Biała kiełbasa w sosie chrzanowym na wstążce ząbkowanej

Autor: Gastrosfera

Ocena

Twoja ocena

Biała kiełbasa w sosie chrzanowym na wstążce ząbkowanej

Składniki:

  • makaron
  • kiełbasa
  • jajka
  • śmietana
  • olej
  • sól
  • • Makaron Międzybrodzki Wstążka ząbkowana – 250 g
  • • surowa biała kiełbasa – 250 g
  • • olej – 2 łyżki
  • • chrzan tarty – 3 łyżki
  • • słodka śmietana 18% - 300

Jak przygotować:

Makaron ugotować w osolonej wodzie, następnie zahartować w zimnej i odcedzić.

Białą kiełbasę podsmażyć na złoty kolor na patelni, podlać odrobiną wody, przykryć pokrywką i poddusić 10 minut.

Śmietanę połączyć z chrzanem, doprawić do smaku solą i odrobiną cukru i doprowadzić do wrzenia.

Ciepły makaron wyłożyć na talerze, polać sosem, a na sos wyłożyć pokrojoną w grube plasterki białą kiełbasę i jajko pokrojone w cząstki. Udekorować listkami natki pietruszki.


Informacje dodatkowe:

pyszna odmiana tradycyjnej Wielkanocy

Informacje dodatkowe

Kategoria: mięsa, dania mięsne

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja: dla 3 osób

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



mięsa, dania mięsne: podobne przepisy

  • Chrupicy kurczaczek w krakersach-najlepsze!!!

    Agnieszka :)

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2011-09-14

    1.Pierś kurczaka pokroić wzdłuż włókien na grube filety 2.kurczaka oprószyc pieprzem i słodką papryka, nie solić, zalać kefirem lub maślanką,odstawić na noc do lodówki 3.krakersy pokruszyc na drobne okruchy, (ale nie zupelny proszek), kurczaka wyjąć z zalewy, nie plukać,...

    więcej

  • Zapiekane pyrki faszerowane Szynką od Dawien Dawna

    Redakcja

    powyżej 20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2016-07-08

    1.Ziemniaki wyszorować, ugotować do miękkości i odstawić do przestygnięcia. 2.Szynkę pokroić w paseczki, cebulę w kostkę, pieczarki w cząstki i poddusić na maśle. Dodać kapary, posiekany rozmaryn oraz pieprz do smaku i wymieszać. Po dwa ziemniaki położyć na folii aluminiowej, odciąć im...

    więcej

    Zapiekane pyrki faszerowane Szynką od Dawien Dawna
  • KOTLECIKI KOLOROWE PIKANTNE

    pao77

    powyżej 20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2012-08-06

    1.Bułkę namoczyć, dobrze odcisnąć, dodać do mięsa, wbić jajko, dodać przyprawy , zieloną cebulkę i bułkę tartą, zmiksować na gładką masę. Boczek i papryki pokroić w paski. 2.Wrzucić na patelnię, a gdy się zrumieni dodać papryki, smażyć chwilę ,następnie osączyć z tłuszczu i ostudzić. Ostudzone...

    więcej

    KOTLECIKI KOLOROWE PIKANTNE
  • Curry z wołowiny trochę tajskie

    Aniaczark

    powyżej 20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2009-11-24

    1. Obsmażyć wołowinę w kostkach na patelni, żeby mięsko się podkolorowało. Polecam polać odrobinę sosem sojowym. 2. Dodać pokrojony czosnek, paprykę i cebulę i wszystko podsmażyć. 3. Wykonać mieszankę mleka kokosowego (można dostać w puszce), proszku curry, soli i pieprzu...

    więcej

  • Wykwintna pierś z kaczki w leśnym sosie

    buszująca w garach

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-04-27

    1. Piersi z kaczki oprószyć solą pieprzem, tłuczonymi owocami jałowca, posiekanym rozmarynem, skropić octem, oliwą dokładnie wymieszać odstawić w chłodne miejsce na 12 godz. 2. Zamarynowaną kaczkę obsmażyć na mocno rozgrzanej patelni, następnie wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 st...

    więcej

    Wykwintna pierś z kaczki w leśnym sosie
»kategorie: