Pasta ze słonecznika

Autor: Roslinka (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • łuskany słonecznik
  • sól

Jak przygotować:

Ziarna słonecznika prażyć na suchej patelni z solą. Gdy zbrązowieją, gorące wsypać do blendera i zalać przegotowaną wodą tak, aby zakryła ziarna. Miksować do uzyskania konsystencji gęstej pasty.

Informacje dodatkowe

Kategoria: inne

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja:

Trudność: łatwe

Przepis: zasłyszany

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



inne: podobne przepisy

  • polecane dla leniuchow :)szybka kolacja lub sniadanie

    lussessitta

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2009-02-04

    1.pokroic chleb-jak na kanapki/ilosc w zaleznosci od apetytu :) 2.rozbic i rozklepac jajka /w zaleznosci od ilosci kanapek 3.do rozklepanych jajek dodac przyprawy wg gustu,smaku.Moze to byg wegeta,lub tylko sol i pieprz.Rozgrzac patelnie z odrobina tłuszczu,obtaczac chleb w jajku i...

    więcej

  • Tarta grzybowa z sosem pieczarkowym

    Gastrosfera

    10-20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2013-08-08

    1. - cebula 1 średnia sztuka - masło 1 łyżka - podgrzybek świeży lub mrożony 250 g - kurki świeże lub mrożone 250 g - pieczarka świeża ...

    więcej

    Tarta grzybowa z sosem pieczarkowym
  • Grzanki francuskie

    Yossarian

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2008-06-11

    Rozbełtać jajka z mlekiem (~pół jajka i łyżka mleka na grzankę), ewentualnie dosypać przyprawy (papryka, oregano, bazylia czy co komu pasi). Kolejne kromki zostawiać w mleku z jajkami do nasiąknięcia. Następnie pokryć je sobie warzywami wg upodobania i przykryć plastrem żółtego...

    więcej

  • Sos orzechowy

    dori

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2008-09-11

    Drobno posiekany czosnek (2-3 ząbki) utrzeć z solą, cukrem i sokiem z cytryny. Wymieszać z połową szklanki majonezu i 1/4 szklanki białego wina. Dodać pół szklanki drobno posiekanych orzechów włoskich. Wymieszać i odstawić na godzinę do lodówki.

    więcej

  • Szpinakowy placek

    Lidka

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2008-09-12

    1. Szpinak dokładnie umyj, osącz i dość grubo pokrój. 2. Na dużej patelni rozgrzej kilka łyżek masła, wrzuć szpinak, krótko podsmaż. 3. 5 jajek wbij do miski, utrzyj z pół szklanki mąki, 3 łyżkami śmietany, zmiażdżonymi ząbkami czosnku (4-5) i przyprawami. Masę połącz z przesmażonym...

    więcej

»kategorie: