Sos chrzanowy Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy!

Autor: Sos chrzanowy

Ocena

Twoja ocena

Sos chrzanowy Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy!

Składniki:

  • śmietana 12% „Piątnica” 100g
  • majonez 3 łyżki
  • chrzan tarty 3-4 łyżki
  • sól. cukier do smaku

Jak przygotować:

1. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
2. Smacznego!


Informacje dodatkowe:

Idealny do grillowania !

Informacje dodatkowe

Kategoria: inne

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja: 4

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



inne: podobne przepisy

  • Studenckie jajko marmurkowe

    snowLady

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2010-03-23

    1.Gotujemy jajko w wodzie przez 2 minuty. 2.Dalej jajko w garnku, nie wyciągając, lekko "obijamy" nożem 3.Następnie wrzucamy herbatę. 4.Gotujemy jeszcze przez ok. 10 minut.

    więcej

    Studenckie jajko marmurkowe
  • Szybka owsianka z owocami

    kloi

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2009-10-11

    Płatki( 50g), mleko (300ml) i cynamon gotować na małym ogniu przez około 4 min- cały czas mieszając. Do tego dodać rodzynki i dalej gotować przez jakieś 3 min Zdjąć z ognia, dodać wcześniej pokrojone owoce.

    więcej

  • Faszerowane papryki z żółtym serem

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2013-11-12

    Ugotować woreczek ryżu. Na niewielkiej ilości oleju podsmażyć cebulkę, następnie dodać drobno posiekany czosnek. Jak cebulka zmięknie, dodać mięso mielone. Całość doprawić pieprzem i solą i podsmażać aż zacznie się przyrumieniać. Następnie wymieszać w misce ryż, podsmażane mięso z cebulką,...

    więcej

    Faszerowane papryki z żółtym serem
  • Sos koperkowy

    dori

    10-20 minut, średnie, do 10zł, 2008-09-11

    1. Do garnka wlewamy wodę, wsypujemy Vegetę i dodajemy 1/4 kostki margaryny. 2. Gdy wywar się zagotuje dodajemy drobno posiekany koperek. 3. W kubku mieszamy odrobinę wody z łyżką mąki i zaciągamy tym gotujący się wywar. 4. Dodajemy śmietanę i gotujemy jeszcze przez kilka minut na małym ogniu.

    więcej

  • Czosnkowy dorsz

    Adi

    10-20 minut, średnie, do 10zł, 2008-09-13

    1. Ząbek czosnku obrać i posiekać. Filet z dorsza oprószyć solą, pieprzem i szczyptą ostrej, mielonej papryki, natrzeć posiekanym czosnkiem, z obu stron posypać łyżką mąki, jej nadmiar strzepnąć. 2. Małą cebulę obrać i posiekać. Łyżkę oliwy rozgrzać na patelni, włożyć rybę, posypać cebulą,...

    więcej

»kategorie: