PUSZYSTY OMLET Z JOGURTEM NATURALNYM, BANANEM I KIWI

Autor: Żyj smacznie i zdrowo

Ocena

Twoja ocena

PUSZYSTY OMLET Z JOGURTEM NATURALNYM, BANANEM I KIWI

Składniki:

  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cukru wanilinowego
  • 1 łyżeczka brązowego cukru
  • 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego
  • 1 banan
  • 1 kiwi
  • kilka kropel oleju rzepakowego rafinowanego

Jak przygotować:

1.Oddziel żółtka od białek. Utrzyj żółtka z brązowym cukrem, cukrem wanilinowym i proszkiem do pieczenia na gładką masę.

2.W osobnej misce ubij pianę z białek, aż będzie sztywna. Powoli dodawaj pianę i delikatnie mieszaj z utartymi żółtkami.

3.Wlej masę na rozgrzaną patelnię z olejem rzepakowym i smaż na wolnym ogniu przez 1,5 minuty. Obróć na drugą stronę i smaż jeszcze przez minutę.

4.Obierz i pokrój owoce. Posmaruj omlet gęstym jogurtem naturalnym, a na wierzchu udekoruj owocami.


Informacje dodatkowe:

Przepis pochodzący z Książki z Przepisami Programu Edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo"

Informacje dodatkowe

Kategoria: inne

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja: 1 omlet

Trudność: łatwe

Przepis: znaleziony

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



inne: podobne przepisy

  • Sos różowy

    Mosti

    do 10 minut, łatwe, 10-20zł, 2008-09-15

    Wymieszać: dwie łyżki majonezu, łyżkę keczupu, łyżkę musztardy i przeciśnięty mały ząbek czosnku, i można dodać szczyptę cukru.

    więcej

  • Czosnkowy dorsz

    Adi

    10-20 minut, średnie, do 10zł, 2008-09-13

    1. Ząbek czosnku obrać i posiekać. Filet z dorsza oprószyć solą, pieprzem i szczyptą ostrej, mielonej papryki, natrzeć posiekanym czosnkiem, z obu stron posypać łyżką mąki, jej nadmiar strzepnąć. 2. Małą cebulę obrać i posiekać. Łyżkę oliwy rozgrzać na patelni, włożyć rybę, posypać cebulą,...

    więcej

  • Sos orzechowy

    dori

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2008-09-11

    Drobno posiekany czosnek (2-3 ząbki) utrzeć z solą, cukrem i sokiem z cytryny. Wymieszać z połową szklanki majonezu i 1/4 szklanki białego wina. Dodać pół szklanki drobno posiekanych orzechów włoskich. Wymieszać i odstawić na godzinę do lodówki.

    więcej

  • Herbaciany duet z soli i łososia podany na grillowanej cukini

    czarna

    10-20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2010-10-06

    1.Łososia i solę pokroić na cienkie paski, oprószyć dokładnie herbatą, solą, białym pieprzem, połączyć razem tworząc plecionkę, odstawić na kilka godz. w chłodne miejsce. 2. Następnie piec ok. 10 min. w temp. 130 st. 3. Cukinię pokroić w plastry oprószyć solą, rozmarynem, usmażyć na ryglowanej...

    więcej

    Herbaciany duet z soli i łososia podany na grillowanej cukini
  • Sos chrzanowy Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy!

    Sos chrzanowy

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2016-07-12

    1. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. 2. Smacznego!

    więcej

    Sos chrzanowy Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy!
»kategorie: