sosik, sos czosnkowy

Autor: asienka

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • czosnek
  • śmietana
  • majonez
  • zioła prowansalskie

Jak przygotować:

W równych proporcjach wymieszać majonez, najlepiej dekoracyjny Winiary ze śmietanką 18% (np. 3 łyżki majonezu i 3 łyżki śmietany). Dodać wyciśnięte ząbki czosnku (więcej czosnku to bardziej intensywny sosik:)). Do tak przygotowanego sosu dodać zioła prowansalskie i wszystko wymieszać.


Informacje dodatkowe:

Sos smakuje wyśmienicie z nachosami:)

Informacje dodatkowe

Kategoria: inne

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: do 10 minut

Porcja: 6 osób

Trudność: łatwe

Przepis: zasłyszany

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



inne: podobne przepisy

  • Pasta jajeczna na kanapke

    Niki87

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2012-05-22

    1.ok 6-8szt(jak kto woli) gotujemy na twardo, po ostudzeniu trzemy wszystkie jajka na dużym oczku od tarki. I następnie dodajemy drobno posiekanej cebuli i troszku szczypiorku wedle uznania. 2.Na końcu dodajemy startego zółtego sera. Wszystkie składniki mieszamy i dodajemy majonezu bądź...

    więcej

  • Sos orzechowy

    dori

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2008-09-11

    Drobno posiekany czosnek (2-3 ząbki) utrzeć z solą, cukrem i sokiem z cytryny. Wymieszać z połową szklanki majonezu i 1/4 szklanki białego wina. Dodać pół szklanki drobno posiekanych orzechów włoskich. Wymieszać i odstawić na godzinę do lodówki.

    więcej

  • napoj;sprite

    grazia

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2011-08-20

    1.dodać wszystko dodać wszystko do jedno-litrowej miarki i zamieszać łyżką. najlepiej smakuje latem z kostkami lodu. 2. 3.

    więcej

  • pizza

    kloi

    powyżej 20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2009-04-18

    1. Do połowy szklanki przegotowanej ciepłej (nie za gorącej) wody dodać połowę paczuszki drożdży... i rozmieszać 2. Odstawić na chwilę w pobliżu jakiegoś ciepełka:) 3. W tym czasie przesiać sobie 2 szklaneczki mąki do miski 4. Do mąki dodać dwie szczypty soli. 5. Kiedy drożdże tak...

    więcej

  • Świąteczny karp z serowo – pieczarkowym farszem

    Redaktor

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2016-12-22

    Pieczarki pokroić w cząstki, cebulę w kostkę i podsmażyć na oleju. Odstawić do wystygnięcia, a karpia doprawić solą i pieprzem. Do wystudzonych pieczarek dodać pokrojoną natkę, 80 gramów pokrojonego sera, oraz sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszać i nafaszerować ...

    więcej

    Świąteczny karp z serowo – pieczarkowym farszem
»kategorie: