Sałatka z grillowanym kurczakiem i tartym serem

Autor: Gastrosfera

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • - mix sałat
  • - 50 g sera żółtego Gouda MSM Mońki w bloku
  • - 1 pomidor

Jak przygotować:

Przygotowanie:
Sałatę, pomidora i rzodkiewki umyć. Pomidora pokroić w ósemki, rzodkiewkę w plasterki, a cebulę w krążki. Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w paseczki i posypać papryką, solą oraz pieprzem Rozgrzać patelnię grillową i usmażyć. Na talerzu ułożyć sałatę, pomidora, rzodkiewkę i cebulę oraz usmażone mięso z kurczaka. Ser zetrzeć na tarce na drobnych oczkach i posypać sałatkę.
Smacznego!

Informacje dodatkowe

Kategoria: inne

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja:

Trudność: łatwe

Przepis: własny

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



inne: podobne przepisy

  • sos Yogurtowy Ani np. do kurczaka, sałatki

    ania

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2008-06-13

    Do małego kubaczka jogurtu naturalnego dodać dosyć sporo curry. Nie bać się barwy, im bardziej pomarańczowo-żółty tym lepiej. Do smaku doprawić następnie. Ja dodaję go najczęściej do smażących się jeszcze piersi z kurczaka i trzymam na patelni ok.3-4 min. Pyszne!!!

    więcej

  • sosik, sos czosnkowy

    asienka

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2009-05-04

    W równych proporcjach wymieszać majonez, najlepiej dekoracyjny Winiary ze śmietanką 18% (np. 3 łyżki majonezu i 3 łyżki śmietany). Dodać wyciśnięte ząbki czosnku (więcej czosnku to bardziej intensywny sosik:)). Do tak przygotowanego sosu dodać zioła prowansalskie i...

    więcej

  • Szybki sos pomidorowy do pizzy

    snowLady

    do 10 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-01-08

    1. Zmiksowane pomidory wymieszać z resztą składników. 2. Smarować sosem ciasto na pizzę.

    więcej

    Szybki sos pomidorowy do pizzy
  • Sos jogurtowo-czosnkowy.

    Relativity

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2010-02-14

    Jogurt naturalny wymieszać z majonezem w proporcji 1:4. Dodać drobno pokrojony lub sproszkowany czosnek, zioła prowansalskie, vegetę i miętę (opcjonalnie). Skropić cytryną, wymieszać.

    więcej

  • Suflet herbaciany

    gotująca

    powyżej 20 minut, średnie, do 10zł, 2011-08-04

    1. Herbatę zaparzyć w szklance wrzątku, przecedzić, a następnie schłodzić. 2. Z masła i mąki przygotować jasną zasmażkę. Następnie, mieszając, rozprowadzić ją zimną herbatą, a gdy zgęstnieje, dodawać po jednym żółtku, mieszając i nie doprowadzając masy do wrzenia. 3.Zdjąć z ognia i...

    więcej

»kategorie: