Pasta ze słonecznika

Autor: Roslinka (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • łuskany słonecznik
  • sól

Jak przygotować:

Ziarna słonecznika prażyć na suchej patelni z solą. Gdy zbrązowieją, gorące wsypać do blendera i zalać przegotowaną wodą tak, aby zakryła ziarna. Miksować do uzyskania konsystencji gęstej pasty.

Informacje dodatkowe

Kategoria: inne

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja:

Trudność: łatwe

Przepis: zasłyszany

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



inne: podobne przepisy

  • Pierożek a’la lasagne

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2013-10-22

    Międzybrodzki Makaron pierożek – 250 g Łopatka wieprzowa – ½ kg Cebula – 2 szt. Czosnek – 5 ząbków Pomidory pelati– 2 małe puszki Olej – 3 łyżki Sól, pieprz, papryka słodka, zioła prowansalskie

    więcej

    Pierożek a’la lasagne
  • Pstrąg pieczony z herbacianym masłem

    czarna

    10-20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2010-10-06

    1.Pstrąga oczyścić, wypełnić masłem wymieszanym z herbatą, z zewnątrz oprószyć pieprzem cytrynowym, skropić oliwą, odstawić w chłodne miejsce na kilka godz. 2. Piec 25 min. w temp. 150 st. lub przyrządzić na grillu.

    więcej

    Pstrąg pieczony z herbacianym masłem
  • Studenckie jajko marmurkowe

    snowLady

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2010-03-23

    1.Gotujemy jajko w wodzie przez 2 minuty. 2.Dalej jajko w garnku, nie wyciągając, lekko "obijamy" nożem 3.Następnie wrzucamy herbatę. 4.Gotujemy jeszcze przez ok. 10 minut.

    więcej

    Studenckie jajko marmurkowe
  • Stromboli z serem żółtym i brokułami

    Gość

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2015-10-20

    Drożdże pokruszyć, dodać cukier i 3 łyżki ciepłej wody, wymieszać. Tak przygotowany zaczyn przykryć i odstawić na 20 minut. Wymieszać mąkę z solą, dodać oliwę i wodę, wyrobić ciasto. Powinno być gęste, elastyczne i delikatnie lepić się do dłoni. Wyrobione ciasto przykryć ściereczką lub folią...

    więcej

    Stromboli z serem żółtym i brokułami
  • zupka chinska inaczej

    Uschata

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2008-10-11

    1. pierś z kurczaka obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, dodać drobno posiekana cebule i czosnek. 2. w międzyczasie zalać makaron, z chińskiej zupki, gorącą woda (WAŻNE! nie dodawać dołączonej do zupki przyprawy, będzie potrzebne póĹşniej). 3. gdy makaron będzie juz gotowy,...

    więcej

»kategorie: