Placuszki na maślance z płatkami Lubella Corn Flakes Kakao i Miód

Autor: MBC

Ocena

Twoja ocena

Placuszki na maślance z płatkami Lubella Corn Flakes Kakao i Miód

Składniki:

  • 1 szklanka płatków Lubella Corn Flakes Kakao i Miód
  • 1 szklanka maślanki
  • 200 g mąki pszennej
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • szczypta soli
  • 1 jajo

Jak przygotować:

1.Maślankę mieszamy z jajkiem i dodajemy pozostałe składniki – oprócz płatków. Intensywnie mieszamy łyżką do momentu, aż w cieście nie będzie grudek. Dodajemy płatki i całość delikatnie mieszamy.
2.Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Nakładamy pełną łyżkę ciasta i smażymy placuszki z obu stron do momentu, aż się zrumienią. Odkładamy na papierową serwetkę.
3.d podaniem oprószamy cukrem pudrem.

Informacje dodatkowe

Kategoria: inne

Przewidywana cena: powyżej 20zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja:

Trudność: łatwe

Przepis: znaleziony

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



inne: podobne przepisy

  • Herbaciany duet z soli i łososia podany na grillowanej cukini

    czarna

    10-20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2010-10-06

    1.Łososia i solę pokroić na cienkie paski, oprószyć dokładnie herbatą, solą, białym pieprzem, połączyć razem tworząc plecionkę, odstawić na kilka godz. w chłodne miejsce. 2. Następnie piec ok. 10 min. w temp. 130 st. 3. Cukinię pokroić w plastry oprószyć solą, rozmarynem, usmażyć na ryglowanej...

    więcej

    Herbaciany duet z soli i łososia podany na grillowanej cukini
  • Faszerowane papryki z żółtym serem

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2013-11-12

    Ugotować woreczek ryżu. Na niewielkiej ilości oleju podsmażyć cebulkę, następnie dodać drobno posiekany czosnek. Jak cebulka zmięknie, dodać mięso mielone. Całość doprawić pieprzem i solą i podsmażać aż zacznie się przyrumieniać. Następnie wymieszać w misce ryż, podsmażane mięso z cebulką,...

    więcej

    Faszerowane papryki z żółtym serem
  • NALEŚNIKI PO ZBÓJNICKU

    pao77

    powyżej 20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2012-08-10

    1.Ciasto: - 1 opakowanie mrożonego szpinaku (kupiłam w Lidlu, taki rozdrobniony ze śmietaną) - 1 szklanka mleka - 1/2 szklanki wody mineralnej - 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej - 2 jajka - szczypta soli Farsz: - 1 cebula - 1/2 czerwonej papryki - 1/2 kg pieczarek ( lub grzybów...

    więcej

  • sosik, sos czosnkowy

    asienka

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2009-05-04

    W równych proporcjach wymieszać majonez, najlepiej dekoracyjny Winiary ze śmietanką 18% (np. 3 łyżki majonezu i 3 łyżki śmietany). Dodać wyciśnięte ząbki czosnku (więcej czosnku to bardziej intensywny sosik:)). Do tak przygotowanego sosu dodać zioła prowansalskie i...

    więcej

  • Szpinakowy placek

    Lidka

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2008-09-12

    1. Szpinak dokładnie umyj, osącz i dość grubo pokrój. 2. Na dużej patelni rozgrzej kilka łyżek masła, wrzuć szpinak, krótko podsmaż. 3. 5 jajek wbij do miski, utrzyj z pół szklanki mąki, 3 łyżkami śmietany, zmiażdżonymi ząbkami czosnku (4-5) i przyprawami. Masę połącz z przesmażonym...

    więcej