Pasta ze słonecznika

Autor: Roslinka (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • łuskany słonecznik
  • sól

Jak przygotować:

Ziarna słonecznika prażyć na suchej patelni z solą. Gdy zbrązowieją, gorące wsypać do blendera i zalać przegotowaną wodą tak, aby zakryła ziarna. Miksować do uzyskania konsystencji gęstej pasty.

Informacje dodatkowe

Kategoria: inne

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja:

Trudność: łatwe

Przepis: zasłyszany

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



inne: podobne przepisy

  • Podlaskie przysmaki na wielkanocny stół – babka ziemniaczana z serem ż&oac

    Gastrosfera

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2016-03-24

    Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na tarce na drobnym oczku. Odsączyć z nadmiaru wody. Boczek pokroić w paseczki, kiełbasę w kostkę i podsmażyć na patelni na złoty kolor. Połączyć z ziemniakami, dodać jajka, wyciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy, mąkę i kurkumę. Wszystko dokładnie wymieszać. ...

    więcej

     Podlaskie przysmaki na wielkanocny stół – babka ziemniaczana z serem ż&oac
  • Śniadaniowa pasta z Paryżanek

    Gastrosfera

    do 10 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-10-19

    Paryżanki bardzo drobno pokroić. Serek topiony rozgnieść widelcem i wymieszać z majonezem i Paryżankami. Następnie dodać drobno posiekany szczypiorek. Doprawić pieprzem i jeszcze raz wymieszać. Pasta wyśmienicie smakuje na francuskiej bagietce.

    więcej

    Śniadaniowa pasta z Paryżanek
  • winegret (wersja podstawowa)

    zenon-a

    do 10 minut, łatwe, 10-20zł, 2008-08-07

    1. Do miski wsypać sól i pieprz, wlać ocet, mieszać, aż sól całkowicie się rozpuści. 2. Cienkim strumieniem wlewać oliwę, przez cały czas mieszając, aż składniki idealnie się połączą. 3. Dodać przyprawy i zioła.

    więcej

  • Pasta jajeczna na kanapke

    Niki87

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2012-05-22

    1.ok 6-8szt(jak kto woli) gotujemy na twardo, po ostudzeniu trzemy wszystkie jajka na dużym oczku od tarki. I następnie dodajemy drobno posiekanej cebuli i troszku szczypiorku wedle uznania. 2.Na końcu dodajemy startego zółtego sera. Wszystkie składniki mieszamy i dodajemy majonezu bądź...

    więcej

  • Fu łazi

    snowLady

    do 10 minut, dla orłów, powyżej 20zł, 2010-04-01

    1.Wszystkie składniki obieramy ze skórki. 2.Następnie kroimy julienne. 3.Całość mieszamy z margaryna. 4. Wkładamy do plastikowej miski i pieczemy w temp. 200 st. C. 5.Można podać z chrzanem. Smacznego!

    więcej

    Fu łazi
»kategorie: