zupka chinska inaczej

Autor: Uschata

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • kurczak - piersi
  • cebula
  • czosnek
  • olej
  • zupka chińska

Jak przygotować:

1. pierś z kurczaka obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, dodać drobno posiekana cebule i czosnek.
2. w międzyczasie zalać makaron, z chińskiej zupki, gorącą woda (WAŻNE! nie dodawać dołączonej do zupki przyprawy, będzie potrzebne póĹşniej).
3. gdy makaron będzie juz gotowy, odcedzić i wrzucić do mięsa, wymieszać i podsmażyć jeszcze chwilę. Dodać dołączoną do zupki przyprawę, wymieszać i GOTOWE! :)

Do makaronu można dodać jeszcze paprykę lub kukurydze z puszki.
Dla bardziej `szalonych` polecam dodać pod koniec smażenia rozbełtane jajko - postawić patelnie na małym ogniu i ciągle mieszać aż do momentu gdy jajko się zetnie.


Informacje dodatkowe:

Osobiście polecam zupki chińskie firmy Vifon - te nadają się do tego najlepiej.

Informacje dodatkowe

Kategoria: inne

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja: 1 miska

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



inne: podobne przepisy

  • Tarta grzybowa z sosem pieczarkowym

    Gastrosfera

    10-20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2013-08-08

    1. - cebula 1 średnia sztuka - masło 1 łyżka - podgrzybek świeży lub mrożony 250 g - kurki świeże lub mrożone 250 g - pieczarka świeża ...

    więcej

    Tarta grzybowa z sosem pieczarkowym
  • winegret (wersja podstawowa)

    zenon-a

    do 10 minut, łatwe, 10-20zł, 2008-08-07

    1. Do miski wsypać sól i pieprz, wlać ocet, mieszać, aż sól całkowicie się rozpuści. 2. Cienkim strumieniem wlewać oliwę, przez cały czas mieszając, aż składniki idealnie się połączą. 3. Dodać przyprawy i zioła.

    więcej

  • Pierożek a’la lasagne

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2013-10-22

    Międzybrodzki Makaron pierożek – 250 g Łopatka wieprzowa – ½ kg Cebula – 2 szt. Czosnek – 5 ząbków Pomidory pelati– 2 małe puszki Olej – 3 łyżki Sól, pieprz, papryka słodka, zioła prowansalskie

    więcej

    Pierożek a’la lasagne
  • Pasta ze słonecznika

    Roslinka

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2008-08-07

    Ziarna słonecznika prażyć na suchej patelni z solą. Gdy zbrązowieją, gorące wsypać do blendera i zalać przegotowaną wodą tak, aby zakryła ziarna. Miksować do uzyskania konsystencji gęstej pasty.

    więcej

  • Tzatziki

    blyskotka

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2008-07-30

    Myjemy i obieramy ogórki (w zależnosci ile chcemy na 2 ogórki przpada jedna śmietna). Ucieramy je na najdrobniejszej tarce, solimy. Czekamy aż wypłynie troche soku z nich i wylewamy go. Dodajemy śmietane, łyżkę majonezu oraz sól i pieprz do smaku. Gotowe.

    więcej

»kategorie: