sos musztardowy

Autor: goha

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • sól
  • pieprz
  • jogurt naturaly/grecki
  • musztarda różne rodzaje

Jak przygotować:

1.jogurt (najlepiej grecki) przelać do miski
2.dodać po dużej łyżce musztardy ostrej (sarepska) i łagodnej (delikatesowa)
3.dodać max 1/2 słoika musztardy francuskiej
4.posolic i popieprzyć do smaku
5.jeżeli ktoś ma potrzebę można dodać łyzkę majonezu do smaku

Informacje dodatkowe

Kategoria: inne

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: do 10 minut

Porcja:

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



inne: podobne przepisy

  • Sos orzechowy

    dori

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2008-09-11

    Drobno posiekany czosnek (2-3 ząbki) utrzeć z solą, cukrem i sokiem z cytryny. Wymieszać z połową szklanki majonezu i 1/4 szklanki białego wina. Dodać pół szklanki drobno posiekanych orzechów włoskich. Wymieszać i odstawić na godzinę do lodówki.

    więcej

  • Pyszne, szybkie śniadanko

    glodnakucharka

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2012-08-26

    1.wlej do miski jogurt 2.maliny zgniataj w palcach i ,,rozcieraj''. Włóż do jogurtu 3.dodaj płatki i otręby 4. Dokładnie wymieszaj i gotowe!

    więcej

  • NALEŚNIKI PO ZBÓJNICKU

    pao77

    powyżej 20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2012-08-10

    1.Ciasto: - 1 opakowanie mrożonego szpinaku (kupiłam w Lidlu, taki rozdrobniony ze śmietaną) - 1 szklanka mleka - 1/2 szklanki wody mineralnej - 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej - 2 jajka - szczypta soli Farsz: - 1 cebula - 1/2 czerwonej papryki - 1/2 kg pieczarek ( lub grzybów...

    więcej

  • Śniadaniowa pasta z Paryżanek

    Gastrosfera

    do 10 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-10-19

    Paryżanki bardzo drobno pokroić. Serek topiony rozgnieść widelcem i wymieszać z majonezem i Paryżankami. Następnie dodać drobno posiekany szczypiorek. Doprawić pieprzem i jeszcze raz wymieszać. Pasta wyśmienicie smakuje na francuskiej bagietce.

    więcej

    Śniadaniowa pasta z Paryżanek
  • Grillowane brokuły z serem

    Gastrosfera

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-06-29

    Przygotowanie: 1. Ser w plastrach kroimy w średniej grubości paseczki 2. Brokuły polewamy łyżką oliwy z oliwek i odstawiamy na minutę. W tym czasie przygotowujemy dresing: drobno pokrojone suszone pomidory mieszamy z oliwą i octem, doprawiamy solą i pieprzem 3. Brokuły układamy na grillu i...

    więcej

    Grillowane brokuły z serem
»kategorie: