Pasta ze słonecznika

Autor: Roslinka (zobacz inne przepisy tego użytkownika)

Ocena

Twoja ocena

Składniki:

  • łuskany słonecznik
  • sól

Jak przygotować:

Ziarna słonecznika prażyć na suchej patelni z solą. Gdy zbrązowieją, gorące wsypać do blendera i zalać przegotowaną wodą tak, aby zakryła ziarna. Miksować do uzyskania konsystencji gęstej pasty.

Informacje dodatkowe

Kategoria: inne

Przewidywana cena: 10-20zł

Czas wykonania: 10-20 minut

Porcja:

Trudność: łatwe

Przepis: zasłyszany

powrót

Dodaj komentarz

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się najpierw zalogować.



inne: podobne przepisy

  • Szybka owsianka z owocami

    kloi

    do 10 minut, łatwe, do 10zł, 2009-10-11

    Płatki( 50g), mleko (300ml) i cynamon gotować na małym ogniu przez około 4 min- cały czas mieszając. Do tego dodać rodzynki i dalej gotować przez jakieś 3 min Zdjąć z ognia, dodać wcześniej pokrojone owoce.

    więcej

  • Sos diabelski

    sylwusia

    do 10 minut, łatwe, 10-20zł, 2008-09-11

    5 łyżek majonezu ubić trzepaczką z łyżką koniaku, łyżką soku z cytryny i otartą skórką z cytryny. Wymieszać z 2 łyżkami pikantnego ketchupu i pieprzem cayenne. Przykryć i lekko schłodzić.

    więcej

  • Stromboli z serem żółtym i brokułami

    Gość

    powyżej 20 minut, średnie, 10-20zł, 2015-10-20

    Drożdże pokruszyć, dodać cukier i 3 łyżki ciepłej wody, wymieszać. Tak przygotowany zaczyn przykryć i odstawić na 20 minut. Wymieszać mąkę z solą, dodać oliwę i wodę, wyrobić ciasto. Powinno być gęste, elastyczne i delikatnie lepić się do dłoni. Wyrobione ciasto przykryć ściereczką lub folią...

    więcej

    Stromboli z serem żółtym i brokułami
  • Dzika flądra leśna

    fraupilz

    do 10 minut, łatwe, 10-20zł, 2010-04-03

    1. Filet obficie posypać z obu stron czosnkiem i przyprawami. 2. Usmażyć na głębokim oleju aż do zarumienienia się.

    więcej

  • krokiety z farszem

    kloi

    powyżej 20 minut, łatwe, do 10zł, 2009-04-18

    1. Zrobić ciasto naleśnikowe i usmażyć cienkie naleśniki 2. 10 dużych pieczarek umyć i zetrzeć na grubej tarce lub pokroić w drobna kosteczkę 3. To samo zrobić z dwoma cebulami 4. Cebule i pieczarki wrzucić do garnka .. posolić, popieprzyć i smażyć na małej ilości oleju. 5. Jak już farsz będzie...

    więcej

»kategorie: