Pasta ze słonecznika

Autor: Roslinka (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • łuskany słonecznik
  • sól

Jak przygotować:

Ziarna słonecznika prażyć na suchej patelni z solą. Gdy zbrązowieją, gorące wsypać do blendera i zalać przegotowaną wodą tak, aby zakryła ziarna. Miksować do uzyskania konsystencji gęstej pasty.

Informacje dodatkowe

Kategoria: inne

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja:

Trudność: łatwe

Przepis: zasłyszany

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



inne: podobne przepisy

  • Prosty sos do frytek

    snowLady

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2010-01-15

    1.Mieszamy ketchup z majonezem, ilość wg uznania. 2.Kroimy bardzo drobno paprykę (najlepiej czerwoną). 3.Dodajemy niewielką ilość oregano. 4.Mieszamy wszystkie składniki.

    więcej

  • NALEŚNIKI PO ZBÓJNICKU

    pao77

    powyżej 20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2012-08-10

    1.Ciasto: - 1 opakowanie mrożonego szpinaku (kupiłam w Lidlu, taki rozdrobniony ze śmietaną) - 1 szklanka mleka - 1/2 szklanki wody mineralnej - 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej - 2 jajka - szczypta soli Farsz: - 1 cebula - 1/2 czerwonej papryki - 1/2 kg pieczarek ( lub grzybów...

    więcej

  • Grillowane brokuły z serem

    Gastrosfera

    10-20 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-06-29

    Przygotowanie: 1. Ser w plastrach kroimy w średniej grubości paseczki 2. Brokuły polewamy łyżką oliwy z oliwek i odstawiamy na minutę. W tym czasie przygotowujemy dresing: drobno pokrojone suszone pomidory mieszamy z oliwą i octem, doprawiamy solą i pieprzem 3. Brokuły układamy na grillu i...

    więcej

    Grillowane brokuły z serem
  • napoj;sprite

    grazia

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2011-08-20

    1.dodać wszystko dodać wszystko do jedno-litrowej miarki i zamieszać łyżką. najlepiej smakuje latem z kostkami lodu. 2. 3.

    więcej

  • Szpinakowy placek

    Lidka

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2008-09-12

    1. Szpinak dokładnie umyj, osącz i dość grubo pokrój. 2. Na dużej patelni rozgrzej kilka łyżek masła, wrzuć szpinak, krótko podsmaż. 3. 5 jajek wbij do miski, utrzyj z pół szklanki mąki, 3 łyżkami śmietany, zmiażdżonymi ząbkami czosnku (4-5) i przyprawami. Masę połącz z przesmażonym...

    więcej

»kategorie: