pieczona ryba w folii

Autor: Gosia

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • ryba - filety
  • masło
  • sól
  • pieprz
  • wegeta
  • folia aluminiowa
  • ryba

Jak przygotować:

Przygotowanie trwa 3 min:)
1. filet rybny rozmrażamy, osączamy i układamy na folii. Dodajemy łyżeczkę masła i posypujemy wszystkimi przyprawami jakie mamy - najlepiej smakuje z vegetą. Zamykamy ściśle folię i wkładamy do blachy
2. pieczemy w temp. 200 stopni przez 20 min


Informacje dodatkowe:

ilość ryb zależny od apetytu, ale ryba po pieczeniu zmniejszy się ok 30%!

Informacje dodatkowe

Kategoria: inne

Przewidywana cena: do 10zł

Czas wykonania: do 10 minut

Porcja: 1 porcja

Trudność: łatwe

Przepis: zasłyszany

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



inne: podobne przepisy

  • Biała ryba z herbatą

    gotująca

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2011-08-04

    1. Rozgrzać piekarnik do 225 stopni. Tacę, na której będzie pieczona ryba posmarować olejem. 2. Położyć na niej rybę. Następnie posypać ją 1 szczyptą pieprzu, soli i czosnku. Skropić mlekiem i winem. Później rozsypać na rybie zawartość 1 saszetki herbaty. Położyć na rybie cebulę i...

    więcej

    Biała ryba z herbatą
  • Świąteczny karp z serowo – pieczarkowym farszem

    Redaktor

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2016-12-22

    Pieczarki pokroić w cząstki, cebulę w kostkę i podsmażyć na oleju. Odstawić do wystygnięcia, a karpia doprawić solą i pieprzem. Do wystudzonych pieczarek dodać pokrojoną natkę, 80 gramów pokrojonego sera, oraz sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszać i nafaszerować ...

    więcej

    Świąteczny karp z serowo – pieczarkowym farszem
  • Pierożek a’la lasagne

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2013-10-22

    Międzybrodzki Makaron pierożek – 250 g Łopatka wieprzowa – ½ kg Cebula – 2 szt. Czosnek – 5 ząbków Pomidory pelati– 2 małe puszki Olej – 3 łyżki Sól, pieprz, papryka słodka, zioła prowansalskie

    więcej

    Pierożek a’la lasagne
  • Herbaciany duet z soli i łososia podany na grillowanej cukini

    czarna

    10-20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2010-10-06

    1.Łososia i solę pokroić na cienkie paski, oprószyć dokładnie herbatą, solą, białym pieprzem, połączyć razem tworząc plecionkę, odstawić na kilka godz. w chłodne miejsce. 2. Następnie piec ok. 10 min. w temp. 130 st. 3. Cukinię pokroić w plastry oprószyć solą, rozmarynem, usmażyć na ryglowanej...

    więcej

    Herbaciany duet z soli i łososia podany na grillowanej cukini
  • tortilla wg mnie:)

    kloi

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2009-04-18

    1.szklankę wody, szklankę mleka, jedno jajko, szczyptę soli, 2 lub 3 łyżki oleju zmieszać z taką ilością mąki aż powstanie konsystencja przypominająca śmietanę 2.No i na małej ilości oleju ( łyżce) smażyć naleśniki 3. 3 marchewki średniej wielkości pokroić w kosteczkę i gotować w słonej...

    więcej

»kategorie: