sosik, sos czosnkowy

Autor: asienka

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • czosnek
  • śmietana
  • majonez
  • zioła prowansalskie

Jak przygotować:

W równych proporcjach wymieszać majonez, najlepiej dekoracyjny Winiary ze śmietanką 18% (np. 3 łyżki majonezu i 3 łyżki śmietany). Dodać wyciśnięte ząbki czosnku (więcej czosnku to bardziej intensywny sosik:)). Do tak przygotowanego sosu dodać zioła prowansalskie i wszystko wymieszać.


Informacje dodatkowe:

Sos smakuje wyśmienicie z nachosami:)

Informacje dodatkowe

Kategoria: inne

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: do 10 minut

Porcja: 6 osób

Trudność: łatwe

Przepis: zasłyszany

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



inne: podobne przepisy

  • Śniadanie dla mamy – kanapki z sercem

    Gastrosfera

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2016-05-31

    Chleb, najlepiej taki, który formą przypominać będzie serce, smarujemy masłem. Z szynki i sera wycinamy nożem kształt serca. Przydatne będą foremki, wykrawacze lub inne przedmioty o takim właśnie kształcie. Kanapki dekorujemy ogórkiem oraz bazylią.

    więcej

    Śniadanie dla mamy – kanapki z sercem
  • Dip serowy do nachosów i innych przekąsek

    Gastrosfera

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2016-02-29

    Do garnka wlać mleko i włożyć serki topione. Całość podgrzać na małym ogniu i mieszać aż do połączenia składników w jednolitą całość. Następnie dodać paprykę i parmezan. Wymieszać i podawać z nachosami. Smacznego!

    więcej

    Dip serowy do nachosów i innych przekąsek
  • Omlet

    Mała czarna

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2009-09-05

    1.Bierzemy 2-3 jajka, oddzielamy białko od żółtka i ubijamy na sztywno pianę ze szczyptą soli 2.Do piany dodajemy żółtka 2-3 czubate łyżki mąki i 3-5 łyżek mleka. Miksujemy na wysokich obrotach bardzo krótko aby ciasto nie straciło puszystości 3.Smażymy na maśle lub oleju na wolnym...

    więcej

  • sos guacamole

    Andżela

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2008-08-26

    1. Awokado rozkrój, wyjmij pestkę, miąższ wydrąż łyżeczką, skrop sokiem z cytryny, rozgnieć widelcem. 2. Dodaj drobno pokrojoną cebulę, pomidora i papryczkę, zgnieciony czosnek, posiekaną kolendrę. 3. Przypraw do smaku.

    więcej

  • Świąteczny karp z serowo – pieczarkowym farszem

    Redaktor

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2016-12-22

    Pieczarki pokroić w cząstki, cebulę w kostkę i podsmażyć na oleju. Odstawić do wystygnięcia, a karpia doprawić solą i pieprzem. Do wystudzonych pieczarek dodać pokrojoną natkę, 80 gramów pokrojonego sera, oraz sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszać i nafaszerować ...

    więcej

    Świąteczny karp z serowo – pieczarkowym farszem
»kategorie: