełbasa w sosie chrzanowym na wstążce ząbkowanej
  • Mięsna szpadka w trzech smakach

    Gastrosfera

    10-20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2013-08-08

    1. Mięso oczyścić z błonek, umyć, lekko rozklepać tłuczkiem, doprawić poszczególnymi przyprawami, a następnie natłuścić olejem i odstawić do lodówki na minimum godzinę. Każdy kawałek nadziać na dwie szpadki do szaszłyków i zgrillować na średnio rozgrzanym ruszcie z obydwu...

    więcej

    Mięsna szpadka w trzech smakach
  • KOTLECIKI KOLOROWE PIKANTNE

    pao77

    powyżej 20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2012-08-06

    1.Bułkę namoczyć, dobrze odcisnąć, dodać do mięsa, wbić jajko, dodać przyprawy , zieloną cebulkę i bułkę tartą, zmiksować na gładką masę. Boczek i papryki pokroić w paski. 2.Wrzucić na patelnię, a gdy się zrumieni dodać papryki, smażyć chwilę ,następnie osączyć z tłuszczu i ostudzić. Ostudzone...

    więcej

    KOTLECIKI KOLOROWE PIKANTNE
»kategorie: