Biała kiełbasa w sosie chrzanowym na wstążce ząbkowanej

Autor: Gastrosfera

Ocena

Twoja ocena

Biała kiełbasa w sosie chrzanowym na wstążce ząbkowanej

Składniki:

  • makaron
  • kiełbasa
  • jajka
  • śmietana
  • olej
  • sól
  • • Makaron Międzybrodzki Wstążka ząbkowana – 250 g
  • • surowa biała kiełbasa – 250 g
  • • olej – 2 łyżki
  • • chrzan tarty – 3 łyżki
  • • słodka śmietana 18% - 300

Jak przygotować:

Makaron ugotować w osolonej wodzie, następnie zahartować w zimnej i odcedzić.

Białą kiełbasę podsmażyć na złoty kolor na patelni, podlać odrobiną wody, przykryć pokrywką i poddusić 10 minut.

Śmietanę połączyć z chrzanem, doprawić do smaku solą i odrobiną cukru i doprowadzić do wrzenia.

Ciepły makaron wyłożyć na talerze, polać sosem, a na sos wyłożyć pokrojoną w grube plasterki białą kiełbasę i jajko pokrojone w cząstki. Udekorować listkami natki pietruszki.


Informacje dodatkowe:

pyszna odmiana tradycyjnej Wielkanocy

Informacje dodatkowe

Kategoria: mięsa, dania mięsne

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja: dla 3 osób

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



mięsa, dania mięsne: podobne przepisy

  • Szaszłyki z boczkiem

    Adi

    powyżej 20 minut, dla orłów, powyżej 20zł, 2008-09-13

    1. 2 piersi z kurczaka dokładnie umyj, osusz i oczyść z błon i chrząstek. Pokrój na dość duże kwadraty. Przypraw do smaku solą i pieprzem, odstaw na godzinę w chłodne miejsce. 2. Kilka małych cebul obierz i pokrój na ósemki. Paprykę oczyść z nasion, pokrój na duże kawałki. cukinię umyj i pokrój...

    więcej

  • Biała kiełbasa w sosie chrzanowym na wstążce ząbkowanej

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2012-04-02

    Makaron ugotować w osolonej wodzie, następnie zahartować w zimnej i odcedzić. Białą kiełbasę podsmażyć na złoty kolor na patelni, podlać odrobiną wody, przykryć pokrywką i poddusić 10 minut. Śmietanę połączyć z chrzanem, doprawić do smaku solą i odrobiną cukru i doprowadzić do wrzenia. ...

    więcej

    Biała kiełbasa w sosie chrzanowym na wstążce ząbkowanej
  • Klopsiki cielęce w sosie z cytryny i majeranku

    Autor

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2016-12-13

    Włóż mięso mielone do dużej miski. Wbij do niej także 2 jajka, dodaj parmezan i bułkę tartą. Wlej oliwę z oliwek oraz sok z cytryn Limmi, dopraw solą, pieprzem i majerankiem. Wszystkie składniki wymieszaj dobrze widelcem aż do otrzymania jednolitej masy. Uformuj klopsiki wielkości...

    więcej

    Klopsiki cielęce w sosie z cytryny i majeranku
  • Węgierska jesień - czyli gulasz z makaronem pierożki

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2012-10-25

    Na początek gotujemy makaron, następnie hartujemy go w zimnej wodzie i odcedzamy. Mięso i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Następnie dodajemy mąkę, mieszamy i zalewamy wodą. Całość przyprawiamy i dorzucamy liść laurowy. Mięso należy dusić na wolnym ogniu do miękkości. W połowie...

    więcej

    Węgierska jesień - czyli gulasz z makaronem pierożki
  • kurczak z warzywami

    Martyna

    powyżej 20 minut, średnie, powyżej 20zł, 2011-02-06

    1.Pokroić kurczaka w kostkę i lekko podsmażyć na patelni 2.Dodać pokrojoną w paski cebulkę, po kilku minutach paprykę i pomidora pokrojone w kostkę 3.Wlać sos, gotować jeszcze chwilę ciągle mieszając. Doprawić przyprawami wg smaku, wycisnąć odrobinę cytryny (dla utrzymania słodko -...

    więcej

»kategorie: