Pasta ze słonecznika

Autor: Roslinka (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • łuskany słonecznik
  • sól

Jak przygotować:

Ziarna słonecznika prażyć na suchej patelni z solą. Gdy zbrązowieją, gorące wsypać do blendera i zalać przegotowaną wodą tak, aby zakryła ziarna. Miksować do uzyskania konsystencji gęstej pasty.

Informacje dodatkowe

Kategoria: inne

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja:

Trudność: łatwe

Przepis: zasłyszany

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



inne: podobne przepisy

  • Sos różowy

    Mosti

    do 10 minut, łatwe, 10-20zł, 2008-09-15

    Wymieszać: dwie łyżki majonezu, łyżkę keczupu, łyżkę musztardy i przeciśnięty mały ząbek czosnku, i można dodać szczyptę cukru.

    więcej

  • Chutney paprykowy

    pati

    powyżej 20 minut, dla orłów, 10-20zł, 2008-09-08

    1. Paprykę (po jednej żółtej i czerwonej), cebulę i jabłko oczyścić i pokroić w niewielką kostkę. Każdy ze składników odłożyć osobno. 2. Pomidory (dwa duże lub kilka małych) sparzyć, ściągnąć skórkę, usunąć pestki i posiekać. 3. Cebulę zeszklić na kilku łyżkach oleju, dodać...

    więcej

  • Faszerowana cukinia

    BiBi

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2008-09-13

    1. Cukinie przekrój wzdłuż na pół, wydrąż i oprósz solą. 2. Cebulę posiekaj i zrumień na oleju. 3. Z pomidorków usuń pestki, miąższ posiekaj. 4. Szynkę pokrój, połącz z cebulą, pomidorkami i posiekanym ząbkiem czosnku. Przypraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. 5. Napełnij cukinie farszem i...

    więcej

  • Studenckie jajko marmurkowe

    snowLady

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2010-03-23

    1.Gotujemy jajko w wodzie przez 2 minuty. 2.Dalej jajko w garnku, nie wyciągając, lekko "obijamy" nożem 3.Następnie wrzucamy herbatę. 4.Gotujemy jeszcze przez ok. 10 minut.

    więcej

    Studenckie jajko marmurkowe
  • Śniadaniowa pasta z Paryżanek

    Gastrosfera

    do 10 minut, łatwe, 10-20zł, 2012-10-19

    Paryżanki bardzo drobno pokroić. Serek topiony rozgnieść widelcem i wymieszać z majonezem i Paryżankami. Następnie dodać drobno posiekany szczypiorek. Doprawić pieprzem i jeszcze raz wymieszać. Pasta wyśmienicie smakuje na francuskiej bagietce.

    więcej

    Śniadaniowa pasta z Paryżanek
»kategorie: