Pasta ze słonecznika

Autor: Roslinka (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • łuskany słonecznik
  • sól

Jak przygotować:

Ziarna słonecznika prażyć na suchej patelni z solą. Gdy zbrązowieją, gorące wsypać do blendera i zalać przegotowaną wodą tak, aby zakryła ziarna. Miksować do uzyskania konsystencji gęstej pasty.

Informacje dodatkowe

Kategoria: inne

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja:

Trudność: łatwe

Przepis: zasłyszany

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



inne: podobne przepisy

  • tortilla wg mnie:)

    kloi

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2009-04-18

    1.szklankę wody, szklankę mleka, jedno jajko, szczyptę soli, 2 lub 3 łyżki oleju zmieszać z taką ilością mąki aż powstanie konsystencja przypominająca śmietanę 2.No i na małej ilości oleju ( łyżce) smażyć naleśniki 3. 3 marchewki średniej wielkości pokroić w kosteczkę i gotować w słonej...

    więcej

  • Sos orzechowy

    dori

    powyżej 20 minut, łatwe, 10-20zł, 2008-09-11

    Drobno posiekany czosnek (2-3 ząbki) utrzeć z solą, cukrem i sokiem z cytryny. Wymieszać z połową szklanki majonezu i 1/4 szklanki białego wina. Dodać pół szklanki drobno posiekanych orzechów włoskich. Wymieszać i odstawić na godzinę do lodówki.

    więcej

  • Tarta grzybowa z sosem pieczarkowym

    Gastrosfera

    10-20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2013-08-08

    1. - cebula 1 średnia sztuka - masło 1 łyżka - podgrzybek świeży lub mrożony 250 g - kurki świeże lub mrożone 250 g - pieczarka świeża ...

    więcej

    Tarta grzybowa z sosem pieczarkowym
  • Tzatziki

    blyskotka

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2008-07-30

    Myjemy i obieramy ogórki (w zależnosci ile chcemy na 2 ogórki przpada jedna śmietna). Ucieramy je na najdrobniejszej tarce, solimy. Czekamy aż wypłynie troche soku z nich i wylewamy go. Dodajemy śmietane, łyżkę majonezu oraz sól i pieprz do smaku. Gotowe.

    więcej

  • Pstrąg pieczony z herbacianym masłem

    czarna

    10-20 minut, łatwe, powyżej 20zł, 2010-10-06

    1.Pstrąga oczyścić, wypełnić masłem wymieszanym z herbatą, z zewnątrz oprószyć pieprzem cytrynowym, skropić oliwą, odstawić w chłodne miejsce na kilka godz. 2. Piec 25 min. w temp. 150 st. lub przyrządzić na grillu.

    więcej

    Pstrąg pieczony z herbacianym masłem
»kategorie: