pieczona ryba w folii

Autor: Gosia

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • ryba - filety
  • masło
  • sól
  • pieprz
  • wegeta
  • folia aluminiowa
  • ryba

Jak przygotować:

Przygotowanie trwa 3 min:)
1. filet rybny rozmrażamy, osączamy i układamy na folii. Dodajemy łyżeczkę masła i posypujemy wszystkimi przyprawami jakie mamy - najlepiej smakuje z vegetą. Zamykamy ściśle folię i wkładamy do blachy
2. pieczemy w temp. 200 stopni przez 20 min


Informacje dodatkowe:

ilość ryb zależny od apetytu, ale ryba po pieczeniu zmniejszy się ok 30%!

Informacje dodatkowe

Kategoria: inne

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: do 10 minut

Porcja: 1 porcja

Trudność: łatwe

Przepis: zasłyszany

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



inne: podobne przepisy

  • Pasta jajeczna na kanapke

    Niki87

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2012-05-22

    1.ok 6-8szt(jak kto woli) gotujemy na twardo, po ostudzeniu trzemy wszystkie jajka na dużym oczku od tarki. I następnie dodajemy drobno posiekanej cebuli i troszku szczypiorku wedle uznania. 2.Na końcu dodajemy startego zółtego sera. Wszystkie składniki mieszamy i dodajemy majonezu bądź...

    więcej

  • Letnia zapiekanka z papryką

    gastrosfera

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2015-08-06

    Bułkę posmarować przekrojonym ząbkiem czosnku, aby nabrała aromatu. Pieczarki i cebulę drobno posiekać i lekko podsmażyć na oliwie, następnie ułożyć na bułce i posypać obficie serem. Papryki i kiełbaskę i brokuła pokroić i położyć na wierzchu. Zapiekankę włożyć na kilka minut do piekarnika...

    więcej

    Letnia zapiekanka z papryką
  • Pstrąg pieczony z herbacianym masłem

    czarna

    10-20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2010-10-06

    1.Pstrąga oczyścić, wypełnić masłem wymieszanym z herbatą, z zewnątrz oprószyć pieprzem cytrynowym, skropić oliwą, odstawić w chłodne miejsce na kilka godz. 2. Piec 25 min. w temp. 150 st. lub przyrządzić na grillu.

    więcej

    Pstrąg pieczony z herbacianym masłem
  • Tarta grzybowa z sosem pieczarkowym

    Gastrosfera

    10-20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2013-08-08

    1. - cebula 1 średnia sztuka - masło 1 łyżka - podgrzybek świeży lub mrożony 250 g - kurki świeże lub mrożone 250 g - pieczarka świeża ...

    więcej

    Tarta grzybowa z sosem pieczarkowym
  • zupka chinska inaczej

    Uschata

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2008-10-11

    1. pierś z kurczaka obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, dodać drobno posiekana cebule i czosnek. 2. w międzyczasie zalać makaron, z chińskiej zupki, gorącą woda (WAŻNE! nie dodawać dołączonej do zupki przyprawy, będzie potrzebne póĹşniej). 3. gdy makaron będzie juz gotowy,...

    więcej

»kategorie: