Pesto bazyliowe

Autor: snowLady (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Pesto bazyliowe

Składniki:

  • liście bazylii i z 1 krzaczka
  • 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
  • sól do smaku
  • 1/4 szklanki oliwy
  • 2 - 3 łyżki startego parmezanu
  • opcjonalnie garść orzeszków pinii

Jak przygotować:

1. W moździerzu lub blenderze zmiksuj bazylię.
2. Dodaj oliwę.
3. Wymieszaj z resztą składników


Informacje dodatkowe:

Najlepiej pesto podać z makaronem.

Informacje dodatkowe

Kategoria: inne

Przewidywana cena: powyżej 20zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja: ok 200 ml pesto dla

Trudność: średnie

Przepis: znaleziony

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



inne: podobne przepisy

  • zupka chinska inaczej

    Uschata

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2008-10-11

    1. pierś z kurczaka obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, dodać drobno posiekana cebule i czosnek. 2. w międzyczasie zalać makaron, z chińskiej zupki, gorącą woda (WAŻNE! nie dodawać dołączonej do zupki przyprawy, będzie potrzebne póĹşniej). 3. gdy makaron będzie juz gotowy,...

    więcej

  • Pyszne, szybkie śniadanko

    glodnakucharka

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2012-08-26

    1.wlej do miski jogurt 2.maliny zgniataj w palcach i ,,rozcieraj''. Włóż do jogurtu 3.dodaj płatki i otręby 4. Dokładnie wymieszaj i gotowe!

    więcej

  • omlet

    martucha984

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2009-06-01

    1.dwa jajka rozbic na talerzu, ubić trzepaczka lub mikserem 2.na rozgrzany olej na patelni wylać ubite jajka, smażyć aż bedzie kolor rumiany 3.przewrócić na drugą stronę, dodać szynke i żółty ser, smażyć aż ser się nie roztopi 4.gotowe dane wyłożyć na talerz, dodać pokrojonego pomidora,...

    więcej

  • sos musztardowy

    goha

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2012-05-15

    1.jogurt (najlepiej grecki) przelać do miski 2.dodać po dużej łyżce musztardy ostrej (sarepska) i łagodnej (delikatesowa) 3.dodać max 1/2 słoika musztardy francuskiej 4.posolic i popieprzyć do smaku 5.jeżeli ktoś ma potrzebę można dodać łyzkę majonezu do smaku

    więcej

  • Czosnkowy dorsz

    Adi

    10-20 minut, średnie, do 10zł, 2008-09-13

    1. Ząbek czosnku obrać i posiekać. Filet z dorsza oprószyć solą, pieprzem i szczyptą ostrej, mielonej papryki, natrzeć posiekanym czosnkiem, z obu stron posypać łyżką mąki, jej nadmiar strzepnąć. 2. Małą cebulę obrać i posiekać. Łyżkę oliwy rozgrzać na patelni, włożyć rybę, posypać cebulą,...

    więcej

»kategorie: