Sos z jabłek i cebuli

Autor: hefalump (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • cebula
  • jabłka
  • olej
  • majeranek
  • cukier
  • pieprz
  • sól

Jak przygotować:

Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne, podzielić owoce na kawałki. Cebule obrać, poszatkować i razem z jabłkami podsmażyć na oleju, podlać wodą i dusić około 10 minut. Ostudzić, zmiksować, doprawić przyprawami.


Informacje dodatkowe:

Podawać z mięsem.

Informacje dodatkowe

Kategoria: inne

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: powyżej 20 minut

Porcja:

Trudność: łatwe

Przepis: znaleziony

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



inne: podobne przepisy

  • sos guacamole

    Andżela

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2008-08-26

    1. Awokado rozkrój, wyjmij pestkę, miąższ wydrąż łyżeczką, skrop sokiem z cytryny, rozgnieć widelcem. 2. Dodaj drobno pokrojoną cebulę, pomidora i papryczkę, zgnieciony czosnek, posiekaną kolendrę. 3. Przypraw do smaku.

    więcej

  • Pierożek a’la lasagne

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2013-10-22

    Międzybrodzki Makaron pierożek – 250 g Łopatka wieprzowa – ½ kg Cebula – 2 szt. Czosnek – 5 ząbków Pomidory pelati– 2 małe puszki Olej – 3 łyżki Sól, pieprz, papryka słodka, zioła prowansalskie

    więcej

    Pierożek a’la lasagne
  • Hot-dogi z „Parówkami z szynki” i warzywami

    Gastrosfera

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2013-09-05

    Parówki wystarczy ugotować lub podsmażyć. W tym czasie należy przygotować bułki typu paluch, do hot-dogów, czyli zrobić wzdłuż nich nacięcie, posmarować masłem i podpiec. Następnie opieczone bułki posmarować ketchupem, wyłożyć sałatą, włożyć kawałeczki pomidora, zielonego...

    więcej

     Hot-dogi z „Parówkami z szynki” i warzywami
  • Pesto bazyliowe

    snowLady

    10-20 minut, średnie, powyżej 20zł, 2012-01-08

    1. W moździerzu lub blenderze zmiksuj bazylię. 2. Dodaj oliwę. 3. Wymieszaj z resztą składników

    więcej

    Pesto bazyliowe
  • Tarta grzybowa z sosem pieczarkowym

    Gastrosfera

    10-20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2013-08-08

    1. - cebula 1 średnia sztuka - masło 1 łyżka - podgrzybek świeży lub mrożony 250 g - kurki świeże lub mrożone 250 g - pieczarka świeża ...

    więcej

    Tarta grzybowa z sosem pieczarkowym
»kategorie: