Pasta ze słonecznika

Autor: Roslinka (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • łuskany słonecznik
  • sól

Jak przygotować:

Ziarna słonecznika prażyć na suchej patelni z solą. Gdy zbrązowieją, gorące wsypać do blendera i zalać przegotowaną wodą tak, aby zakryła ziarna. Miksować do uzyskania konsystencji gęstej pasty.

Informacje dodatkowe

Kategoria: inne

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja:

Trudność: łatwe

Przepis: zasłyszany

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



inne: podobne przepisy

  • Hot-dogi z „Parówkami z szynki” i warzywami

    Gastrosfera

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2013-09-05

    Parówki wystarczy ugotować lub podsmażyć. W tym czasie należy przygotować bułki typu paluch, do hot-dogów, czyli zrobić wzdłuż nich nacięcie, posmarować masłem i podpiec. Następnie opieczone bułki posmarować ketchupem, wyłożyć sałatą, włożyć kawałeczki pomidora, zielonego...

    więcej

     Hot-dogi z „Parówkami z szynki” i warzywami
  • Szybka owsianka z owocami

    kloi

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2009-10-11

    Płatki( 50g), mleko (300ml) i cynamon gotować na małym ogniu przez około 4 min- cały czas mieszając. Do tego dodać rodzynki i dalej gotować przez jakieś 3 min Zdjąć z ognia, dodać wcześniej pokrojone owoce.

    więcej

  • Faszerowana cukinia

    BiBi

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2008-09-13

    1. Cukinie przekrój wzdłuż na pół, wydrąż i oprósz solą. 2. Cebulę posiekaj i zrumień na oleju. 3. Z pomidorków usuń pestki, miąższ posiekaj. 4. Szynkę pokrój, połącz z cebulą, pomidorkami i posiekanym ząbkiem czosnku. Przypraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. 5. Napełnij cukinie farszem i...

    więcej

  • Omlet

    Mała czarna

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2009-09-05

    1.Bierzemy 2-3 jajka, oddzielamy białko od żółtka i ubijamy na sztywno pianę ze szczyptą soli 2.Do piany dodajemy żółtka 2-3 czubate łyżki mąki i 3-5 łyżek mleka. Miksujemy na wysokich obrotach bardzo krótko aby ciasto nie straciło puszystości 3.Smażymy na maśle lub oleju na wolnym...

    więcej

  • Czosnkowy dorsz

    Adi

    10-20 minut, średnie, do 10zł, 2008-09-13

    1. Ząbek czosnku obrać i posiekać. Filet z dorsza oprószyć solą, pieprzem i szczyptą ostrej, mielonej papryki, natrzeć posiekanym czosnkiem, z obu stron posypać łyżką mąki, jej nadmiar strzepnąć. 2. Małą cebulę obrać i posiekać. Łyżkę oliwy rozgrzać na patelni, włożyć rybę, posypać cebulą,...

    więcej

»kategorie: