sos Yogurtowy Ani np. do kurczaka, sałatki

Autor: ania (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • jogurt naturalny
  • curry
  • pieprz

Jak przygotować:

Do małego kubaczka jogurtu naturalnego dodać dosyć sporo curry. Nie bać się barwy, im bardziej pomarańczowo-żółty tym lepiej. Do smaku doprawić następnie. Ja dodaję go najczęściej do smażących się jeszcze piersi z kurczaka i trzymam na patelni ok.3-4 min. Pyszne!!!

Informacje dodatkowe

Kategoria: inne

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: do 10 minut

Porcja: 100g

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



inne: podobne przepisy

  • Chutney paprykowy

    pati

    powyżej 20 minut, dla orłów, 10-20zł, 2008-09-08

    1. Paprykę (po jednej żółtej i czerwonej), cebulę i jabłko oczyścić i pokroić w niewielką kostkę. Każdy ze składników odłożyć osobno. 2. Pomidory (dwa duże lub kilka małych) sparzyć, ściągnąć skórkę, usunąć pestki i posiekać. 3. Cebulę zeszklić na kilku łyżkach oleju, dodać...

    więcej

  • Sos jogurtowo-czosnkowy.

    Relativity

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2010-02-14

    Jogurt naturalny wymieszać z majonezem w proporcji 1:4. Dodać drobno pokrojony lub sproszkowany czosnek, zioła prowansalskie, vegetę i miętę (opcjonalnie). Skropić cytryną, wymieszać.

    więcej

  • Śniadanie dla mamy – kanapki z sercem

    Gastrosfera

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2016-05-31

    Chleb, najlepiej taki, który formą przypominać będzie serce, smarujemy masłem. Z szynki i sera wycinamy nożem kształt serca. Przydatne będą foremki, wykrawacze lub inne przedmioty o takim właśnie kształcie. Kanapki dekorujemy ogórkiem oraz bazylią.

    więcej

    Śniadanie dla mamy – kanapki z sercem
  • Zapiekanka z ryby z pieczarkami

    MalaCzarna

    powyżej 20 minut, średnie, do 10zł, 2010-02-05

    Proporcje : zasada jest taka że rybę, pieczarki i cebulę bierzemy w równych proporcjach (dla 2 osób wystarcza po ok. 25 dag ryby, pieczarek i cebuli) 1.Posiekaną w kostkę cebulę szklimy na oleju i dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki.Podlewamy wodą(ok pół szklanki) i dusimy...

    więcej

  • sos musztardowy

    goha

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2012-05-15

    1.jogurt (najlepiej grecki) przelać do miski 2.dodać po dużej łyżce musztardy ostrej (sarepska) i łagodnej (delikatesowa) 3.dodać max 1/2 słoika musztardy francuskiej 4.posolic i popieprzyć do smaku 5.jeżeli ktoś ma potrzebę można dodać łyzkę majonezu do smaku

    więcej

»kategorie: