Sos koperkowy

Autor: dori

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • mąka
  • margaryna
  • śmietana
  • Vegeta
  • koperek

Jak przygotować:

1. Do garnka wlewamy wodę, wsypujemy Vegetę i dodajemy 1/4 kostki margaryny.
2. Gdy wywar się zagotuje dodajemy drobno posiekany koperek.
3. W kubku mieszamy odrobinę wody z łyżką mąki i zaciągamy tym gotujący się wywar.
4. Dodajemy śmietanę i gotujemy jeszcze przez kilka minut na małym ogniu.

Informacje dodatkowe

Kategoria: inne

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja:

Trudność: średnie

Przepis: zasłyszany

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



inne: podobne przepisy

  • Faszerowane papryki z żółtym serem

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2013-11-12

    Ugotować woreczek ryżu. Na niewielkiej ilości oleju podsmażyć cebulkę, następnie dodać drobno posiekany czosnek. Jak cebulka zmięknie, dodać mięso mielone. Całość doprawić pieprzem i solą i podsmażać aż zacznie się przyrumieniać. Następnie wymieszać w misce ryż, podsmażane mięso z cebulką,...

    więcej

    Faszerowane papryki z żółtym serem
  • Świąteczny karp z serowo – pieczarkowym farszem

    Redaktor

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2016-12-22

    Pieczarki pokroić w cząstki, cebulę w kostkę i podsmażyć na oleju. Odstawić do wystygnięcia, a karpia doprawić solą i pieprzem. Do wystudzonych pieczarek dodać pokrojoną natkę, 80 gramów pokrojonego sera, oraz sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszać i nafaszerować ...

    więcej

    Świąteczny karp z serowo – pieczarkowym farszem
  • Sos chrzanowy Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy!

    Sos chrzanowy

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2016-07-12

    1. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. 2. Smacznego!

    więcej

    Sos chrzanowy Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy!
  • Pesto bazyliowe

    snowLady

    10-20 minut, średnie, powyżej 20zł, 2012-01-08

    1. W moździerzu lub blenderze zmiksuj bazylię. 2. Dodaj oliwę. 3. Wymieszaj z resztą składników

    więcej

    Pesto bazyliowe
  • Grillowane brokuły z serem

    Gastrosfera

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-06-29

    Przygotowanie: 1. Ser w plastrach kroimy w średniej grubości paseczki 2. Brokuły polewamy łyżką oliwy z oliwek i odstawiamy na minutę. W tym czasie przygotowujemy dresing: drobno pokrojone suszone pomidory mieszamy z oliwą i octem, doprawiamy solą i pieprzem 3. Brokuły układamy na grillu i...

    więcej

    Grillowane brokuły z serem
»kategorie: