Sos chrzanowy Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy!

Autor: Sos chrzanowy

Ocena

Twoja ocena

Sos chrzanowy Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy!

Składniki:

  • śmietana 12% „Piątnica” 100g
  • majonez 3 łyżki
  • chrzan tarty 3-4 łyżki
  • sól. cukier do smaku

Jak przygotować:

1. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
2. Smacznego!


Informacje dodatkowe:

Idealny do grillowania !

Informacje dodatkowe

Kategoria: inne

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja: 4

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



inne: podobne przepisy

  • Herbaciany duet z soli i łososia podany na grillowanej cukini

    czarna

    10-20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2010-10-06

    1.Łososia i solę pokroić na cienkie paski, oprószyć dokładnie herbatą, solą, białym pieprzem, połączyć razem tworząc plecionkę, odstawić na kilka godz. w chłodne miejsce. 2. Następnie piec ok. 10 min. w temp. 130 st. 3. Cukinię pokroić w plastry oprószyć solą, rozmarynem, usmażyć na ryglowanej...

    więcej

    Herbaciany duet z soli i łososia podany na grillowanej cukini
  • Śniadaniowa pasta z Paryżanek

    Gastrosfera

    do 10 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-10-19

    Paryżanki bardzo drobno pokroić. Serek topiony rozgnieść widelcem i wymieszać z majonezem i Paryżankami. Następnie dodać drobno posiekany szczypiorek. Doprawić pieprzem i jeszcze raz wymieszać. Pasta wyśmienicie smakuje na francuskiej bagietce.

    więcej

    Śniadaniowa pasta z Paryżanek
  • PUSZYSTY OMLET Z JOGURTEM NATURALNYM, BANANEM I KIWI

    Żyj smacznie i zdrowo

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2016-04-07

    1.Oddziel żółtka od białek. Utrzyj żółtka z brązowym cukrem, cukrem wanilinowym i proszkiem do pieczenia na gładką masę. 2.W osobnej misce ubij pianę z białek, aż będzie sztywna. Powoli dodawaj pianę i delikatnie mieszaj z utartymi żółtkami. 3.Wlej masę na rozgrzaną...

    więcej

    PUSZYSTY OMLET Z JOGURTEM NATURALNYM, BANANEM I KIWI
  • Sok z rabarbaru

    snowLady

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2010-05-19

    1.Rabarbar kroimy na drobne kawałki. Dolewamy wodę i gotujemy do miękkości. 2.Następnie przecieramy przez ściereczkę 3.Dalej sok na gaz i wsypujemy cukier, cukier waniliowy i sok z cytryny. Gotujemy na małym gazie ok 30 min. Syrop jest bardzo słodki i ładnie pachnie.

    więcej

  • Polenta zapiekana z serem i pomidorkami koktajlowymi

    Szef Kuchni

    powyżej 20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2017-08-22

    Kaszkę kukurydzianą wsypać do zimnej, osolonej wody i często mieszając doprowadzić do wrzenia. Gotować na wolnym ogniu ok. 40 minut, nie zapominając o mieszaniu. Gdy kaszka wchłonie całą wodę i będzie już miękka dodać masło i wymieszać. Niskie naczynie do zapiekania wysmarować masłem. Wyłożyć...

    więcej

»kategorie: