Pasta ze słonecznika

Autor: Roslinka (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • łuskany słonecznik
  • sól

Jak przygotować:

Ziarna słonecznika prażyć na suchej patelni z solą. Gdy zbrązowieją, gorące wsypać do blendera i zalać przegotowaną wodą tak, aby zakryła ziarna. Miksować do uzyskania konsystencji gęstej pasty.

Informacje dodatkowe

Kategoria: inne

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja:

Trudność: łatwe

Przepis: zasłyszany

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



inne: podobne przepisy

  • Faszerowana cukinia

    BiBi

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2008-09-13

    1. Cukinie przekrój wzdłuż na pół, wydrąż i oprósz solą. 2. Cebulę posiekaj i zrumień na oleju. 3. Z pomidorków usuń pestki, miąższ posiekaj. 4. Szynkę pokrój, połącz z cebulą, pomidorkami i posiekanym ząbkiem czosnku. Przypraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. 5. Napełnij cukinie farszem i...

    więcej

  • polecane dla leniuchow :)szybka kolacja lub sniadanie

    lussessitta

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2009-02-04

    1.pokroic chleb-jak na kanapki/ilosc w zaleznosci od apetytu :) 2.rozbic i rozklepac jajka /w zaleznosci od ilosci kanapek 3.do rozklepanych jajek dodac przyprawy wg gustu,smaku.Moze to byg wegeta,lub tylko sol i pieprz.Rozgrzac patelnie z odrobina tłuszczu,obtaczac chleb w jajku i...

    więcej

  • Karp wigilijny po luterańsku - tradycyjny przepis wrocławski

    spacerownik

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2008-10-02

    1 oczyszczony karp 6 listków laurowych 4 duże cebule 1 butelka ciemnego piwa sól i pieprz do smaku Cebulę zeszklić, dorzucić karpia i liście laurowe, zalać ciemnym piwem, dusić na małym ogniu przez około 30 minut, w międzyczasie soląc i pieprząc do smaku (zależy od wielkości karpia). W...

    więcej

  • sosik, sos czosnkowy

    asienka

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2009-05-04

    W równych proporcjach wymieszać majonez, najlepiej dekoracyjny Winiary ze śmietanką 18% (np. 3 łyżki majonezu i 3 łyżki śmietany). Dodać wyciśnięte ząbki czosnku (więcej czosnku to bardziej intensywny sosik:)). Do tak przygotowanego sosu dodać zioła prowansalskie i...

    więcej

  • Dzika flądra leśna

    fraupilz

    do 10 minut, łatwe, 10-20zł, 2010-04-03

    1. Filet obficie posypać z obu stron czosnkiem i przyprawami. 2. Usmażyć na głębokim oleju aż do zarumienienia się.

    więcej

»kategorie: