Pasta ze słonecznika

Autor: Roslinka (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • łuskany słonecznik
  • sól

Jak przygotować:

Ziarna słonecznika prażyć na suchej patelni z solą. Gdy zbrązowieją, gorące wsypać do blendera i zalać przegotowaną wodą tak, aby zakryła ziarna. Miksować do uzyskania konsystencji gęstej pasty.

Informacje dodatkowe

Kategoria: inne

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja:

Trudność: łatwe

Przepis: zasłyszany

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



inne: podobne przepisy

  • Grillowy przysmak, czyli chleb nadziewany serem żółtym

    Gastrosfera

    10-20 minut, łatwe, do 10zł, 2016-05-11

    Czosnek wycisnąć przez praskę, wymieszać z masłem, doprawić solą i pieprzem, dodać zioła. Chleb naciąć wzdłuż i wszerz (tak, aby powstały romby). Należy jednocześnie uważać, aby nie przeciąć spodu bochenka. W nacięcia głęboko wcisnąć masło czosnkowe i pokrojony w paski żółty ser. Można...

    więcej

  • Szpinakowy placek

    Lidka

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2008-09-12

    1. Szpinak dokładnie umyj, osącz i dość grubo pokrój. 2. Na dużej patelni rozgrzej kilka łyżek masła, wrzuć szpinak, krótko podsmaż. 3. 5 jajek wbij do miski, utrzyj z pół szklanki mąki, 3 łyżkami śmietany, zmiażdżonymi ząbkami czosnku (4-5) i przyprawami. Masę połącz z przesmażonym...

    więcej

  • Pyszne, szybkie śniadanko

    glodnakucharka

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2012-08-26

    1.wlej do miski jogurt 2.maliny zgniataj w palcach i ,,rozcieraj''. Włóż do jogurtu 3.dodaj płatki i otręby 4. Dokładnie wymieszaj i gotowe!

    więcej

  • Czosnkowy dorsz

    Adi

    10-20 minut, średnie, do 10zł, 2008-09-13

    1. Ząbek czosnku obrać i posiekać. Filet z dorsza oprószyć solą, pieprzem i szczyptą ostrej, mielonej papryki, natrzeć posiekanym czosnkiem, z obu stron posypać łyżką mąki, jej nadmiar strzepnąć. 2. Małą cebulę obrać i posiekać. Łyżkę oliwy rozgrzać na patelni, włożyć rybę, posypać cebulą,...

    więcej

  • sosik, sos czosnkowy

    asienka

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2009-05-04

    W równych proporcjach wymieszać majonez, najlepiej dekoracyjny Winiary ze śmietanką 18% (np. 3 łyżki majonezu i 3 łyżki śmietany). Dodać wyciśnięte ząbki czosnku (więcej czosnku to bardziej intensywny sosik:)). Do tak przygotowanego sosu dodać zioła prowansalskie i...

    więcej

»kategorie: